mandag 4. mars 2019

Enkeltfigurer / Minifigurer del 58 - Lego Movie 2 figur 11-20

Hvis du ikke har sett de første 10 figurene, kan du klikke her. Dette er figur 11-20 i den nye samleserien fra The Lego Movie 2. Det var mange flotte figurer blant de første 10, og jeg kan love like mange flotte her. Jeg føler at dette kanskje er den mest gjennomarbeidede serien vi har fått fra Lego på svært lenge.

Candy Rapper er figur nummer 11 i serien, og dermed først ut i denne posten. Candy Rapper er et flott ordspill på Engelsk/Amerikansk, men det blir ikke like bra på Norsk, så jeg er spent på hva de kaller henne på norsk i filmen. Candywrap er jo sukkertøypapir, så her har man laget et ordspill på dette og rapper (som i rap-artist).
Candy ser jo også litt ut som et sukkertøy, der hun går kledd i rosa og hvitt, og det er helt sikkert meningen også.
Hun har flott trykk både på overkroppen og bena, og i tillegg har hun fått et flott to-farget ballerina-skjørt som matcher. For særlig under lesere, kan jeg informere om at det hun har i sin venstre hånd er en musikk-kassett som gamle menn som meg er vokst opp med og var forløperen til cd-platen, som nå vel i stor grad er erstattet av streaming.


Candy har også to forskjellige ansiktsuttrykk, ett der hun smiler og blunker til fansen (på bildet under her) og ett der hun bare smiler. Candy kommer garantert til å dukke opp ved flere anledninger i Tullfors.


Gone Golfin' - President Business er en av de flottere figurene i serien. Han er i alle fall på min topp tre liste, en om han slår Sjiraffen eller ikke er jeg litt usikker på... Her har Lego tatt prototypen av en golfer og krympet ham til Lego-størrelse og trykket de minste detaljer så korrekt som mulig.
Han har fått en hanske på den ene hånden, slik golfer ofte har, og en flott golfkølle. Overkroppen er trykket som en rutete genser, og han har også rutete knickers med høye strømper med litt bling på sidene.


Han har en meget spesiell hårsveis, og Lego har farget håret slik at det er litt grått nederst i nakken.


President Business har to forskjellige ansiktsuttrykk, der den største forskjellen mellom dem er rynken han har i pannen (hvis det ikke er øyenbrynet hans da...) og så er det kanskje litt mer svart i smilet hans i uttrykket på bildet under.


Apocalypseburg Abe er Apokalypse-utgaven av Abraham Lincoln som vi fikk som figur i den første Lego-filmen. Han har beholdt den høye flosshatten (men den har blitt brun i stedet for svart og fått litt steampunk-stil over seg) men den mørke dressen er byttet ut med klær som kunne ha blitt brukt i Mad Max-filmene. Abe har fått en to-farget kropp med svart kropp og grå armer, men Lego har gitt oss masse trykk i tillegg til dette, så dette har blitt en veldig flott figur som er oppgradert til å leve i Apocalypseburg.


Abe har også fått to ansiktsuttrykk, det litt overraskede og smilende på bildene over, og et mer sint et som passer med den øksen han er bevæpnet med på bildet under. 


Vest Friend Rex er figur nr 14. Her har vi nok et ordspill som man kanskje må se filmen for å få en forklaring på. Rex heter egentlig Rex Dangervest og er i følge seg selv Raptor trener (kanskje derfor han har med seg en Raptor-baby), cowboy, romfarer, beskytter av galaksen og arkeolog. I motsetning til Emmet som bare har fått nytt hode til denne serien, har Rex fått en helt ny figur der han har fått chaps på bena, noen detaljer på armene og en flott ny hatt. Rex liker tydelig vis lommer, for han har til og med lommer på hatten sin.


Rex har også fått et alternativt ansikt, og her ser det ut som han ler av farene han er i ferd med å møte, da han er en veldig tøff fyr i motsetning til den mer forsiktige Emmet.


Kitty Pop er den siste av vokalistene/syngedamene i serien. Hun er kanskje den som ser mest ut som en katt (Kitty) med katte ører, hale og en drakt som ligner litt på en leopard. Hun har fått to forskjellige ansiktsuttrykk, og på det ene står hun og smiler, mens det er lett å se at hun synger og lever seg inn i teksten på det andre. Hun har flott trykk på både overkropp og ben, og armene er todelte der en del er drakten hun har på og nederste del er bar hud.


Kitty har fått en gitar med nytt design (det er i alle fall nye farger, men jeg tror toppen av halsen er ny også). Dette er en flott gitar som Lego godt kan bruke i andre fremtidige sett der de trenger en gitar.




De neste fire figurene er figurer fra filmen Trollmannen fra Oz (Wizard of Oz), og først ut er hovedpersonen Dorothy. Hva hun gjør i The Lego Movie 2 finner man nok ikke ut uten å se filmen, men det er en flott figur, og hun har en like flott hund. Dorothy har også to ansiktsuttrykk.
I filmen "My Felow Americans" er det et marchingband som heter All Dorothy Marching Band og består av menn og kvinner som alle er gledd som Dorothy, og det hadde vært utrolig kult å lage noe sånt i Lego. Tror jeg må gå for All Dorothy Jazz Band eller noe litt mindre...


Hun har et flott hår med blå sløyfer i flettene, og en fin rutete kjole som både er trykket på overkroppen og som kommer som stoff til å ha rundt bena. Hun har også fått flott trykk nederst på bena, som skal være sko. Blusen hun har inni kjolen er kortermet, så armene har fått to-farget trykk. 




Neste figur ut er den feige løven (The Cowardly Lion), og han kommer her med medaljen han har fått for tapperhet i Trollmannen fra Oz filmen. Løven har en flott manke med hår, og han har også fått hale slik alle løver må ha. Kroppen har flott trykk og er med på å gi inntrykk at det er en virkelig løve og ikke bare et menneske som har ikledd seg en løve-drakt.


Han har også fått et alternativt ansiktsuttrykk.



Scarecrow eller Fugleskremselet er tredje figur fra Trollmannen fra Oz. Fugleskremselet har fått et diplom fordi han har gjort noe lurt, jeg har ikke sett filmen så jeg vet ikke helt hva han har gjort men jeg vet det er en sang fra filmen som han synger som heter "If I Only Had a Brain" eller "Hvis jeg bare hadde hatt en hjerne" som det blir på norsk. Fugleskremselet har flott trykk på overkroppen og bena, og en fin hatt jeg ikke har sett på noen figurer før.


Her er et bedre bilde av fugleskremselet uten hatt for å vise frem ansiktet bedre. Veldig flott ansikt som Lego godt kan bruke oftere hvis de skal lage fugleskremsler.


Siste figur ut fra Trollmannen fra Oz (og nest siste i hele serien) er Tin Man, eller Blikkmannen. Han har fått en øks og et hjerte (fulgte med to hjerter i posen). Han har fått flere nyanser av metall, og har fått en trakt som hatt (ikke sett denne som del i Lego før). Det er ikke så lett å se på bildene, men i virkeligheten kan man tydelig se at Lego har trykket metall på metall på denne figuren.


Tin Man har fått fine detaljer på bena, med plater og skruer. Og foran på bena ser det ut som det har blitt litt slitasje i lakken etter at han har gått og sparket litt i grusen.


Her er et litt bedre bilde av hjertet han holder i hånden. Det har fått en klokke på seg, og de som har sett filmen vet helt sikkert hvorfor det er slik.



Unikitty er figur nummer 20 og sist ut i serien. Her måtte jeg sjekke et par ganger at jeg hadde bygget riktig høyde på mena, for det fulgte med mange ekstra flate 1x1 klosser og jeg har fått bekreftet senere at dette ikke bare var i min pose. Unikitty er jo helt annerledes enn vanlige minifigurer og bør være veldig lett å klemme seg frem til enten man vil eller ikke vil ha figuren når man står i butikken og skal finne figurer i posene. Hun har ett ansiktsuttrykk, men an få forskjellige farger på bena avhengig av hvilke 1x1 klosser som brukes. Jeg valgte å bygge min slik hun er på tegningene. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar