mandag 4. februar 2019

MAERSK Containerskip (10155)

Dette er et sett som har bitt utgitt med flere forskjellige nummer, men denne boksen kom i 2010.
Settet inneholder store mengder klistremerker, så det er nok greit å ha hjelp av noen med en litt stødig hånd når settet skal ferdigstilles. Alle klistremerkene kan settes på til slutt.
Settet har et instruksjonshefte, et hefte med historien til MAERSK og Lego, og flere ark med klistremerker. Det fine med dette skipet er at det nesten ikke er spesialdeler i settet. Alt bygges med "vanlig" Lego.


Her har vi skipet forfra, og som man kan se er det ikke veldig høyt (faktisk lavere enn jeg hadde trodd), men man ser den fine formen som er bygget opp av skrå klosser.


Slik ser skipet ut fra siden. Dessverre var det vanskelig å komme stort nærmere hvis jeg ville ha hele skipet på ett bile... Skipet er ca 50 cm langt.


Her har vi skipet bakfra, og bak står det hvite containere.


Lego designeren har fått med en del detaljer på skipet. Hullet i siden her regner meg med er der de bakre fortøyningene er når skipet ligger til havn. En fin detalj å ta med.


På siden av skipet har vi en stor logo for MAERSK LINE, og dette er et klistremerke som dekker mange brikker.For en gangs skyld tror jeg at jeg fikk satt det på ganske rett. MAERSK logoene på containerne er også klistremerker.


Lego har også fått på plass en detalj som nesten alltid mangler på skipene i City-serien, og det er livbåt.


Alle containerne unntatt de aller bakerste er stablet på slike "brett" som kan tas av og flyttes rundt på. Selve containerne er 8 knotter lange, 2 brede, og 1 2/3 høye. Det følger med 30 grå og 14 hvite containere i settet, og disse kan man plassere som man vil.


Foran har Lego fått med et anker, og de har fått med leidere som går ned til lasterommet under containerne.


Her ser man hvor fin front man kan få bare ved å bruke vanlige brikker å bygge med. Jeg syntes denne er minst like fin som de støpte på de vanlige skipene, i alle fall når vi snakker et skip av denne størrelsen.


Styrhus og bro har kommet med, og en del moderne utstyr sånn som radar og satellittkommunikasjon har fått plass på taket. Bak styrhuset ser man skorsteinen, og denne har fått et klistremerke med MAERSK logo på hver side (klistremerket går rundt for å gi den blå stripen på hele pipen).


For å oppsummere så er dette et veldig flott sett. Det er ikke et sett man leker så mye med, selv om det er mulig, men det egner seg flott til utstilling. Det er noen litt kinkige steg i byggeprosessen (ikke vanskelig for noen som har bygget en del dog) og veldig mange klistremerker som skal på plass (2 på hver container og det er 44 stykker i settet) så å gi dette settet til en 8-åring er nok litt optimistisk. 

Jeg liker settet veldig godt. Det ble litt kjedelig med alle klistremerkene, men det ser jo veldig bra ut når de er på plass. Det var også veldig flott å få med et hefte med informasjon både om Lego og MAERSK. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar