lørdag 1. desember 2018

Godsterminal (60169)

I 2017 kom Lego ut med en godsterminal. Den består av et lite gods-område med alt man kan forvente å finne der. Det er reoler for oppbevaring av paller med gods, og pallene kan så flyttes over i containere ved hjelp av en gaffeltruck. Når containeren er lastet kan en kran heise den opp på planet til en trailer. Traileren kjører så ut av området, forbi en liten vaktbod med en bom over veien.
Det er 4 figurer med i settet, og fem instruksjonshefter (traileren har to hefter).


Her har vi alt i settet linet opp for fremvisning. Vaktboden ble litt borte bak traileren.


Det følger med 4 figurer i dette settet. Fra venstre har vi kranfører, truckfører, trailersjåfør og vakt. Det er ingen alternative ansiktsuttrykk på disse figurene. Alle har flott trykk på overkroppen foran og bak, men det er ikke trykk på bena. De tre som jobber på terminalen har alle anellgsklær, men de har forskjellig typer og de har ikke matchende bukser. Til å begynne med syntes jeg de burde hatt like bukser da firmaer gjerne har en "uniform", men etter å ha tenkt på det litt så er det litt stilig at de er forskjellige også.


Her har vi de fire containerne som følger med i settet med hver sin pall stående foran. Disse containerne er bygget med samme mål som containerne på det nye Lego godstoget, og også som containerne på det store containerskipet.


Og slik ser de ut fra endene. Klarer du å gjette hva den gule containeren inneholder?


I den grønne containeren er det en liten vannscooter. Denne er så liten som det er mulig å lage den, men hadde den vært større hadde den ikke fått plass inne i containeren.


I den gule containeren er det kanskje ikke så overraskende Lego. Det er en pall med esker som skal ut til butikk. Kanskje er det orderen til en AFOL (Adult Fan Of Lego)? Eller kanskje er det oppfylling i hyllene.


I de to blå containerne er det et lite nyttekjøretøy som kan brukes hele året og redskap som man kan koble på foran. En gressklipper til sommerhalvåret, og en plog til vinteren.


Her er kjøretøyet koblet opp og klar til bruk. Først med gressklipper-tilbehøret og så med plogen. På bildet med plogen ser det litt ut som forhjulene ikke er nede i bakken, men dette er bare en lys-effekt som lurer oss da jeg faktisk måtte prøve etter å ha sett bildet for å sjekke og alle fire hjul er i bakken mens plogen er på.


Pallene blir lastet inn i containere ved hjelp av en gaffeltruck. Selve gaffelen heves og senkes ved hjelp at en strikk-mekanisme, slik standarden er på truckene til Lego. Dette fungerer også her veldig greit, men husk å ikke slippe gaffelen mens du holder på, for da flyr pallen langt avsted.
Selve gaffeltrucken har fått en veldig flott design, og kunne like gjerne vært tatt ut av et bilde fra en virkelig godsterminal.

Kaffekopp hører alltid med i Lego City sett, og her er det truckføreren som har en kopp med god og varm kaffe ved siden av seg.


Bak på Trucken finner vi det eneste klistremerket, som både gir oss nummerskilt og striper som viser at det er fare.


Når pallen er på plass i containeren blir den heis opp på lasteplanet på traileren ved hjelp av en mobilkran.


Som seg hør og bør har vi selvfølgelig et bilde av kranen forfra. Her har Lego gitt oss en "morsom" detalj, ved at vi har fått arbeidslys over forhjulene, og disse har fått et beskyttende gitter foran seg slik at de ikke skal knuses på grunn av grus og stein som virvles opp av hjulene.


Kranen er bygget slik at man kan se tannhjulene i heise-mekanismen snurre når man vrir på tannhjulet som fungerer som ratt for å heise armen opp og ned. Det er ikke mulig å mekanisk forlenge kranarmen, dette må gjøres manuelt av den som leker. Mulig man kan få den ned igjen ved å sveive hardt, men jeg har ikke tatt sjansen, da jeg ikke vil risikere at tråden ryker.


Denne kranen har litt mer klistremerker enn trucken, og her ser vi de fleste. Klistremerket med de røde og hvite farestripene og nummeret på siden er også på den andre siden av kranen. I tillegg er det er registreringsnummer bak.


Her har vi reolene som er laget for oppbevaring av gods på paller før de lastes ombord i containerne som skal frakte dem til destinasjonen sin. Denne reolen har plass til fire paller, og er bygget solid slik at den ikke skal gå istykker ved lek. Hvis man ønsker det er det enkelt å lage flere reoler eller utvide den eksisterende.


Traileren har fått et fint utseende uten at den er voldsomt utrustet. Foran har vi to klistremerker, ett som sier at den tilhører Cargo firmaet, og et nummerskilt. Lego har gitt oss en liten "kufanger" og en lysrad med oransje blinkende lys på taket og fire solide lykter som gir godt lys fremover i mørket.


Det er ikke mye overbygg på denne bilen, da den er laget for å alltid kjøre containere. Lego har her gitt oss en fin måte å holde containerne på plass på planet samtidig som de er lette å løfte av og på.


Hengeren har samme design som lastebilen, så den er ikke mye mer enn et rammeverk.


Her ser vi både hengeren og lastebilen bakfra. Det er lett å se at de hører sammen. De har samme design på støtfageren bak og begge ha et klistremerke med nummerskilt bak.


Det siste bygget i settet er vaktboden. Dette er et flott lite bygg som ligner på noe som står ved inn- og utkjøringer på mange industriområder. Bommen kan heves og senkes ved å vippe på knotten som stikker opp, og den tår fint når den er lukket på grunn av knotten i andre enden.


Det er ikke noen voldsomt stor bod, men den er akkurat så stor som er nødvendig. Fra industriområdet er det en dør for å g inn og ut, og rett utenfor døren er det et stativ med en kost og en skiftenøkkel.


På taket har vi skiltet med logoen til fraktselskapet, og det er både en lyskaster og et videokamera. Luken ut mot der lastebilene kjører inn og ut kan åpnes og lukkes ved å skyve til siden.
Også i dette bygget har vi kaffekopp, og her er det også en trakter.


For å oppsummere dette settet, så er det mange fine detaljer her. Det er et sett som gjør at det er lett å leke mye bare med det som er i settet, og det er mulig å bygge noe av dette ganske fort slik at mor eller far kan bygge opp de forskjellige tingene mens junior leker med tingene etterhvert som de blir bygget.
Dette er et sett som kan passe inn mange steder i en Lego by, enten man vil bygge et bysentrum eller et havneområde. Eller i mitt tilfelle begge deler...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar