mandag 8. mai 2017

3 minihus (40143, 40180, 40182)

Leketøysbutikk-kjeden Toys 'R' Us har en event de kaller for Bricktober. I den forbindelse gis det ut noen små modulhus. Da vi var innom vår "lokale" Legoleverandør fant vi tre av husene, og de måtte selvfølgelig anskaffes. Så vidt jeg har klart å finne ut er det åtte hus i serien, så vi mangler fremdeles noen.
Tanken var å koble dem sammen med mini-modulhusene, men settene er bygget slik at festene ikke passer sammen, selv om det er brukt akkurat de samme bitene. "Tilfeldig vis" er de en plate høyere på disse modulhusene enn de er på Mini modular settet. De tre settene som er anskafet så langt er bakeriet (40143). kinoen (40180) og brannstasjonen (40182).
Alle husene har ett instruksjonshefte, og det følger med 2 "kjøretøy" til hvert hus.


Her er bygningene satt sammen, med kjøretøyene som følger med foran husene.


Bakriet kjennetegnes med en gigantisk croassant over inngangspartiet, dette er en av de tingene som vanskelig kan skaleres ned i størrelse, men det gjør jo ikke noe.


Kinoen har visse likhetstrekk med Palace Cinema som er en av Legos modulhus, men det er på ingen måte noen kopi.


Brannstasjonen har en gigantisk brannhydrant foran inngangen, men denne hadde det ikke vært mulig å gjøre mindre, så det må man bare leve med. Det er visse likhetstrekk med modulhuset her også, men ikke sjenerende mye.


På enden av bakeriet er nye bygninger klare til å kobles på.


På Brannstasjonsiden er pinsene allerede satt i og bare venter på neste hus...


Disse husene er også pene bakfra, så jeg tok med et bilde fra den vinkelen også.


En brannstasjon må ha en brannbil, og selv om den er liten er det ikke tvil om at dette er en stigebil. Det fulgte også med et helikoper som fint kan stå på landingsplassen på taket av bygningen.



Til kinoen fulgte det med en slags limousin-taxi og en lastebil...


...og til bakeriet fulgte det med en buss og en lang privatbil



Dette var fine sett å bygge, de var detaljerte samtidig som de ikke hadde unødvendig mange biter. Alt i alt var det en positiv byggeopplevelse i følge kona som satt sammen disse settene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar