mandag 4. mars 2019

Enkeltfigurer / Minifigurer del 57 - Lego Movie 2 figur 1 - 10

1. Februar kom Lego ut med minifigur-serien til The Lego Movie 2. Her er det mange flotte figurer, og fordi det er så mange detaljer har jeg måttet dele presentasjonen av serien i 2 deler.
Figurene presenteres i rekkefølgen de kommer i serien fra nummer 1 til 20. Dette innlegget presenterer figur 1 til og med 10, og del 2 som presenterer figur 11 til og med 20 finner du her.
Det som er nytt med denne serien er at vi har fått hvite baser. Kanskje er dette noe Lego vil gjøre for å skille mellom de forskjellige seriene, for før var alle svarte, så fikk vi svart med Batman logo på for andre bølgen av figurer fra Lego Batman-filmen, og så var det oransje baser på forrige samleserie som kom ut.

Første figur ut denne gang er ikke uventet Emmet som jo er hovedpersonen (eller i alle fall en av dem) i filmene. Denne figuren har fått navnet "Awesome Remix" Emmet, fordi han hører på "Everything is Awesome - Remix" på iPhone eller iPad-spilleren sin. Han har fått headset som er støpt sammen med håret.
Emmet har to forskjellige ansiktsuttrykk, begge med et stort smil, men det ene med åpne øyne og det andre med lukkede.


Selve kroppen til Emmet er den samme som man får med i de vanlige settene fra filmen, med den litt slitte refleksen på ryggen.


Kampklare Lucy er figur nummer 2. Kroppen er lik den som følger med i settene fra filmen, men hun har fått et nytt hodeplagg. I noen av settene har hun hetten nede rundt halsen som et skjerf, men her har hun dekket seg til for å skjerme seg mot vinden. Hele hodeplagget inkludert brillene er støpt som en del. Hun har også fått et pilkogger som hun har på ryggen, og en kikkert. Lucy har trykk på kroppen og armene.


Slik ser Lucy ut uten hodeplagget. Hun har to alternative ansikt der det første ser litt blidt ut mens det andre ser mer bestemt eller innbitt ut. På det nederste bildet her har jeg tatt vek pilkoggeret slik at man kan se trykket hun har på ryggen.




Tredje mann ut er også en gammel kjenning, og dette er en liten perle. Apocalypse Benny heter denne figuren, og her er det noe som her skjedd slik at Benny har mistet høyre arm og fått en robotarm i stedet. Her kan man bytte ut verktøyet som er i enden av armen, men det følger ikke med noen alternativer i posen. Som vanlig har Benny et stort smil om munnen, en romhjelm med knukket bøyle og en overkropp med et slitt klassisk Lego Space motiv. Men det er ikke ofte vi får en vanlig og en robotaktig-arm på samme kropp...


Perlen i posen er verktøyboksen til Benny. Selve boksen har vi sett før, men det er første gang vi får denne med den klassiske Lego Space logoen. Bare den verktøykassen er jo verd prisen av figuren, og jeg er ganske sikker på at denne figuren kommer til å øke rakst i pris på grunn av denne.


Bakfra ser Benny helt lik ut som i settene, bortsett fra den kunstige armen da...


Bennys alternative ansikt er nytt. Jeg tror dette er første gang jeg ser Benny sur eller sint. Her har han også fått litt firkantede og sinte øyne.


Giraffe Guy, eller Sjiraff-mannen, er neste figur ut. Mange ser på ham som en hyllest til maskoten til Toys 'R' Us som også var en sjiraff. Denne finnes også i Lego men da bygget av klosser. Denne figuren liker jeg mye bedre. Jeg har ikke tenkt noe sted han passer inn, men jeg skal gjøre mitt beste for at denne karen kommer til å dukke opp i Tullfors titt og ofte.
Her har Lego gitt oss trykk på hele figuren, både foran, bak og på sidene både på overkroppen og bena. Bena har i tillegg får mørk brunt nederst som kan være støvler eller hover.
Hele nakken og hodet til sjiraffen er et hodeplagg, og det har flotte farger og detaljer.
I tillegg har Sjiraff-mannen fått et blad han holder i hånden (fulgte med et ekstra i posen), og dette har jeg ikke sett i andre sett tidligere.


Sjiraff-mannen har også to ansiktsuttrykk, et litt oppgitt eller kanskje mellomfornøyd, og et med et stort smil. Jeg likte begge disse veldig godt. Så langt i serien er dette min favorittfigur.



Crayon Girl, eller Fargestift-jenta som det vel blir på norsk, er neste figur ut. Hun er en to-farget lilla figur, med et stort fargestift kostyme. Hun holder også en tegning som er tegnet med fargestiften. Selve fargestiften har et flott mønster med blomster. Husker jeg hadde slike stifter som liten, lurer på om de het Crayola, og de så akkurat slik ut.


Fargestift-jenta har også to ansiktsuttrykk, Et normalt blidt, og et med lukkede øyne og et litt overdrevet smil. På bildet under kan man se selvportrettet ganske bra,


Sherry Scrachen-Post & Scarfield er figur nummer 6. Det er et genialt ordspill i navnet hennes, da scrachpost på engelsk er klorestolpe (sånn som katter ofte har i hjemmet) og Scarfield er jo et ordspill på Garfield, som på norsk er mer kjent som Pusur. Egentlig litt rart at Scarfield ikke er tykkere, men det er kanskje harde tider i Apocalypseburg.
Sherry ser litt ut som om hun kommer rett ut av Mad Max filmene, men hun gjør nok ikke det. Hun har flott trykk både på overkroppen og på armene og Scarfield har en tøff hanekam.


Slik ser hun ut bakfra, med og uten hår. Hun har ikke et alternativt ansikt.



Hula Lula er tydelig vis en syngedame i filmen, men når man ser på stilen, så ser det ikke ut som om hun er en del av popgruppen vi har figurer fra senere i serien. Hula Lula er kanskje fra Hawaii (der driver man jo i alle fall med Hula dans).
Hula Lula har fått en grønn kjole i flere nyanser og en blomsterkrans rundt halsen. Hun har grønt hår som matcher kjolen, med en rosa stripe i, og dette med striper i håret ser vi jo gå igjen hos de andre syngedamene også. Lego har gitt henne et skjørt av grønt stoff og det kan virke som om dette er en litt ny patent da det ser ut til å sitte litt bedre enn på tidligere figurer. Lego har også gitt Hula Lula en tynn grønn stripe nederst på bena som skal forestille flip-flops (sandaler). Hun har fått en god gammeldags LP-plate og en mikrofon, så hun kan både være syngedame eller DJ. Man må nok se filmen for å få svar på det...


Hula Lula har et alternativt ansikt, og her ser det ut som om hun synger.


Watermelon Dude heter denne karen, men jeg skulle nesten ønske han het Watermelon Man, da det er en Herbie Hancock-låt jeg har spilt i flere storband opp gjennom årene. I Tullfors blir han nok hetende The Watermelon Man. Vet ikke helt hva han kan passe som, men kanskje han kan reklamere for en grønnsaksbutikk? Mesteparten av kroppen er skjult av en gigantisk vannmelon-bit, så den er ikke så veldig detaljert. Men bena har et flott mønster som matcher vannmelonen han har på seg.


Vannmelonmannen har to flotte ansikt, det ene med kule solbriller, og det andre med øyenbryn som minner meg litt om Joey i Friends når han sjekker damer. Det er nesten så man kan høre ham si "How are you doin'"




Flashback Lucy er den andre av de fire sangerne som er i serien. Jeg har ikke sett filmen, så jeg et ikke hva hennes historie er, men ut fra håret virker det jo som det er den samme Lucy som figur nummer 2 i serien. Flashback Lucy er en flott figur, med flott trykk både på overkropp og ben.  


Lucy har en gullplate for Everything is Awesome, jeg er sikker på at mange kommer til å henge denne i platestudioet i Dineren fra modulhus-serien.


Som de andre sangerinnene har også Lucy et alternativt ansikt der det ser ut som hun synger. 


The Swamp Creature er figur nummer 10 og siste ut i denne oppdateringen. Han ser ut som han kommer rett ut av en gammeldags skrekkfilm. Jeg liker at Lego har gitt ham bukser og bukseseler.
Lego har gitt oss en flott figur med detaljert trykk både på hodet, overkroppen og bena.


Sumpvesenet har ikke fått et alternativt ansiktsuttrykk, men i stedet har Lego trykket noe som ser ut som fiskeskjell på bakhodet hans. Ansiktet er laget så han skal se mer ut som et monster enn et menneske og de har laget et ganske morsomt ansikt som hadde vært bra selv uten masken.


Og med dette er vi gjennom de første 10 figurene, og er du nysgjerrig på de siste 10, kan du klikke her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar