mandag 23. juli 2018

Arktisk "Ice Crawler" (60192)

Dette settet kalles på Norsk for en Forsker robot, men det er jo ikke det. Dette er en slags mobil kran med ben i stedet for hjul. Av mangel på noe bedre navn å gi settet, brukte jeg det engelske navnet i oveskriften.
Settet kommer med to instruksjonshefter, og består av en mobil kran, en kranfører, en haug av is og et dyr som er frosset inne i isen.

Her har vi isen, der isklumpen med dyret som er frosset inn er plassert i midten. Dette er bygget slik at kranen kan heise ut biten med dyret slik at dette kan tas med til forskernes base og eventuelt forskes videre på der.


Her har vi selve dyret sett forfra og fra siden. Det er en slags forhistorisk gnager, men den kan fungere like fint som en litt stor mus eller en rotte i en moderne setting. 


Har tatt med to "forfra"-bilder denne gang, for å vise hvordan kloen heiser ut det innefrossede dyret, og for å se hele kranen.


Her ser man kranen fra hver sin side. Som man kan se av bildene er ikke bena helt likt plassert. Dette er rent tilfeldig, da de kan beveges frem og tilbake for å få maskinen til å gå fremover, og jeg har ikke vært helt oppmerksom på at ting ikke har stått likt på begge sider da jeg tok bildene.


På dette bildet ser man tydelig at bena ikke er plassert likt. Men dette er altså fortsatt fordi jeg ikke var oppmerksom på dette ta jeg tok bildene. Sannsynlig vis var nok maskinen i ferd med å flytte på seg da bildet ble tatt..
Bak i maskinen er det et lite rom for oppbevaring av utstyr, og her har føreren lagt igjen en ekstra lyskaster/lommelykt i tilfelle han trenger dette. Det er også montert en slik på hver side av cockpit, så denne er bare satt sammen av ekstra deler som fulgte med i settet. Her kan føreren også oppvevare kaffekoppen sin (for den følger jo selvfølgelig med i et City-sett) når han ikke bruker den.


Nærbilde av kloen. De fire klørne må åpnes og lukkes manuelt av den som leker, og de må flyttes på en av gangen (med "voksne" hender kan man fint justere alle fire samtidig).


På disse to bildene ser man tydelig forskjellen i bena. På bildet på toppen står de så langt fra hverandre det er mulig å få dem, mens de på det nederste står så nærme hverandre som mulig.


Til slutt har vi figuren. Som de andre figurene i denne serien, har også han fått mange flotte detaljer. Vinterjakken har fått utstyr som kan være lurt å ha når man jobber i kalde strøk, og han har fått en flott foret lue. Han har ikke noe alternativt ansikt, men det han har er veldig fint detaljert med de oransje vernebrillene som figurene i denne serien ofte har.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar