fredag 25. november 2016

Brann i TV-masten (60111)

Dette er sett 60111, av mangel på et mer passende navn har jeg kalt det "brann i TV-masten", men ser Lego selv kaller det "Brannvesenets tjenestekjøretøy". Settet inneholder en brannbil med henger med lift, et TV-tårn og tre figurer.


Vi starter med de tre figurene. De to brannfolkene har identiske kropper, men den ene har fått et kvinnelig ansikt og den andre et mannlig med skjeggstubber. Den tredje figuren er en montør som jobber ved masten, og han har fått briller.


Her er figurene sett bakfra, igjen identisk trykk på brannfolkene. Dette trykket er reflekterende, akkurat som i virkeligheten. Ser ut som det er reflekterende trykk i refleksbåndene til montøren også.


Så har vi selve brannbilen. Den har fått store lykter, og har også blålys i grillen. Den lille kufangeren under er en fin liten detalj. Det er også fint med raden med lys over frontruten.


Med henger blir settet ganske langt.
Hengeren har en lift som kan settes i ønsket høyde. Den har to armer med ledd i begge ender, og kurven er også leddet så den kan justeres litt for å komme til.
Den som står i kurven kan ta med brannslange som er montert på hengeren, og denne har selvfølgelig en skytefunksjon så man kan skyte vann på flammene for å slukke brannen. I dette tilfellet er det ganske genialt, da flammene settes på glatt overflate, slik at de faktisk vil ramle ned hvis man treffer.


Brannbilen har luke for oppbevaring av utstyr, blandt annet røykdykkerutstyr og en skikkelig sag. Og praktisk nok er det også plass til å frakte med seg flammene når det ikke brenner...


Her er et bilde av TV-masten til TV6+, for øyeblikket ikke i brann...
Masten er flott konsturert med solide støtteben. Selve ttallerkenen kan justeres slik at den kan peke dit man vil.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar