onsdag 2. januar 2019

Bennys Spesialenhet i rommet (70841)

Dette er et helt nytt sett fra 2019, men ble sluppet for salg mot slutten av desember 2018. Settet er et av mange nye sett fra den nye Legofilmen "The Lego Movie 2" som kommer i år.
Jeg har sett at en del av settene er i salg allerede, men det er ikke voldsomt mange sett som jeg vet jeg skal ha fra denne serien, da flere av dem er ganske så merkelige og uten at det egentlig er med noen nye figurer. Men i dette settet er det med en ny figur, nemlig den rosa romfareren. Så da måtte jeg kjøpe to av dette settet.
Settet består av 4 romfarere (der en av dem er Benny), en liten robot og 2 "kjøretøy".
Det er ett instruksjonhefte med i boksen. Her er et bilde av både forsiden og baksiden av boksen.


Kjøretøyene er ganske små, og først ut er Bennys lille romskip (selv om den gule romfiguren kjører det på esken, så vet vi jo alle at Benny elsker romskip så det er nok han som bruker det mest).
Det har fått den klassiske romlogoen fra 80-talet i front, og denne logoen går igjen også på romdraktene. Frontbiten er 2x4 og dette er forsåvidt nytt i forhold til 80-tallet da disse skrå brikkene vel var 2x3.
Da dette er et lite romskip, har Lego gitt oss en liten utgave av den klassike motoren som alle romskipene hadde på 80-tallet.  Vingene er også mindre enn de var å 80-tallet da de før var 8 lange, mens de her er 6.


Det andre kjøretøyet er landbasert og er dimensjonert til to personer enda så lite det er. Det er veldig tett opp til de klassiske små kjøretøyene som fulgte med i 80-tallets Space-sett, men modernisert med noe nye brikker der dette har blitt tilgjengelig. Blandt annet de to platene på 2x2 som er bak rattet og på toppen bak, der det er 2 studs og 2 glatte felt.


Vi får også med en robot i dette settet, som er en hyllest til de klassiske Space-settene. Den r bygget med de klassiske fargene og kroppen kan minne litt om et mini-romskip med den gule linsen (de klassike romskipene hadde gule vinduer og "soltak"). Den har fått to gripearmer som helt sikkert er fleksible  eller leddet i filmen selv om de ser litt statiske ut i settet. Det er litt usikkert hvordan roboten flytter seg, men kanskje er det en liten rakettmotor under den som gjør at den kan "hoppe" eller sveve dit den skal. Dette blir helt sikkert avslørt i filmen.


Så har vi spesialenhetens medlemmer. Hvit, gul og blå romfigur har vi sett fra tidligere, i tillegg husker jeg en svart og en rød fra de klassiske settene. Det finnes også en grønn som kom i et tidlig Ideas-sett mener jeg å huske (vet den grønne finnes men litt usikker på opphavet). Her har vi da også fått en rosa for første gang.
Fra venstre ser vi: Jenny (hvit og kvinnelig romfarer), Benny (blå og kjent fra første filmen), Lenny (rosa, og sannsynlig vis mannlig romfarer men det er visst delte meninger om dette er et gutte- eller jentenavn så vi får se når filmen kommer) og Kenny (gul og mannlig). Jenny, Lenny og Kenny har alle de klasssiske Lego ansiktene som bare er gule med øyne og munn. Benny har fått ansiktet vi kjenner fra den første filmen. Alle fire har fått et tilbehør som de kan bruke til å jobbe med.


Benny har i tillegg til et veldig uttrykksfullt ansikt også fått en romdrakt som ser velbrukt ut, der det klassiske romfarts-symbolet ser ganske slitt ut.


Benny er den eneste av figurene som har fått et alternativt ansiktsuttrykk. Jeg er litt usikker på hva han prøver å formidle her, men han er nok enten engstelig eller trist.


Fra den første filmen husker vi at hjelmen til Benny hadde en sprekk. Dette skjedde ofte med hjelmene når de ble lekt mye med, selv har jeg flere slike i kassen med Lego fra barndommen. Men her har Lego gått til det skritt og støpe en ny hjelm med sprekk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar