onsdag 28. november 2018

Friehtsgudinnen (21042)

Frihetsgudinnen er også et sett jeg følte at vi måtte ha. Det følge kona også, og hun kjøpte og bygget det.
Det var litt mye gjentagelser for å få bygget sokkelen som jo stort sett er lik fra alle fire kanter, og litt kronglete her og der for å bygge, men ikke mer enn at det var en positiv byggeopplevelse.
Som man ser av bildet av esken så kommer statuen uten ansiktstrekk, og det er en av de få tingene jeg ikke likte med dette settet. Men kona fant en guide på Youtube der man kunne bygge om slik at man fikk et ansikt, og det som presenteres her er statuen med disse modifikasjonene.

Som med alle andre Architecture sett følger det med en flott byggeanvisning med  interessant informasjon om det originale byggverket.


Her er sokkelen, og skriften som viser hva dette er er også i dette settet en trykket brikke. Det sier litt om hvor stor statuen er i virkeligheten når den lille utveksten midt på er en inngang som publikum fint kan gå ut og inn av.


Det var ikke optimalt lys da bildene ble tatt, men her ser man statuen i sin fulle prakt.


Med modifikasjonene ble det et litt markant og kantete ansikt. Minner meg kanskje litt mer om Sam The Eagle fra Muppetshow enn selve statuen i New York, men det ble et bra resultat likevel.


Som flamme på fakkelen har Lego brukt håret til en minifigur. Kanskje er det håret til Donald Trump? Det ville i alle fall forklare en hel del...


Det er mange flotte detaljer på sokkelen.


For å lage dette settet, har Lego laget håndjernene i en ny farge for å passe på sokkelen. Jeg tror det også er første gangen den "vippebiten" i 1x2 kommer i denne fargen.


Jeg avslutter denne posten med diverse bilder av statuen fra forskjellige vinkler.


Dette er et sett som ser flott ut på en hylle eller i et skap. Det tar litt tid å bygge, men er verd å bruke tiden og få alt rett med en gang. Det var litt jobb å bygge om for å få ansikt, men det var enklest å gjøre det etter at alt var bygget, da den viste tydelig hvor man skulle ta bitene fra og hva det skulle erstattes med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar