tirsdag 24. juli 2018

Stigebil (60107)

Jeg skal snart i gang med å bygge brannstasjon til Tullfors, så jeg tenkte det kunne være på sin plass med en ny brannbil. Denne gangen ble det en stigebil av 2016-modell.
Sette inneholder en brannbil, to figurer, en tønne som brenner og et varselskilt.
Alt bygges med 1 byggeanvisning, noe som er behagelig når det er ett kjøretøy. Bilen kom i to poser, og var et veldig ryddig bygg.


Her har vi et bilde av alt som er i settet. 


Slik ser brannbilen ut forfra. Som vi kan se har den en helt rett frontrute, og føreren sitter helt oppi ruten. Grillen, stripene og nummerskiltet er klistremerker. 


Slik ser bilen ut bakfra, den har blålys bak også slik at det skal være lett å se den under utrykning.


Brannbilen er på plass på åstedet, og stigen er i ferd med å heves. Bak styrhuset henger det en øks og en moderne sag. Det henger også er brannslukningsapparat der, og håndtaket til brannslangen som er kveilet opp på andre siden av brannbilen.


Her er stigen helt ute. Som man kan se er det ganske god rekkevidde, og brannslangen rekker fint opp hele veien.


Her har vi de to brannmennene. Røykdykkeren har fått litt møkk i ansiktet etter at han har hatt hånden opp i pannen når han tok av seg utstyret. Sjåføren er en kvinne. Det er ikke alternative ansiktsuttrykk på disse figurene. 


Tok med et nærbilde av tilbehøret også. Antagelig er dette et oljefat som brukes til trening, da man har et skilt rett bak som informerer om brann. Oljefatet har de samme fargene som alle produkter fra Octan (bensinleverandøren hos Lego). Dette er også sannsynlig, da alle trenger å trene, også brannfolk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar