mandag 23. juli 2018

Utndørsopplevelser - (60202)

Dette er et sett i samme serie som "Moro i parken" (60134) som ble omtalt her i Januar i fjor og "moro på stranden" (60153) som ble omtalt her i Juli i fjor.
Lego kaller dette en figurpakke, men man får også med noen små ting som man kan bruke sammen med figurene. I så måte er kanskje dette settet bedre enn begge sine forgjengere,da det er flere flotte ting her som vi skal komme tilbake til gjennom innlegget. For å sette sammen alt følger det med 2 instuksjonshefter, og for en gangs skyld er det kanskje greit, da det blir veldig mye menneskedeler som man må lete seg gjennom hvis alt skulle komme i en pose.

Kanskje den aller flotteste tingen som kommer i dette settet er den Amerikanske havørnen. Den er laget i en del, og har ett hull som man kan putte en fisk i slik at det ser ut som den har den i klørne.



Først ut av de vanlige figurene er to stykker som skal på rafting. De har fått hver sin padleåre og en solid gummibåt. Begge har både redningsvest og hjelm.


Slik ser de ut uten utstyr på. Som man kan se, så er dette trolig far og sønn som er ute for å oppleve noe spennende sammen.


Neste figur ut er kanskje mor/kone til de som rafter. Hun er glad i stein, og har med seg en hammer som hun bruker til å hakke ut steinprøver. 


Hun har flott trykk på overkroppen med noe som er en vest av noe slag, og en genser inni. Det forundrer meg litt at Lego ikke har gitt henne det trykket de vanlig vis gjør på kvinnelige figurer, men det trengs jo forsåvidt ikke så det er kanskje derfor de har latt være. En flott figur er det i alle fall, og hun har også et alternativt ansiktsuttrykk med solbriller og lukket munn.


Fjellveggen kvinnen ovenfor sto og banket på er klatreveggen til neste mann ut. Dette er en fjellklatrer med sikkerhetsutstyret i orden. Han har hjelm og vernebriller, og trykket på buksene skal være sikrings-tau. Han kommer ikke med et alternativt ansiktsuttrykk.  



Det er ikke alle figurene som er like lette å plassere. Denne karen ser ut på klærne til å være en tenåring eller i alle fall en ung mann, og han er ute og trener med gå-staver for å få maksimalt ut av treningen. Overkroppen har et flott trykk. Han kommer ikke med alternativt ansiktsuttrykk.


Så har vi mor og datter som er ute og trener. De har med seg hver sin vannflaske. Bena til jenta er de samme som ble brukt på flere Simpsons minifigurer i samleseriene, bl.a. Bart. Både mor og datter er gledd i rosa overdeler.


Mor har også fått et alternativt ansiktsuttrykk, men jeg er ikke helt sikker på hva det skal vise. Sover hun? Nyter hun vannet sitt? Ikke lett å si, så jeg kommer nok til å bruke det andre... 


Det følger også med et skilt i dette settet. Navnene er trykket på brikkene, og dette er en flott ekstra ting å gi med i settet. Jeg har ikke prøvd om ørnen kan sitte oppå skiltet uten at det velter, men hvis man fester det til en Legoplate bør det i alle fall være mulig. Skiltet viser at man er på Mount Clutchmore (et passende Legonavn samtidig som det kan være et ordspill på Mount Rushmore i USA), og viser også veien tilbake til Legobyen.


Så har vi to fotoglade figurer. Først ut er en dame med et skikkelig speilreflekskamera. Her har Lego tatt utgangspunkt i det vanlige kamerat de sender med i sett med kamera, og satt på en større linse og en blits. Hvis man vil kan man lage andre løsninger for linse/blits og bytte ut med.


Her ser man ansiktet og kroppen uten at kameraet er i veien. Som man kan se har hun fått et alternativt ansiktsuttrykk og her kniper hun igjen det ene øyet for å se gjennom kameraet med det andre. Her kan man også se at hun har fått en skulderveske.


Den mannlige fotografen er mer opptatt av seg selv, så han tar bilde med mobiltelefon og en lang selfiestang. Denne er faktisk så lang at han å lenes så langt bakover som på bildet under for at han ikke skal vippe. Dette løses selvfølgelig enkelt når han settes på en baseplate for da er det ingen fare for at han vipper.  


Han har fått en utrolig flott skjorte med et sommerlig motiv med palmer i solnedgang. Dette er et utrolig flott trykk. Han har fått et alternativt ansiktsuttrykk, og man kan velge selv hva som er normalen og hva som er alternativt. Det ene uttrykket viser ham med  litt sammenknepne øyne og et stort smil, og det andre med åpne øyne og munnen lukket.


Den neste figuren har jeg allerede døpt Gunn Rita, etter Norges beste og mest kjente terrengsyklist gjennom tidene, Gunn Rita Dahle Flesjå. Hvis man bytter ut hjelmen med et blondt hår, er jeg sikker på at likheten vil være slående. Men når hun er på sykkelen må hun selvfølgelig bruke hjelm.
Hun kommer med et lite hinder som hun skal passere, en tømmerstokk med en planke liggende opp mot seg. Det er sikkert meningen at hun skal sykle opp planken og så hoppe ned av tømmerstokken, men den veien får jeg ikke sykkelen til å stå av seg selv. Jeg tror dette er den første terrengsykkelen Lego kommer med, og den ser veldig tøff ut. Det er bare en ting jeg syntes er litt synd, og det er at figuren ikke kan nå ned til pedalene med bena, det hadde vært enda tøffere.


Gunn Rita har fått kvinnelige former, og hun har et alternativt ansiktsuttrykk, der det ene er med litt møkk i ansiktet og det andre er et litt spent uttrykk. Kanskje er det ment å være før start og etter målgang. 


En annen nyhet i dette settet, er teltet. Dette er et tomanns-telt så når familien på fem skal på tur får man fantasere seg frem til et telt til...
Teltet består av ett plaststykke som festes til fire Lego-punkter mot bunnen av teltet. Det tar formen det skal ha veldig lett, og det er flott trykk. To av sidene har åpninger som kan åpnes og lukkes etter behov. Her ser vi hele familien poserende foran teltet. 


Inne i teltet er det to smale senger, eller kanskje det er liggeunderlag med sovepose på.


Utenfor har man både en primus til matlaging (på bildet stekes det speilegg) og en lampe som både kan stå utenfor og inne i teltet.


Familien består av en ungdommelig mor, som kan gå med eller uten solbriller. Hun har mobiltelefon og langt hår i hestehale.


Familien har to barn, ingen av disse kommer med et alternativt ansiktsuttrykk. Han er kledd for å utforske naturen, kanskje har han på seg en speiderskjorte? Mens hun er mer nøytralt kledd i noe som kanskje er en overdel til en joggedress. På bildet av hele familien har han en kaffekopp (det er jo et Lego City sett) og en tallerken med et speilegg, mens hun holder en kikkert. 


Sist ut av alle er far og familiens nyeste tilskudd. Så vidt jeg vet er dette første gang Lego kommer med en bæresele til baby. Barnet sitter godt i selen, så de kan fint lekes med.


Akkurat som mor har også far et alternativt ansiktsuttrykk, litt nøytralt og smilende. Far har en vest med masse lommer. Kanskje er det en praktisk frilufts-vest, eller kanskje har designerne sett anorakken til Rolv Wesenlund som den plagsomme naboen i den klassiske filmen "Norske Byggeklosser"- 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar