torsdag 10. januar 2019

Kajakk-eventyr (60240)

Dette er et av de mindre settene for Lego City i 2019. Settet inneholder en eventyrlysten mann, en kajakk, en sportslig pickup og litt diverse tilbehør.
Det er ett instruksjonshefte med i settet, og dette har det nye designet med QR-kode på forsiden.


Vi starter med figuren denne gangen. Han har fått en flott overkropp som ser ut som en lys blå hettegenser med en rød-brun genser inni. Overkroppen har flott trykk på begge sider. Han har et fint ansiktsuttrykk. Bena er er grønnaktige og uten trykk.


Når han er ute i kajakken har han på seg en redningsvest, og jeg tror det er et nytt design for denne delen. Den ser veldig bra ut og ligner egentlig litt (bortsett fra fargen) på den vesten kona mi har til samme bruk. Han har også på seg en mørk blå caps.


Her har vi kajakken klar til å settes ut på vannet. Åren er festet fast slik at den ikke skal bli tatt av strømmen i vannet. Det er et kamera festet fast foran, slik at padleren kan filme turen sin eller stoppe og ta bilder hvis han ser noe fint eller spennende. Det er også med en liten grønn frosk i settet, og her har den fått plass oppe i kajakken, men den må passe seg før padleren setter seg.


En brikke jeg ikke har sett før (betyr jo ikke at den er helt ny, bare at den ikke har vært i andre sett jeg har bygget) er den gjennomsiktige røde "grill-biten" bak føreren på bildet. Her brukes den som et høyt bremselys, samtidig som at den gjør at det blir litt lettere å ta taket av og på enn hvis det hadde vært brukt en vanlig gjennomsiktig 1x2 brikke.


Slik ser pickupen ut forfra. Den har fått et stilig og sporty design, og Lego har selvfølgelig brukt den støtfanger-biten de kom ut med i 2018, og den passer perfekt til denne typen kjøretøy.


Her har vi bilen fra siden. Ganske så stilig! Flotte linjer med både krommingen på panseret og de nye skjermene.


Denne bilen har også fått eksosrør, to skikkelige hull.


Når han ikke er ute og padler kan eventyreren ha kajakken på taket av bilen og kjøre den fra sted til sted.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar