fredag 20. juli 2018

Redningshelikopter (60179)

Dette er virkelig et redningshelikopter, et flott legehelikopter. Jeg et ikke sikker på hva slags helikopter dette skal være, men det spiller egentlig ingen rolle. Settet er flott, det er solid og det fungerer både til å leke med og til å f.eks. ha i en Legoby.


Vi starter med figurene denne gangen. Fra venstre har vi piloten, den skadde som må reddes, og redningskvinnen. Piloten og redningskvinnen er de same figurene som flyr helikopter og kjører ambulanse i det nye sykehus-settet. De kom ut i dette settet først. Han som trenger og reddes har klokelig nok hjelm og briller og en tykk jakke.


Helikopteret ser ganske så stilig ut forfra. om man kan se på bildet har det fått ski i stedet for hjul, dette er fordi at det skal kunne lange og hente skadde folk i fjellet om vinteren. Men det kan selvfølgelig lande på asfalt, gress eller grus også uten problemene.


På dette helikopteret er sidedørene tatt av, men det er helt sikkert mulig å sette på dørene hvis behovet tilsier dette. Redningskvinnen han helt sikkert spenne seg fast bak i helikopteret, og den som eventuelt reddes ligger fastspent på båren.


I tillegg til store åpninger der sidedørene skulle vært, er det en ganske romslig bakluke, slik at båren kan tas ut og inn enklest mulig for både redningsmannskap og pasient.


Jeg måtte ta med et lite nærbilde av festet til jetmotorene. Disse festes rett over døråpningen, og så kan de vippes litt oppover slik at de kommer tettere opp mot flykroppen slik de står på bildet av helikopteret sett forfra lenger oppe i innlegget.


Helikopteret er bygget svært solid, og vil trygt kunne lekes med av unge Lego-entusiaster uten at mor eller far må reparere til stadighet.
Det er også et dekorativt helikopter og kan fint stå til pynt eller brukes i en Legoby.
Jeg ser for meg at dette helikopteret kan redde folk på land, mens Kystvaktens SeaKing kan utføre redningsaksjoner til sjøs. Så sammen sørger de to helikoptrene for at Legobyen min har veldig god dekning hvis det skulle oppstå en krisesituasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar