mandag 3. desember 2018

Skatten i trehytta (31078)

Dette settet er fra 2018, og kan kanskje sees på som en ny utgave av trehytta fra 2016. Dette er et creator 3 i 1 sett med mulighet for å bygge te forskjellige modeller. Det følger med ett instruksjonshefte til hver modell.
Kona har valgt å bygge hovedbygget som er et trehus med litt tilbehør.
Det følger med 2 figurer med korte ben (barn).

Vi starter med å presentere barna. De har de vanlige korte bena som ikke kan bøyes, og disse er uten trykk. Overkroppene er flotte med fine trykk, og de har fått ansikt med fregner som gjør at begge ser unge ut. Hun har fått langt hår i hestehale, og han har fått en stor sjørøverhatt.


Barna her er opptatt av skjørøvere og skatter, derfor har de innredet trehytta som et sjørøverskip. De har et ror på plassen for an selve hytta, og her står de når de later som de seiler og leter etter skatten de har merket av på kartet.


Skatter er jo gjerne merket med en X på skattekart, og her har de også merket bakken med den samme X'en. For at ingen andre skal stjele skatten, er den låst inne i et hulrom i treet som de har bygget en luke foran og luken er låst med en hengelås.


Foran på skjøroverskipet har de en galeonsfigur, som alle skip på den tiden av en viss størrelse hadde. Da de ikke har mulighet til å drive med å skjære ut voldsomme figurer i tre, har de hengt opp teddybjørnen sin i stedet. Han tar de selvfølgelig ned når de er ferdig med å leke og tar han med hjem. Hvis de ikke vil leke sjørøvere kan de også huske i et bildekk som er hengt opp fra hytta.


På taket av hytta er det en utkikkstønne akkurat som et var på store seilskip. Og for å komme opp i hytta har de lagt en bred planke som landgang.


Som man kan se, så er ikke baksiden så detaljert som resten, men det er jo en grunn til at det kalles bakside. Den skal helt sikkert stå inn mot veggen uansett...


Det er god plass til å komme til med fingrene og flytte rundt på figurene inne i hytta, både i første og andre etasje uten at dette virker rart når man ser på bygget.


Hvis man har nøkklen til hengelåsen kan man åpne den og finne skatten som er gjemt her.


I skatte kisten finner man både edelstener, gull og et ekstra piratsverd.


Da kona bygget dette trehuset like etter et trehus fra 2016 ser jeg nok dette huset som en arvtager. Likevel er de to så forskjellige at det ikke virker som en ny-utgivelse.
Dette er et flott sett som kan stå til utstilling eller lekes med etter eget ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar