torsdag 23. februar 2017

Politijakt i høy hastighet (60138)

Sett 60138 - Politijakt i høy hastighet. Dette settet skilter med at det inneholder en ekslusiv minifigur som kun finnes i dette settet, og det er politmannen Chase McCain kjent fra Lego City Undercover dataspillet.  Settet har 3 kjøretøy (helokopter og to biler), 4 figurer og 1 sperrebukk.


Her har vi figurene sett forfra. Helikopterpiloten er kvinne, og har en av få kvinnelige ansikt jeg har sett med solbriller. Politimannen med hatten har også solbriller. Skurken har fått en ganske diskret skurke-look denne gangen, da han har fått en oransje vest utenpå fangedrakten sin. Chase har fått en egen look, men med mange likhetstrekk med helikopterpiloten.


Her ser vi dem bakfra, og vi kan tydelig se at Chase har fått en liten endring i forhold til piloten med litt tykkere belte og noen tasker til å ha utstyr i.


Det følger med en sperring til bruk for innsnevring av veien. Den gule og svarte stripen er et klistremerke. Sperringen er laget i en del, med unntak av de to blålysene.


Her ser vi helikopteret forfra. Jeg har prøvd å se hvilken helikoptertype dette er, men ikke funnet noen fasit. Det kan minne litt om et Augusta Westland helikopter, flere politistyrker verden over bruker disse, så det kan fort være at inspirasjonen til designerne kommer herfra. Det er et flott helikopter og ser ut til å være bygget for action.


Chase kan enten sitte inne i helikopteret eller stå ute på hjulbrønnen. I fart holder han seg fast til kroken, og så kan han fires ned og henge utenfor helikopteret og hoppe over i skukens bil slik man ser han er i ferd med å gjøre på bildet foran på esken (øverste bildet i innlegget).


Tok også med et bilde sett delvis bakfra, som viser jetmotorene som sitter under rotoren. På hver side av helikoprteret kan man feste utstyr som må være lett tilgjengelig. Jeg har valgt å henge håndjern på begge sider.


Man kan se på politibilen at den er bygget for fart, noe mange av de andre bilene politiet disponerer tydeig vis ikke er. Dette er en sportsbil som ser rask ut og som ligger lavt på veien. Her er bilen sett forfra. Jeg liker det litt sinte uttrykket den har fått. Merket på panseret er trykket, de andre merkene på bilen er klistremerker.


Når man ser bilen fra siden ser man tydelig den sportslige profilen. Bilen er litt høyere bak enn foran, noe som gjør at spoileren foran ligger lavt ned mot bakken.Frontruten går ikke helt ut til siden av bilen, noe som er med på å gi et inntrykk av en litt mer sporty bil. Vet ikke helt hvilken bil denne ligner på, men flott er den i alle fall.


Sist men ikke minst har vi skurkens bil. Denne er bygget på samme prinsipp som politibilen, men likevel er de to bilene ganske forskjellige både under bygging og som ferdig prtodukt. Jeg har aldri sett en bil bli bygget akkurat som denne før, og syntes den ser ganske så tøff ut med fordypningen i panseret og lysene liggende slik de gjør. Alle merkene på denne bilen er klistremerker.


Skurken har cabriolet, og det er lett å se at denne er bygget for fart. Kanskje er dette en Ferrari? Penger og gull ligger i et eget rom bak føreren, så forhåpentlig vis har han festet det fast så det ikke ramler ut i fart når han prøver å stikke av fra politiet.


Dette er et flott sett. Det var 3 sett med tegninger (en for hver av kjøretøyene) og 4 poser med deler (helikopteret kom i 2 poser). Dette var et friskt pust å bygge med litt nye måter å bygge bilene på, og et litt mer sportslig utseende på begge bilene enn det man har sett fra Lego City på en stund. De fire figurene er alle flotte og har fine detaljer. Det var en del klistremerker i settet, men forsåvist ingen som var unødvendige da alle er med på å gi et flott resultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar