onsdag 6. mars 2019

James Bond Aston Martin DB5 (10262)

SÅ har vi kommet til den foreløpig nyeste Creatorbilen (men straks kommer det en ny i handelen). Dette er James Bond sin klassiske Aston Martin DB5 fra Goldfinger. Her var det Sean Connery som spilte Bond, James Bond. Lego har gitt oss flere av de stilige modifikasjonene til Q, og noen fungerer bedre enn andre i settet.


Fronten er ikonisk og veldig flott. Skiltet kan snus for hånd, og kan vise forskjellige registreringsnummer. Kona valgte å bruke JB 007 for å få frem at dette er James Bond sin bil.


I fronten finner vi også første tekniske overraskelse. Her kan man dytte på girspaken inne i bilen og så går lyktene litt opp og frem kommer det et maskingevær på hver side bak lykta. Dette er kanskje den tekniske duppeditten som fungerer dårligst på bilen, da man må være ganske forsiktig når man utfører dette så ikke ting hopper av under veis i prosessen.


Her ser vi bilen fra siden. Den har nok blitt litt mer firekantet i designet enn originalen, men det er slik det må bli når man bruker Lego da man tross alt har noen begrensninger som ligger i at klossene må passe sammen og at de må ha en viss masse for ikke å knekke.


Bilen har selvfølgelig et bagasjerom som kan åpnes, og her er det ganske god plass.



Som nevnt da jeg viste bilde av fronten på bilen, så kan nummerskiltene byttes på. Dette gjøres ved å vri manuelt på skiltet til du finner det nummeret du vil ha. Det er 4 forskjellige skilt.


Bak på bilen er det et skuddsikkert skjold som kan heises opp for å forhindre at de som sitter inne i bilen blir skadd hvis noen prøver å skyte inn i bilen bakfra. Dette løftes og senkes for hånd, det er ingen mekanikk knyttet til dette i Legos modell.


Lego lærer litt mer om å lage motorer for hver modell de gir ut i denne serien. Dette er den mest gjennomarbeidede motoren jeg har sett i serien, og selv min Svigerfar som er bil-entusiast så hva de forskjellige delene i motoren var.


Her er et bilde tatt inn av døren, og som man kan se er det et fint og detaljert førermiljø med masse visere og duppedingser slik det skal være på en James Bond bil.


Den siste funksjonaliteten som er bygget inn i bilen er utskytningssetet. Dette er ne ganske kompleks mekanisme som Lego har løst på en god måte. Det som skjer er at man trekker i en liten del av bakre støtfanger og da vipper man tilbake halve taket på bilen, og når det har kommet ut av veien skyter man ut passasjersetet i bilen (Obs husk på at denne bilen er fra England og har rattet på motsatt side av det vi har i Norge). Når alt skal settes tilbake er det enkelt å klikke setet på plass igjen og lukke taket på plass, og da er alt klart til neste gang man vil bruke setet.


Tar også med et bilde av dekk og felg som jeg har soim vane på disse modellene. Her har Lego kommet opp med en ny felg til oss med et fint tynt "rutemønster". Dette stemmer overens med bilder man ser av bilen fra filmen. Lego har også satt på pynt utenpå felgen som matcher bilen fra filmen.


Igjen er det kona som har bygget bilen, men jeg fikk inntrykk av at det var et morsomt sett å bygge. Settet egner seg utmerket til utstilling, og vil se flott ut på en hver hylle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar