onsdag 3. oktober 2018

Postfly (7732)

Dette lille flyet kom i 2008. Jeg kjøpte det brukt fra en annen Legosamler som hadde kjøpt det som en del av en stor lott og han var ikke interessert i å beholde City-settene så da ble de lagt ut for salg.
Settet er 99,95% komplett, alt som mangler er et klistremerke som skulle sittet på toppen av pakken som skal fraktes. Klistremerkene på halen på flyet er litt skjevt satt på, men det ser ikke alt for ille ut. Jeg kuttet bort en liten del av klistremerket som stakk utenfor halen, og etter det så ble resultatet helt greit. Settet hadde ett instruksjonshefte.


Her har vi flyet sett forfra. Det jeg syntes er veldig positivt med flyet er at det er bygget nesten uten å bruke spesialdeler. Det er vel bare halen som ikke kan brukes til andre ting. Propeller og vinger er nok litt små sammenlignet med hva det måtte ha vært i virkeligheten, men det gjør ingen ting.


Når vi ser flyet fra siden ser vi at det er litt kort og tykt, men det har masse sjarm og passer fint inn i rollen sin som et fly som ikke frakter de store tingene. Skal man frakte mye har jo Lego to andre transportfly som er bedre egnet til formålet.


Det er ingen dør på flyet, men midten av taket er hengslet slik at man kan komme til interiøret og legge fra seg det som skal fraktes. Skjønt interiør, det er ikke mye som ar bygget inn av detaljer inne i flyet. Bare et lavt skille mellom pilot og lasterom.
For å få på plass piloten må man ta av frontruten og lirke ham på plass. Men når han først er inne sitter han greit. På det nederste bildet er pakken veltet inn i flyet. Pakker man litt klokt får man også inn trallen av luken slik at en kan brukes til å levere pakken etter landing.


Her er piloten på vei med trallen sin for å late inn en ny pakke i flyet (bare en pakke følger med i settet) og det er det lyse grå lokket her som skulle hatt et klistremerke som ser ut som en stor etikett.


Piloten har på seg en jakke som er laget for å tåle vær og vind, og på brystet har den logoen til postverket (en konvolutt). Dette ser man også på siden av flyet og postbilene som Lego har laget i mange år. Kroppen har ikke trykk på baksiden. Ansiktet har fått skikkelige pilotsolbriller og flotte øyenbryn. Det er ikke noe alternativt ansiktsuttrykk.


Slik ser han ut med capen på hodet, klar til innsats for postvesenet...


Da gjenstår det bare en liten oppsummering, og den kan gjøres raskt. Dette er et lite sett, og ville nok aldri blitt laget slik hvis det hadde blitt utgitt i dag. Da ville vi nok sett et litt større fly med mer spesialdeler for vinger og flykropp. Men selv om dette flyet er lite og trangt, så er det fullt av sjarm og passer fint inn til en travel hverdag på en stor flyplass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar