mandag 14. januar 2019

Mais-tresker transport (60223)

Dette er et av de fineste settene som har kommet ut så langt i 2019 kolleksjonen for Lego City. Det er en trekkvogn med henger og en skurtresker som kan høste mais. 
Det er to fine figurer og et fint fugleskremsel i settet, i tillegg til kjøretøyene.


Her ser man tydelig den nye merkingen til Lego der hvilke poser som skal brukes til hvilke hefter er avbildet på forsiden av heftet.


Her har vi settet stilt opp med alt som følger med.


Lego har lært av tidligere transport-sett der lasten har sklidd av hengeren under kjøring. Som på virkelige skurtreskere kan maskineriet i front tas av, og her er det festet trygt på lastebil-hengeren. Hvordan man får det opp dit for transport og ned foran skurtreskeren vites ikke, men dette er Lego så det å bruke litt fantasi er lov. Kanskje er det en traktor til stede som har utstyr som kan ordne dette. Et sted må jo det som høstes tømmes når skurtreskeren blir full, så det er jo en stor sannsynlighet for at det er en traktor med henger i nærheten.
Skurtreskeren er også festet til hengeren ved hjelp av festet til maskineriet.


Det følger med et fugleskremsel som kan stå i åkeren. Jeg har planer om å lage en åker av noe slag i Tullfors, så jeg regner med at det blir plassert ut der.
Fugleskremselet har et veldig stilig hode som ser ut som det kan være sydd av en striesekk, og tørkleet rundt halsen kan enten brukes som det er her, eller det kan snus så det blir et tørkle å skjule ansiktet bak som en gammeldags bankraner.


De to normale figurene i settet er også veldig flotte. Til venstre har vi lastebilsjåføren ikledd beige bukser uten trykk og en kropp med flott trykk som forestiller en lyseblå t-skjorte med krage og en flott skinnjakke utenpå. Til høyre har vi bonden med grønne arbeidsbukser uten trykk. Buksene er av typen sele-bukser og er flott trykket på overkroppen sammen med den rutete skjorten han har innenfor buksen.
Begge har flotte og uttrykksfulle ansikt, uten alternative ansiktsuttrykk.


Her har vi trekkvognen sett forfra. Det er første gangen jeg har sett fronten bygget på denne måten. På hver side er det et skjold fra Nexo knights og i spissen inn mot midten er det to svarte 1x1 3/4 glatte fliser som passer  inn i den skrå formen. Under har man en tilsvarende brikke i grått som danner støtfangeren. Og bak dette i ytterkant har man frontlyktene. Jeg håper Lego kommer til å bruke dette designet på flere av sine kjøretøyer i fremtiden, da dette var stilig.


Her har vi hele bilen med henger uten treskeren på. Som man ser er ikke hengeren så lang, men det er akkurat plass til en tresker.


Da både trekkvogn og henger har litt detaljer sett bakfra satt jeg dem like gjerne ved siden av hverandre.


Her ser vi skurtreskeren forfra. Som man kan se har føreren god sikt fra styrhuset. Knivene på kutteren er festet slik at de har litt fleksibilitet opp og ned og skal da kunne brukes på ujevnt underlag. Planen min er å lage et vanlig "treske-skjær" i samme størrelse og samme utforming, slik at skurtrekskeren kan høste både mais og korn.


Her ser vi den ovenfra, slik man ofte gjør på film. Jeg kan fint tenke meg at denne kjører på et jorde og høster inn.


Her har vi den bakfra, og som man ser har den reistreringsnummer slik at den kan kjøres på vei ved behov. Vi har også fått et klistremerke med et modellnummer og det som antagelig er vifter eller eksosavtrekk.


Her har vi skurtreskeren fra siden. Som vi kan se har vi fått to stigtrinn så føreren kan klatre opp mellom hjulene, opp på forhjulet og inn i førerhuset.


Når skurtreskeren er full og det den har høstet må fylles over i noe annet, kan man justere det svarte røret slik at det treffer for eksempel opp i en traktorhenger eller i en container, og så kan det settes tilbake igjen før man forsetter å treske.


Jeg er veldig fornøyd med dette settet, og gleder meg til å sette dette på plass i Tullfors om ikke så alt for lenge. Den vil da erstatte den gigantiske skurtreskeren som er der i dag. Denne kan jeg faktisk sette opp slik at det ser ut som at den jobber på jordet. Jeg kommer nok ikke til å sette ut traileren med det første, men den vil være let tilgjengelig hvis skurtreskeren eller en trakter eller annet på denne størrelsen trenger transport.
Settet er greit å bygge, og kjempeflott å leke med eller stille ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar