mandag 18. mars 2019

Prepareringsmaskin (60222)

Et av de nye City-settene for 2019 som jeg har sett frem til er denne prepareringsmaskinen. Settet består av en prepareringsmaskin og to figurer. Det er en byggeinstruksjon i settet


Her har vi de to figurene, til venstre har vi føreren av maskinen, og til høyre en ivrig ski-kjører.
Begge har flott trykk både foran og bak på overkroppen, men ikke trykk på bena. Hodene har også fått litt ekstra trykk, og mens hun som kjører ski har fått skimaske og litt leppestift, har han som kjører maskinen fått litt ekstra kinnskjegg og bart.


Her har vi den kvinnelige skikjøreren klar til å sette utfor de flotte løypene. Man kan velge om man vil hun skal stå alpint eller gå langrenn. Lego skiller ikke på det, så det er opp til den som leker. Jeg tror kanskje hun står alpint da hun har såpass store briller.


Slik ser prepareringsmaskinen ut forfra. Som man kan se så sitter føreren ganske høyt og har god oversikt over plogbladet.


Kaffekoppen er selvfølgelig med, og denne gangen er den hvit (den er jo ofte rød). Maskinen har både vanlige frontlys og ekstra lyskastere på taket, så her skal man kunne preparere løyper og bakker når det skulle være.


Slik ser det ut fra siden, det er kanskje litt langt mellom maskinen og plogskjæret, men det er kun fra denne vinkelen at man tenker over det.
Bak på maskinen er det en snøkanon, og dette er en ny type stud-shooter fra Lego, der man vrir på hjulet bak og kan skyte ut 6 studs i rask hastighet. Men så gjelder det jo å finne dem igjen etterpå da.


Tradisjon tro har Lego brukt klistremerker for å skape litt detaljer, som her hvor de har gjort det slik at det ser ut som det er et litt buet vindu som går ut fra karosseriet.


Det følger med noen ekstra runde 1x1 hvis man vil skyte ut flere enn de 6 man får plass til i skyteren første gang. Det er ikke noe sted å oppbevare dem, så for at de ikke skulle bli borte la jeg dem bare i styrhuset.


Jeg stusser litt på at Lego har valgt å bruke så grove belter som de har gjort i settet. Det er noen belter som har delenummer 3873 som jeg tror ville passet litt bedre, da de som er valgt i settet ser litt grove ut etter min mening (ser mer ut som noe som sitter på en stridsvogn enn en prepareringsmaskin). Men kan være de har valgt disse beltene for å kunne bruke disse "hjulene" i drivverket i stedet for tannhjul. Det vet bare Lego selv... Kanskje kunne man også kuttet vekk ett ledd i beltet for å få det strammere.


Alt i alt er dette et fint sett som er greit å bygge, passer fint å leke med og som også kan stå til utstilling. Kanskje dukker det opp noen bilder neste vinter der dette er i bruk, time will show...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar