mandag 6. februar 2017

Feiebil og gravemaskin (60152)

Dette settet inneholder en gravemaskin, en lastebil med børster foran og en henger som graveren kan fraktes på, litt småtterier og to figurer.


Her er et oversiktsbilde av hele settet. 


Her har vi de to figurene som følger med. Lego har i dette settet tatt med en anleggssarbeider av hvert kjønn. For at damen skal kunne ha på seg hjelm og samtidig ha langt hår har de støpt håret og hjelmen som en del. På han har de støpt hjelmen med hørselsvern som en del, i stedet for slik de ofte gjorde tidligere hvor det var et hull i hjelmen til å feste hørselvernet med.


Han som har hørselvern kan stå med et skikkelig borr og hakke løs på denne murveggen for å få fjernet den.


I dette settet har Lego kommet med et nytt design for trafikk-kjegler som kan plasseres ut ved veiarbeid. Dette var en fin ny patent, og jeg vurerer å gjøre dette til en standard for trafikk-kjegler i byen min.


Det fulgte også med et trafikkskilt for å vise at det var vegarbeid. Dette var det eneste som skuffet meg litt med settet, da jeg syntes Lego kunne ha kostet på seg å lage et skilt med trykk i stedet for et klistremerke. Når jeg ser på bildet kan jeg også konstatere at jeg i en alder av 42 fremdeles ikke klarer å sette klistremerker helt rett på plass...


Gravemaskinen sett omtrent forfra. Denne kjøres av den kvinnelige vegarbeideren.


Her er maskinen sett fra siden. Det obilgatoriske settnummeret er festet på gravearmen med et klistremerke på hver side.


Hengeren som gravemaskinen kan kjøres opp på er bygget på en god måte. Gravemaskinen kan dyttes opp uten at den henger seg fast i noe, og den stopper av seg selv når hjulene støter mot de gule klossene på sidene. Da er det plass til grabben i forkant.


Skilt og hvit og rød varselmerking henger sammen i ett klistremerke.


Så har vi lastebilen forfra, med børstene påmontert. Disse kan kobles bort hvis man ønsker det, og det er mulig å bygge andre anretninger som kan settes på i stedet (f.eks. snøplog)


Lastebilen ser litt ut som en Mercedes Unimog fra siden. Veldig fint at Lego har laget trinn for å komme seg opp i bilen, da den har høy bakkeklaring.


Bak førerhuset er det fester for verktøy man kan trenge. Kraftig borr, spade, kost og en skiftenøkkel (litt vanskelig å se da den er svart).


Planet har ikke tipp, men sidelemmene kan legges ned. Ideelt sett burde det vel vært tipp, men slik det er nå kan man jo frakte ting som gravemaskinen kan løfte opp og ned fra planet manuelt.


Måtte ta med et bilde av lastebilen sett bakfra også...


Settet var delt i tre instruksjonshefter - gravemaskin, lastebil, kosteanordning og henger. Det var en pose pr hefte, så man trengte ikke ha kjempemasse deler liggende utover som man måtte lete gjennom for å finne akkurat den delen man trengte. Jeg syntes det var et veldig flott sett å bygge, og ser på dette som et sett som både ser pent ut og som kan gi mye glede ved lek. Her kan man begynne å leke nesten med en gang, da gravemaskinen bygges først. Så da kan det lekes med den mens resten av settet settes sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar