onsdag 27. februar 2019

Volkswagen Beetle (10252)

I oktober 2018 la jeg ut en post om den lille versjonen av denne bilen (kan leses her), men her kommer endelig originalen fra 2016. Lego fulgte opp suksessen med VW Campingbil og Mini Cooper med en svært klassisk bil, nemlig en Volkswagen (VW) Boble. Denne har nok sikkert kjørt i California i USA, da den har kjølebag og surfebrett (longboard) på taket.


Når man ser den forfra ser man tydelig den ikoniske formen som bobla hadde. Eneste som ser litt rart ut er den pyntelisten midt på panseret, for denne bli noe høyere i Lego versjonen av bilen enn på originalen. Men dette ser faktisk bedre ut når man ser Legobilen i virkeligheten enn her på bildet.


Fra siden er det heller ingen tvil om hvilken bil det er som er bygget.


Lego har også gjort en god jobb med baksiden av bilen, og som på bildet av fronten ser dette bedre ut i virkeligheten enn på bildet her.


Bobla hadde jo som kjent motoren bak, og det har da også Lego sin utgave. I følge kona som har litt greie på bil ser motoren ganske så bra ut ut fra størrelsen og brikkene man har til rådighet i et slikt bygg.


Som på Mini Cooperen som ble gitt ut to år før (og relansert i ny boks dette året) kan også bobla åpne dørene og vippe frem setene for å slippe noen inn i baksetet. Interiøret her er noe enklere med ensfargede seter, men på denne bilen er det bare fint. Rattet er på venstre side denne gang.


Panseret (eller skal man si bagasjerommet selv om det er foran?) kan også åpnes, og her finner man et reservehjul slik man gjorde det på originalen. Jeg er ikke sikker på hvilken påfyllings-tank man har foran her da jeg ikke kan noe om Bobla utover at jeg syntes det er en fin bil og har sittet på i noen, men på påfyllingslokket finner man VW-logoen trykket på.


På taket er det et takstativ, og dette er også laget så likt originalen som mulig, med en metallramme med treplanker ned mot taket.


Her ser vi surfebrettet liggende på taket, og det holdes fast av noen gummifester foran og bak på stativet. Dette sitter såpass godt at man kan trille bilen frem og tilbake med litt brå bevegelser uten at det ramler av. I virkeligheten ville man sikkert også ha brukt noen lastestoppe for å holde det fast, men det er litt vanskelig å å til i Lego.


Lego holder detaljnivået helt ned på kjøleboksen. Slike røde og hvite kjølebokser hadde man både i Europa og USA i mange varianter., og Lego har gitt oss en logo (klistremerke) på boksen. Hvis man tar av lokket, ser man at det ligger både flasker og bokser til kjøling sammen med biter av is for å holde det kaldt.


Som man ser på dette bildet så er felger og hjulkapsler en del enklere her enn på Minien som er postet tidligere. Men dette er helt i tråd med slik Boblen var, da dette var en enkel bil som alle skulle ha råd til å eie.


Dette er et flott sett som var morsomt å bygge i følge min kone som bygget dette. Settet har en del deler som kun finnes i denne fargen. Det er ikke så velegnet for lek, men er veldig flott til utstilling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar