mandag 8. februar 2021

Enkeltfigurer / Minifigurer del 63 - CMF Serie 21 (71029)

1. januar kom Lego med sin 21. serie med minifigurer (disse kalles CMF som står for Collectible Mini Figures). De har variert litt i antall figurer i seriene sine, men det har gjerne vært 16 figurer som standard og så har noen serier hatt fler og noen spesialserier har hatt helt opp i 20. Nå har de gått ned til 12 figurer i serien, og det blir spennende å se når neste serie kommer om dette er noe de fortsetter med eller om de igjen vil øke antallet. 

Her er arket som følger med figurene og som gir en oversikt over alle figurene som er i serien. Dette følger med hver pose med figurer slik at man kan se hva man kan ønske seg. Jeg vil her presentere figurene i den rekkefølgen de er listet opp hos Lego.


Først ut er en dame på paddleboard og hun kommer også med en delfin. Lego er nøye på sikkerheten, så hun har fått redningsvest.


Her er et eget bilde av padlebrettet, åren og delfinen. Dette er den figuren i serien med mest tilbehør.


Når man tar av redningsvesten ser man at damen har fått en utrolig forseg-gjort våtdrakt med korte ben slik at hun har bar hud fra leggen og ned. Trykket er veldig bra både på overkropp og ben, og på overkroppen er det et veldig flott trykk med en delfin og palmer i solnedgangen..
Hun har fått et alternativt ansiktsuttrykk slik at hun har ett uttrykk som er litt nøytralt der hun har på seg solbriller, og ett der hun er veldig blid og har tatt av solbrillene.


Bena har fått dt samme flotte trykket også på baksiden, og bak på overdelen har hun det som sannsynlig vis er et merke fra produsenten slik man ofte ser på slike klær. Her kan man også se at hun har blondt hår i en hestehale under capsen.


Figur nummer to kaller jeg bare Alexander Rybak. Dette er en gutt som spiller fiolin. Buen hans er samme bit som brukes som tryllestav i Harry Potter serien, men den fungerer også fint som bue. Selve fiolinen er trykket i flere farger og ser veldig bra ut. 
Gutten har to ansiktsuttrykk, et der han har øynene åpne og ser litt konsentrert ut, og ett der han har øynene igjen og står og nyter musikken han spiller. På det andre bildet valgte jeg å ta av håret slik at man også kunne se de flotte øyenbrynene som ellers ville vært borte bak panneluggen.
Han har et flott trykk på overkroppen som gir inntrykk av at han har på seg en fin tskjorte med mønster på og en hettegenser utenpå. Bena er de korte bena Lego gir oss på barn, og de har ikke trykk.


Slik ser han ut bakfra, der man kan skimte at det er en hettegsner, men den dype grønnfargen er såpass mørk at det er litt vanskelig å se de sorte tegningene på bildet.


En av mine to favorittfigurer (kanskje favoritten) kommer allerede som figur nummer tre. Dette er en skipbrudden person som har havnet på en øde øy. Han har en flaskepost i hånden, og ved siden av seg har han en flott eremittkreps som Lego har laget for første gang til denne figuren.  Jeg likte denne så godt at jeg har kjøpt meg ekstra figurer bare for å få flere krepser, så de kommer nok til å dukke opp på egnede steder i Tullfors.
Figuren har fått en bukse som tydelig vis er fillete nederst, og han har bar overkropp med et flott smykke i en reim rundt halsen.


Han har antagelig vært sjømann en stund, for på den høyre skulderen har han en typisk sjømannstatovering av et anker. HEr kan man også se at det er et brev i flasken han holder i hånden.


Den andre skulderen har ingen tattoveringer.


Han har ikke alternative ansiktsuttrykk, men det han har er vldig flott så jeg tok av håret med skjegg slik at man kunne se hele ansiktet hans. Han ser akkurat like skipbrudden ut uten det lange håret.


NEste ut er en dame kledd ut som en marihøne, i hånden holder hun et blad med en marihøne på.  Hun har fått svarte ben med litt marihøneprikker på rød bunn øverst og en overkropp med svarte prikker foran, svarte armer og ensfarget rød rygg. 
Hun har fått et alternativt ansiktsuttrykk der hun smiler mer på det ene enn det andre. 


Rundt halsen har hun fått et slags skall eller skjell som gjør at hun har fått de vingene på skallet som man ser at marihøna slår ut når den er i ferd med å fly avgårde.


Lego desginerne liker tydelig vis hundekostrymer for det er ikke første gang vi får. Denne gang er det en mops eller pug med et tørkle rundt halsen i stedet for halsbånd. Igjen er det flott trykk både foran og bak på overkroppen og foran på bena. 
Vi får to ansiktsuttrykk, et som bare er smilend og et med tungen ute lit som en hund som er litt varm 


Den sjette figuren er kanskje den merkeligste. Dette er en figur fra mytologien som er halv menneske halvt hest (heter visst en Kentaur). Det er en kvinnelig figur med to fine ansiktsuttrykk og flotte øyenbryn (særlig det der hun smiler). Heste-delen av figuren har svart hale, ellers er den ensfarget brun, og kvinne-delen av figuren har en flott trykk på overkroppen.


Slik ser figuren ut fra siden og bakfra.


Den andre favorittfiguren min i denne serien er birøkteren. Han har jeg allerede bestemt meg for at jeg skal bruke i Tullfors, så nå må jeg finne ut hvordan man bygger bikuber.
Han har fått en fin beskyttelsesdrakt med en hjelm med netting foran ansiktet. I hånden har han en ramme med bivoks og et sånt apparat som avgi røyk som man bruker for å sløve ned biene så de ikke skal stikke mens han jobber. Han har flott trykk som ser ut slik en birøkter drakt skal se ut båse foran og bak. Hatten eller hjelmen er ny for denne figuren.


Han har fått to ansiktsuttrykk, på det øverste slikker han seg rundt munnen fordi han gleder seg til å spise honningen, mens på det nederste har han minnen igjen. Han har en flott burstete grå bart. 


Neste figur ut har nesten for mye farger, så det er vanskelig å se detaljene. Dtte er en gammel Sør-Amerikansk infødt kriger og trykket både på hodet, overkroppen og bena er veldig flott med veldig klare skarpe farger. Klubben eller "sverdet" er slik man ser på bilder at de hadde, og skjoldet er også veldig flott. Får med til å tenke at dette kanskje er en Azteker, eller Inka eller lignende. 


Her ser man figuren klarere, og som man kan se har vi fått to ansiktsuttrykk her også, et litt alvorlig og et som kansje er litt sint.


Hodepryden er også vanvittig flott. Dette er nok en seremoniell pryd som ble brukt til spesielle anledinger.


Så skal vi til noe helt annet. Dette er en liten jente som liker fly. Kanskje er dette en lags tribute til Amelia Earhart? Jenta har et rødt fly rundt livet, og både pilothjelm og hår. Hun har korte ben, så det er en ung jente. Flyet er veldig flott laget, så hun har sikkert fått hjelp abv forelsre eller besteoforeldre til å lage det.


Hun har, som svært mange av figurene i denne serien, fått alternativt ansiktsuttrykk et hvor hun smiler og et hvor hun smiler bredt. På begge ansiktsuttrykkene har hun et skrubb på det ene kinnet.
Genseren hennes her merker som viser at den tilhører en pilot, med to små merker foran og en stor propell på hel ryggen.


Neste mann ut er fra rom-ploitiet og er en tribute til Space-Police serien. Han har fått den klassike Space-logoen både på overkroppen og på "rustningen" han har utenpå. Han har skjold, håndjern, blålys og en pistol, og hjelmen hans har fått rødt visir noe vi ikke ser så ofte.


Når vi tar av ham utstyret så kan vi se det flotte trykket på kroppen og bena, både på forsiden og baksiden. Dette er en modernisering og forbedring av den klassiske Space-Police drakten.
Han har fått to ansiktsuttrykk, et der han er blid og et der han er streng politimann. 
På det nederste bildet kan man også de den flotte hjlmen som er modernisert til en tofarget hjelm.


HAr man en rom-politimann må man også ha en rom-skurk. Denne karen har et spesial-laget hode som sitter på kroppen, og en dress som kan minne litt om en slags moderne joggedress med litt ting og tang på.
Det er en flott figur, og han har trykk både foran og bak og på sidene av ovrkroppen og foran og på sidene av bena. Han er utrustet med et brekkjern (så alle skal se han er en skurk) og en eller annen diamant-lignende sak som han da sikkert har stjålet. 


Og så var vi kommet til den tolvte og siste figuren i serien. Dette er en cabaret-sangerinne (eller muligens en drag-queen) i et flott kostyme med trykk båd foran o bak på overkropp og ben.
Vi har fått to ansiktsuttrykk, et smilende og et syngende...


Man skal vel ikke løfte på slkjørtet eller kappen til damene men jeg syntes jeg måtte gjøre det for å vise frem det flotte trykket på bena.


Som man kan se har figuren fått en glinsende kappe fra hoftene og ned. 


Da er det bare å vente å se hva Lego kommer opp med i serie 22 når den kommer senere i år (regner med den kommer til høsten hvis de gjør som de pleier). 

For å oppsummere denne serien så har vi fått 12 flotte figurer der noen v dem er hyllester mens andre er nyskapende. Men felles for dem alle er at Lego har lagt arbeid og flid i figurene og at det er god variasjon så her bør det være noe for en hver smak. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar