tirsdag 23. oktober 2018

Boble miniatyrutgave (40252)

Dette er etterhvert et litt sjeldent sett. Det er laget som en miniatyrutgave av den store blå Creator-boblen (sett 10252). Settnummeret er jo også likt, med unntak av de to første sifrene som forteller noe om settes serie der 10 er betegnelsen som sett av en viss størrelse får fra Lego.
Som man kan se av esken er dette settet et offisielt Volkswagen-produkt, slik noen av Ferrari-settene er for Ferrari.


Her har vi bilen sett forfra, og til å være et så lite sett syntes jeg Lego har gjort en god jobb med å lage den litt buede formen. Med så få brikker til rådighet er det nødt til å bli litt mer kantete enn det er på den store bilen.


Det er vel ingen tvil når man ser denne fra siden om at det her dreier seg om en VW Boble. Jeg tror selv folk som ikke har sett esken ville sagt at dette lignet på en Boble. Det som er på taket er en kopi av det som er på taket av den store bilen. Ser på bildet her at det ene festet bak på takstativet ikke er trykket helt ned.


Selvfølgelig må vi ha med et bilde bakfra også. Ser tendenser til den runde formen, men med så få brikker er det ikke lett å lage en perfekt bue.


En detalj det er verd å legge merke til er det blå feltet på bakvinduet. For å få den ikoniske formen på bakruten med de eksisterende Legoklossene har Lego her laget et klistremerke som settes på en blank kloss for å gi oss den rette formen.


Dette er et sett som er laget mer for utstilling og kuriosa enn for lek. Det er veldig morsomt at Lego i så stor grad har klart å kopiere "storebroen" som hadde vært i salg en liten stund da dette settet kom ut. 
Hvis man er en samler av Creator biler, eller bare liker Bobler, så er dette absolutt et sett som er verd å prøve å få tak i. Det er ikke lenger i salg i vanlige butikker (i den grad det noen gang har vært det), men kona mi fant dette settet i en bruktbutikk (Loplet) i Billund da vi var og besøkte Lego House og Legoland tidligere i høst og det er selvfølgelig mulig å få tak i på f.eks Bricklink.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar