onsdag 24. februar 2021

Hav-forsknings ubåt (60264)

Dette er et litt merkelig sett, men samtidig er det fint. Det er en del av den nye undervanns-serien fra 2020, og settets offiselle navn er hav-forsknings ubåt. Dette er som man kan se på bildet er 5+ sett, så det er hakket over det som het Lego juniors før (som nå heter 4+), men det er likevel ganske detaljert.

Lego har jo gitt oss navnede figurer i en del sett nå, og dette er intet unntak. Her får vi Jessica Sharpe som er en arkeolog og eventyrer i Lego City Adventures tegneserien. Sannsynlig vis har hun leid ubåten med mannskap og dykkere for å finne noe av betydning.

Settet inneholder den store forskningsubåten, en miniubåt, en steinformasjon med en selvlysende fisk og fire minifigurer. Det er 3 hefter med byggetegninger i settet.


Her ser vi de to dykkerne ute på havbunnen og ubåten ved siden av steinformasjonen.


Det følger med to røde krabber, og disse har egentlig ikke noen bestemt funksjon annet enn å pynte opp.


Her har vi steinformasjonen med hulen til den selvlysende fisken. Det er et ganske lite bygg, men Lego har gjort en del for å pynte det så det ikke bare ser ut som en stein noen har plassert i vannet. På begge sider er det festet flotte vekster (koraller), og den ene siden har også en slags krystall (kanskje er det denne Jessica Sharpe er ute og leter etter).


Bak kan man se en blank stang, og fisken vår er festet til denne slik at man kan skyve den ut og inn av hulen sin. Her har Lego heldig vis gitt oss en gjennomsiktig stang, slik at den ikke er så synlig som tilsvarende mekanismer har vært i andre sett de har gitt ut tidligere.  


Her har vi fisken i all sin grusomme prakt. 


Som vanlig har vi bilde av kjøretøy sett forfra. Som vi kan se har ubåten to kraftige lamper på taket for å lyse opp havet foran seg. Det er også to store klyper for å flytte på ting eller gripe ting, og disse kan vris og tilpasses til de fleste vinkler.


Fra siden ser dette litt ut som en gammel campingbil, men det har det nødvenige utseendet for å være en ubåt. Den har fire store propeller montert øverst på sidene som kan justeres for å styre ubåten forover, oppover eller nedover.


Her har vi ubåten bakfra, og her er settets miniubåt festet slik at den kan fraktes opp og ned til overflaten og over litt lenger strekninger under vann hvis det er behov for det.


Slik ser ubåten ut når miniubåten er koblet bort og dette er kanskje det jeg har å utsette på denne ubåten. Det er nemlig pip åpent tvers gjennom hele ubåten. Jeg kunne ønsket meg en vegg som stengte vannet ute. Så jeg må se hvordan jeg kan finne en løsning på dette. Kanskje må jeg flytte festet til miniubåten  eller lage en luke med et nytt feste på.


Her har vi miniubåten og festeanordningen som fester den til moder-ubåten. Som man kan se har den logoen til ekspedisjonen foran, og oransje lys så man kan se den i dypet.


Vi må jo ha med et bilde av denne miniubåten forfra også. 


Som man kan se har miniubåten et lite oppbevaringsrom så man kan frakte små skatter eller mineralprøver til den store ubåten slik at det kan komme opp til overflaten.


Bakfra ser vi de to propellene, og disse har ikke noen beskyttelse da det ikke er ment at mennesker skal være i nærheten når den drives fremover.


Her har vi innsiden av ubåten med miniubåten tilkoblet. Som vi kan se er det et styrhus i fronten der piloten sitter og styrer ubåten, og det store rommet bak brukes både av han som opererer miniubåten og eventuelt som lasterom for å frakte dykkerne opp og ned fra overflaten og til dybden der de skal operere. 


Her ser vi styrhuset forfra. Som vi kan se er det ikke stor plass, men det er plass nok for en pilot og det er stort sett alt det er plass til.


Her ser vi de fire figurene som følger med i settet. Fra venstre har vi teknikeren som styrer miniubåten, så følger Jessica Sharpe og deretter de to dykkerne. Alle har flott trykk  på overkroppen, og Jessica og dykkerne har også flott trykk på bena. Dykkerne har alternative ansiktsuttrykk.


Her ser vi dykkerdraktene bakfra.


Dette er et fint sett, og det eneste settet som har denne selvlysende fisken. Det er et sett som gir mange muligheter for lek, og det vil også passe kjempefint inn i et undervanns-display.

Hvis man ønsker det kan også ubåten brukes til å frakte mannskap eller forsyninger ned til undervannsbasen som tilhører denne serien, og den blir presentert i et eget innlegg senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar