fredag 23. november 2018

Fabrikk (5005358)

Dette er et sett som Lego gav ut i forbindelse med at figurene vi kjenner så godt i dag har jubileum i 2018. Det var et såkalt promotions sett som kun var tilgjengelig i en kort periode.
Settet er spesielt da esken er en viktig del av settet. Settet inneholder 1 figur (minifigur) og 5 microfigurer. Det er ett instruksjonshefte med i pakken.


Her har vi forsiden av boksen, og allerede har forstår vi at det er noe spesielt med denne. Boksen er formet som et fabrikklokale med en inngangsdør og en kjøreport, og over porten står det 1978 som er det året Lego begynte å produsere den minifiguren vi i dag kaller "Legomann".
Bildet av baksiden er tatt etter at settet er bygget.


Slik ser det ut inne i esken når settet er bygget. Pallen i forkant er trykket på esken. Det er for meg første gang jeg har fått limt Lego, men det er jo ikke mange andre muligheter for Lego å få den grå bunnplaten til å sitte i pappesken på tildelt plass.


Her har vi de fem mikrofigurene som følger med i settet. Fra venstre har vi en ganske ny figur som antagelig er fra Ninjago eller Chima fra 2014, en sykepleier fra Legos første serie med minifigurer (figur 11 i serien) fra 2010, En sjørøver fra 1989, en klassisk rom-mann (kunne også vært Benny fra The Lego Movie) fra 1984, og politimannen som var Legos første "moderne" minifigur som kom i 1978.


Det hele er konstruert slik at når man setter figurene på sine tildelte plasser så kommer det opp et bilde av figuren på skjermen på bakveggen. Ved å skyve transportbåndet til siden kommer neste figur frem.Dette er også grunnen til at det er så viktig at baseplaten står på helt nøyaktig riktig sted...



Veggene inne i boksen er flott dekorert med ting som man kan forvente å se i en fabrikk som lager Legofigurer. Det er rør i forskjellige farger, det er en hylle med ting man trenger, og det er en plansje som viser hvordan en Legofigur skal se ut.


Her er et litt lysere bilde som viser samlebåndet med figurer. Mellom politimannen og skjermen er det en malepensel som står på stativ.


Det følger også med en tralle som man kan bruke til å frakte de ferdig malte figurene i.


Selvfølgelig er det også med en Lego-figur, og det passer jo veldig bra at det er en ansatt hos Lego. Han har flott trykk på overkroppen både på forsiden og baksiden, og jeg har ingen problemer med å se for meg at de som jobber med å produsere Lego går med slike gensere.


Da settet sitter fast inne i pappesken er ikke dette noe sett som egner seg for lek. Men det er et veldig fint sett for utstilling, og jeg er glad for at jeg har dette i Legosamlingen min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar