fredag 1. februar 2019

Brann i burgerkiosken (60214)

Lego har også i 2019 gitt oss noen nye brannsett. Dette er ett av i alle fall fire, og det som er helt nytt her er måten man "slukker" brannen på. Tidligere har vi fått biler med stud-skytere, men nå har vi fått et nytt system basert på lufttrykk.
Settet består av en hamburger som står på en stolpe, hamburgerkiosken, en brannbil og en brannmotorsykkel. Det er 3 minifigurer i settet. Det er 3 hefter med byggeinstruksjoner.


Her ser vi alt sammen stilt opp. Den ene brannmannen ble sittende inne i bilen da bildet ble tatt.


Her har vi de tre figurene som følger med. Fra venstre har vi sjåføren av bilen som kommer både med en rød hjelm (ny farge av året) og med brunt hår (dame-modell), en litt skjeggete brannmann som kjører motorsykkel med brannhjelm og MC hjelm, og kokken som driver kiosken.


Her er den kvinnelige brannkonstabelen med hår, og kokken viser frem sitt alternative ansiktsuttrykk


Når det ikke brenner, er brannfolkene ofte innom og spiser lunch


Her har det tatt fyr i søppelkassen, og kokken har ringt etter hjelp men er redd for at brannen skal spre seg til kiosken.


Motorsykkelen er lik tidligere brann-motorsykler, men det følger ikke med et svart klistremerke for å lage vindskjerm denne gangen. Bak på sykkelen er det blålys og feste til ett tilbehør, f.eks brannslukningsapparat.



Lego har lagt litt arbeid i fronten på brannbilen, som ser veldig stilig ut.


Fra siden kan man se pumpemekanismen som er inni bilen, men det hadde sett rart ut om denne skulle blitt bygget helt inn for da ville bilen blitt uforholdsmessig høy. Noen reagerer kanskje på at blålysene er høyere nå enn tidligere, men dette er sannsynlig vis for at de skal ligne mer på de som er i andre sett i serien der lysene har fungerende lys og lyd. Sammenligner man med tidligere biler, kan man også se at de gule stripene her har blitt noe lysere. Det er første gang som jeg kan huske å ha jobbet med akkurat denne gulfargen (ser litt ut som den kan ha vært bukt i Elves eller Friends tidligere, men passer godt til det røde i brannbilen ellers).


Akkurat som fronten har også bakparten fått litt ekstra arbeid, men denne ser ikke like bra ut som fronten selv om den er fin nok.


Overbygget bak styrhuset kan roteres slik at man kommer til flammene best mulig. Så kan man heise opp den nye blåse-mekanismen og sikte mot flammene. Når man klemmer litt raskt på den svarte gummiballen bak så skytes det ut en blå leddet "stråle" som man bruker til å slukke flammene.


En ny detalj i brannsettene i 2019 er en ny brannøks. Denne er veldig stilig, og jeg håper denne følger med samtlige brannsett...


Her har vi burgerkiosken til daglig, man kan nesten ikke se flammene hvis man ikke vet hvor de er.


Så har det tatt fyr, og flammene på skiltet er vippet opp og er synlige, og det er også satt flammer i søppelspannet.


Som man kan se av dette bildet er flammene montert slik at de kan vippe opp og ned. Når tuppen av "vannstrålen" treffer litt høyt oppe på flammen, vipper den ned og blir borte.


Her har vi et nærbilde av kiosken. Jeg er ganske sikker på at denne skal få plass i Tullfors, men vet ikke helt hvor enda. Vinduet er laget slik at den ene delen kan åpnes og lukkes ved å skyve det til siden.


Kiosken er ikke så stor men den har det mest nødvendige. På bakveggen (som vi later som er der) er det kjøl og frys og slikt, og til venstre i bildet er grillen der burgerne stekes, og til høyre er disken med tilbehør som kokken bruker for å lage maten.


Oppsummert er dette et flott sett. Jeg syntes kiosken er veldig fin og vi har fått fine detaljer på den lille plassen som er tilgjengelig. Figurene er flotte, men hadde vi egentlig trengt en ny hjelmfarge? Regner med at det gjøres for å selge litt ekstra...
Det nye systemet for å slukke brann virker veldig bra. Det ser kanskje ikke like fancy ut, men man slipper å rote bort alle de runde 1x1 brikkene som skytes ut ganske ukontrollert.
Her er det masse muligheter til lek, og kiosken tar seg veldig fint ut i en Legoby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar