onsdag 27. februar 2019

Mini Cooper (10242)

Dette er det originale settet fra 2014 som kom ut i en kvadratisk boks. Settet ble gitt ut på nytt i 2016 med samme nummer, men da med en rektangulær boks (men ellers var alt likt).
Det første settet i denne "serien" kom i 2011 og det var VW Campingbilen. Så kom denne som den første "privatbilen", og siden har det kommet biler jevnt og trutt.
Settet inneholder bilen, et picnic-sett som kan fraktes i bagasjerommet og instruksjonshefte. 



Her ser vi bilen forfra. Sammenligner man med bilder av de klassiske Mini Cooper bilene (ikke de som produseres i samarbeid med BMW nå, men de klassiske engelske) så ser man at Lego har fått med seg veldig mye av de klassiske detaljene. Det eneste de sliter litt med er den buede grillen, men her har Lego gjort det så langt der er mulig  med de klossene som var tilgjengelig i 2014 da settet kom ut.


Fra siden har vi den klassiske looken på bilen. Bakruten var kanskje en smule mer buet, men det er ikke noe å henge seg opp i.


Bakfra også har Lego fått med mye av de originale detaljene, blant annet bagasjerommet som hadde en liten bue ut bak.


Bagasjerommet kan åpnes, og her ligger det som nevnt øverst i artikkelen picnic-utstyr, som kan settes ut ved siden av bilen. Det er et teppe, en stor vannflaske og en stor kurv som sikkert er fylt med dekketøy og mat.


Når man løfter av taket han man se litt mer på interiøret, og her har Lego gitt oss klassiske seter med rutete mønster i putene. Dette gjør at det ser litt mer detaljert ut, i stedet for at alt skulle være sandfarget. Som man kan se er dette en engelsk bil, da rattet er på høyre side (man kan forsåvidt også se det på skiltene), men antagelig kan man bare reversere byggingen hvis man vil ha rattet på venstre slik som i Norge.


Ryggen på forsetene kan vippes fremover slik at det er mulig å komme inn og sette seg i baksetet.


De av oss som bygger mye Lego City-sett, kjenner igjen dørhåndtaket som en brikke som i City brukes som skøyte til minifigurene.


Panseret kan selvfølgelig også åpnes, og under her har vi motoren. Hvor nøyaktig den er i forhold til originalen skal jeg ikke si noe om da jeg ikke har peiling på motorer, men jeg syntes i alle fall at den ser bra ut, og det er en fin detalj Lego har gitt oss her.


Felgene eller hjulkapslene er nok fra en litt mer moderne Mini enn de aller eldste, men hvis man googler Mini og hjul så ser man ganske så lignende felger/kapsler, så dette er nok en fin detalj Lego har fått med.


Alt i alt er dette en flott modell av en bil. Den passer nok ikke så bra til lek, men mer til utstilling på en hylle. Men den er ganske robust, og alt sitter godt sammen. Hvis man er fan av Mini, eller bare vil ha en flott bil på hyllen er dette helt klart et sett å prøve å få tak i. 
Det finnes også en mini-utgave av denne (akkurat som med den blå boblen), men det settet er svært eksklusivt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar