tirsdag 23. oktober 2018

Legoland tog (40166)

Dette er et sett som kun er mulig å kjøpe i Legoland parkene. Dette er kjøpt i det opprinnelige Legoland i Billund. Settet forestiller det toget som kjører gjestene rundt i parken og stopper på alle attraksjonene langs ruten.
Settet består av et tog, et skilt til perrongen og fire figurer.


I Legoland har toget flere vogner, men her får vi med en vogn med muligheten til å koble på flere hvis man kjøper flere sett eller bygger med den Legoen man allerede har.


Det følger også med noen skilt som står på et stoppested. Her er det et hvitt skilt med tog på som viser at dette er et stoppested for toget, og det er også et oversiktskart over parken slik at man kan planlegge hvor langt man vil reise med toget eller bare orientere seg hvis man vil gå til fots.


Her ser vi toget forfra. Som man kan se er det ganske fargerikt, men det er også dette toget i virkeligheten.


Lokomotivet er ganske lite, men i virkeligheten er det jo også bare på størrelse med en litt smal bil så det er ganske så riktig størrelse i forhold til dette. Bak lokomotivet er en liten vogn med kost og spade som kan brukes til rydding i parken. I virkeligheten er det helt sikkert en søppelkasse i vognen.


Det følger med en passasjervogn, denne er også bygget på samme måte som de virkelige vognene. Taket kan tas av så man kan få figurene ut og inn. Det er ganske trangt, så man må noen ganger jobbe litt for å få dem på plass.


Hjulene er ikke de vanlige tog-hjulene, så de passer ikke på skinner. Toget er heler ikke bredt nok til å kunne kjøre på dagens skinner, selv om hjulene hadde passet.


Til slutt har vi figurene som følger med. Det er som man kan se fire stykker. Det er en familie med mor, far og sønn og siste mann er lokomotiv føreren. Fra venstre har vi far, mor, sønn og lokfører.
Ingen av dem har alternative ansikter. De har flott trykk både foran og bak, og jeg vil kanskje spesielt fremheve lokføreren som er en utrolig flott figur som like gjerne kunne vært en flott herremann. Han er nok litt mer voksen enn de som til daglig kjører togene i Legoland.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar