fredag 15. mars 2019

Dykkerbåt (60221)

Et av de settene til Lego City som jeg gledet meg til i 2019 er dette settet. Det består av en båt som flyter, to minifigurer, en hai som ser skikkelig skummel ut, og litt havbunn med planter og en skattekiste. Settet kommer i to poser, og det er ett instruksjonshefte for å bygge det hele.


Vi starter med en interiørdetalj som nesten blir borte når båten er ferdig bygget. Det er et klistremerke som skal forestille skjermer som er montert over sengen i lugaren. Den til venstre viser sannsynlig vis informasjon om dybde, mens den til høyre nok et en monitor som viser det man har filmet for man ser tydelig at det er havbunnen som følger med i settet som man ser på skjermen.


De to figurene som følger med har både hår og hjelm. Han har hår som ser ut som en klassisk surfer-dude, mens hun har håret i en hestehale og har på seg en caps.
Begge har overkropper som skal forestille våtdrakter, og det gjør de på en god måte. Bena er ensfargede svarte, men det er helt greit, for det er de nok på mange våtdrakter i virkeligheten også.


Det minste i settet er et dykkerflagg som er plassert på en bøye. Dette skal være ute i vannet for å advare andre som ferdes på sjøen om at det er dykkere i vannet.


Her har vi havbunnen, en skattekiste og haien. Haien har et hull under slik at den kan festes på de kaktus-lignende tangvekstene. Jeg har etterhvert lært at dette også er tilfelle på eldre haier, så jeg gleder meg til å sette opp flere av dem på denne måten i undervanns-scenarioet som jeg bygger under havet i Tullfors.


Måtte jo prøve å få et bilde av haien forfra også. Her kan man også skimte to røde diamanter som ligger i skattekisten.


Haien ser utrolig flott ut, og den skiller seg merkbart ut fra de vanlige haiene. Jeg tror den vil ta seg godt ut i havet utenfor Tullfors.


Her har vi selve båten, og mye av den er jo det helstøpte skroget, men det er likevel nok å bygge til å kunne hygge seg med byggingen. Skroget detaljeres med store klistremerker på sidene og bak, men dette er egentlig helt greit, for da kan Lego bruke det i flere sett noe som gjør at produskonsprisen pr del går ned.


Her har vi bildet forfra, og som vi kan se har båten en kraftig lyskaster i fronten. Dette kan komme godt med hvis man skal dykke når det er mørkt. Båten har også er område der man kan ligge og slappe av og sole seg på fordekket.


Bak er det ganske tomt, men det kan være greit, for det er jo her man må dykke fra, og også her man eventuelt må sette fra seg det man finner når man dykker. Foran i båten kan man skimte lugaren med en seng, og utenfor den er ratt og instrumenter til den som står og styrer båten. Kanskje kunne Lego kostet på seg et opphøyet sete her, så det var mulig å sitte mens man styrte.


I tillegg til det som er vist frem så langt, følger det også med litt annet småtteri i settet. Det er et vanlig kamera og et filmkamera, to melonskiver og en flaske vann.


Her har våre to dykkere tatt på hjelmer og masker og hoppet ut i vannet, der de finner en liten krabbe, som også følger med i settet.


Dette er et fint sett med masse lekemuligheter. Båten er flott selv om den er litt enkel. Den passer fint inn både til lek og til å være i en by, og den kommer til å dukke opp utenfor Tullfors ved flere anledninger. Jeg er veldig fornøyd med at Lego har gitt oss hår til figurene, for da kan de enkelt brukes til andre ting enn dykking hvis man ønsker det. Kanskje driver de med vannski, eller andre friluftsaktiviteter på sjøen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar