fredag 20. juli 2018

Lego City Sykehus (60204)

Endelig kom det et skikkelig sykehus til Lego City. Dette er nytt nå i sommer., så for en gangs skyld er jeg litt tidlig ute med nytt sett...
Settet består av sykehuset, ambulanse, helikopter og har 11 vanlige minifigurer, 1 skjelett og 1 baby.
For å bygge det får man med 6 byggehefter (minst 2 for mange spør du meg, men greit nok...) og et ark med klistremerker.
Her er esken, og som man kan se følger det med en "light-brick" og denne kule funksjonen kommer vi tilbake til litt senere.


Vi starter like gjerne med verdens minst praktiske Legehelikopter. Det eneste praktiske med dette er at det har sin egen flyttbare landingsplass (selv om jeg gjerne skulle sett at den var på taket av sykehuset, men dit kan den jo komme hvis man ønsker).
Den kassen som er på siden av helikopteret må jo gjøre at det blir mye mer luftmotstand på den ene siden, og dermed gjøre helikopteret vanskelig å fly. Og det er umulig å ta med syke mennesker til sykehuset, for det er det ikke plass til. Det er vel også lite trolig at en lege også er utdannet helikopterpilot, så man får ikke legen raskt frem til skadestedet heller. Helikopteret kan altså kun frakte litt medisiner eller eventuelt donor-organer.


Etter den lille utblåsningen tar vi det klassiske "sett forfra"-bildet.


Vet ikke om det er så lett å se på bildet, men inne i containeren er det et glass med lokk. Hva det inneholder er det fantasien som bestemmer. Helikopteret i seg selv er ganske pent, men som sagt kanskje ikke det mest praktiske.


Vi ser like gjerne på ambulansen forfra også. Så vidt jeg kan se må det være en Ford Rescueline som har vært modell.


Ambulansen har en fin profil, og den har fått god høyde slik at det er enkelt å stå inne i lasterommet. Det blir litt trangt når pasienten er med, men da skal man jo bare kjøre til sykehuset uansett. Hvis jeg kunne ønske meg en liten endring, så skulle jeg ønsket at bilen var en kloss lenger, slik at den biten som er over føreren hadde passet perfekt mot toppen av frontruten. Men det er jo mulig at slik den er designet er mer korrekt hvis man sammenligner med en virkelig bil. Jeg valgte å sette felgene "feil" vei, da jeg føler at de ser litt mer ut som stor-bil felg denne veien. 


Her ser man bilen bakfra, med den store bakluken som gjør det lett å få pasienter inn og ut av bilen. De stripete vinduene både her bak og på siden er klistremerker. 
Ambulansen viste også for første (men ikke siste) gang at de som har designet dette settet har god humor. Registreringsnummeret på bilen har fått ER-kjennemerke. Dette kan selvfølgelig være initialer til designeren, men ER er jo en Amerikansk forkortelse for Emergency Room (altså Akutten).


Inne i bilen er det god takhøyde, og den er akkurat så lang at man fint får inn en båre og får lukket luken godt igjen.


Så var vi kommet til selve sykehuset. Det har tre etasjer og er bygget gjennomført i rødt og hvitt med store vindusflater som gir romfølelse og mye lys. Fargene går igjen gjennom etasjene og gir et veldig flott bygg.


I første etasje har vi akuttmottaket der ambulansene kommer kjørende frem til døren. Her er det tydelig merket at det kun er for kriser, og at det er til ambulansen. Det er grei plass for å trille eller bære inn en båre.


Innenfor er det en tralle med medisinsk utstyr slik at legene kan igangsette arbeidet umiddelbart. Det er også en PC her inne, slik at de kan registrere viktig informasjon eller slå opp nødvendig informasjon.


I tillegg til akuttmottak er det en hovedinngang der vanlige folk kommer inn, og her er det en liten kiosk som selger litt mat og drikke, aviser og Lego. Går man forbi kiosken kommer man til et lite venterom. Døren inn til sykehuset er en skyvedør som kan åpnes og lukkes manuelt, denne glir akkurat passe godt opp og igjen. Det er også instruksjoner om hvor man finner de forskjellige tingene man kan trenge å se etter på et skilt på veggen utenfor.


Det er ikke verdens største sykehus, men de har moderne utstyr. I andre etasje finner vi undersøkelsesrommene, og her har vi et rom der man kan gjøre synstester. Jeg kunne kanskje ønsket meg en undersøkelses-stol her, men man kan ikke få alt heller. Det er bonuspoeng til den som kan lese plakaten til høyre på bilde 2, og klarer du det trenger du ikke briller...


I rommet ved siden av har vi røntgenapparatet og et mikroskop. Mikroskopet er et lite og enkelt bygg, men det ser veldig bra ut. I skuffene under er det lagret litt medisinsk utstyr. Det er også et skjelett her, alle legekontor og sykehus med respekt for seg selv har dette. De tre blanke bitene i forgrunnen er plater med røntgenbilder på som kan brukes i røntgenmaskinen.


Og her kommer light-brick funksjonaliteten inn i bildet... Man kan sette en og en plate foran røntgenmaskinen, og når man trykker på light-bricken slik at den lyser opp får man se røntgenbildet projektert på den hvite veggen. I dette tilfellet er det en underarm som er tatt bilde av, men det er også to andre mer detaljerte bilder. Dette er en flott og morsom funksjon.


Det er som sagt ikke noe stort sykehus, så i tredje etasje har vi et rom som fungerer både som operasjons-sal, fødestue og kanskje også som pasient-rom. Rommet er veldig fint, men jeg skulle ønske sykehuset hadde vært litt større slik at vi kunne fått flere slike rom. Men vi bruker fantasien og da blir det mye større med en gang...


Da var turen kommet til figurene. Det følger med mange figurer i settet, så vi ta dem delt opp litt etter oppgaver og slikt. Først ut har vi et medisinske personellet. Jeg tenker meg at det er to leger og en anestesi-sykepleier. Ser man på legen til venstre så tror jeg jammen meg at det er selveste Dr. McDreamy, eller Derek Shepherd som han egentlig het fra serien Grey's Anatomy (spilt av Patrick Dempsey). Legen i midten er muligens en turnuslege da han ser en del yngre ut enn sine to kolleger.
Det er ingen alternative ansikter her.


Så har vi det resterende personellet. Til venstre har vi damen som driver kiosken i resepsjonområdet, i midten har vi helikopterpiloten, og til høyre ambulansesjåføren. Det er ingen alternative ansikter. Piloten og sjåføren er de samme to figurene som følger med i sett 60179 (Redningshelikopter).


Neste gruppe ut er et par som akkurat har blitt foreldre og deres lille arving. Babyen kommer med avtagbart hode, så kanskje får vi forskjellige ansiktsuttrykk til disse små hodene en gang i fremtiden. Det er ikke alternative ansikter, men jeg tok av håret på fruen for å vise hele det flotte trykket på genseren hennes.


Første mann ut av de syke er en malermester. Han har fått behandling og trilles tilbake til resepsjonområdet i en rullestol. Kanskje er det håndleddet hans vi så på røntgenbildet lenger oppe. Han har fått en gips som festes akkurat som en hvilken som helst ting Legofigurene holder, så den sitter godt samtidig som den er lett og ta av og på.


Nestemann ut har settets eneste alternative ansikt. På det øverste bildet ser han veldig syk ut, men på det i midten der han har på brillene ser han friskere ut. Kanskje hadde han vondt i hodet da kan ikke så så godt...


Sistemann ut er pasienten som kom med ambulansen. Da jeg åpnet posene og skulle bygge lurte jeg først på om jeg hadde fått noe feil, da dette er en figur fra Gruve-serien, men det var helt riktig... Jeg syntes det er kult at Lego bruker en pasient fra en annen eksisterende serie i City-serien.
Han har både hår og hjelm, og også en bandasje da han tydelig vis har en hodeskade.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar