torsdag 3. januar 2019

Julegavehus (40292)

Da jeg kjøpte Vesta vindturbinen min (vil bli presentert her på bloggen om ikke alt for lenge), så fulgte dette settet med som en gave fra Lego hvis man handlet for over et visst beløp. Kona hadde veldig lyst på dette settet, så det passet veldig bra. Det er en julegave som kan åpnes, og inni er det en koselig liten julescene.


Slik ser pakken ut ovenfra. Noen har hengt seg opp i at sløyfen har litt forskjellige nyanser av gull, men dette er ikke noe man tenker over hvis man ikke vet det.


Der pakken kan åpnes kan man se en liten sprekk, men alt sitter godt sammen og det er ingen fare for at den åpner seg når den løftes.


De fire knottene av gull er det som holder lokket på plass. Det at det ikke er flere knotter gjør at lokket kan tas av på en enkel måte. Når boksen er lukket som på dette bildet, ser man at hele scenen skjer i ett rom, og man får helheten.


Når esken er åpnet opp er det enkelt å komme til for å leke eller endre på oppsettet i rommet. Stolen som den voksne sitter i kan vris til den vinkelen man selv ønsker.


I denne delen av stuen har vi vinduer med gardiner delvis trukket for. Dette er en genial måte å lage vinduer på da det i virkeligheten bare er en helt grønn vegg da det skal se ut som en pakke utenfra.
Når det er gjort på denne måten tror man likvel at det er vinduer bak gardinene. Det er også en peis som er pyntet med blomsterdekorasjoner og i forgrunnen har vi et barn som lker med et tog. Kanskje er det julegaven som testes ut.


I den andre delen av stuen har vi juletreet, et par pakker som ikke er åpnet enda, og den voksne som sitter i en lenestol.


Lego har gjort en genial ting med dette settet. De har sendt med tre hår, selv om det ikke er mer enn to figurer. Dette gir den som bygger settet en hel mengde med måter man kan sette sammen figurene på slik at man kan lage den familien som man enten liker best eller ligner mest på sin egen.

Slik ser kroppene ut bakfra. Her har jeg brukt hårene slik de er i byggetegningen. En far med litt halvlangt hår og en datter med hestehale.


Her har vi samme oppsett sett forfra. Jeg liker genseren til jenta, da hun har et klassike Lego Space hode fra 80-tallet på genseren. Far eller eventuelt mor har en rutete skjorte.


Så har vi alternativ nummer to, der barnet er en gutt, og den voksne definitivt er en mor med håret i hestehale.


Alterntiv 3 har et barn med langt hår, og det kan egentlig være både gutt og jente etter hva man selv ønsker, og en far med kort hår.


Det er selvfølgelig flere kombinasjoner her, men disse tre gir en god ide om hvor variert det blir bare ved å ha et ekstra hår i settet. 

Oppsummert kan jeg si at dette er et flott sett som egner seg fint som dekorasjon i julen eller til utstilling når det måtte være. Dette er ikke et sett som det er veldig lett å leke så mye med, men både voksne og barn kan sette pris på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar