mandag 29. april 2019

Spesial Transport (60183)

Dette ligner mye på tidligere sett med trekkvogn, henger og noe på hengeren - noe som er et format vi har sett mye av i Lego City gjennom årene. Men Lego har likevel klart å gjøre ting litt annerledes denne gangen og det er en av hovedgrunnene til at jeg kjøpte dette settet. Trekkvognen ser en del annerledes ut enn tidligere utgaver.
Settet består av en trailer, et helikopter og to figurer, og det er to byggetegninger.


Her ser vi settet i all sin prakt, som man kan se av bildet er det ganske langt, og det er kanskje det som er grunnen til at de kaller settet for spesial transport.


Det er to figurer med i settet, og begge disse ser for meg ut til å være nye for dette settet. Til venstre har vi lastebilsjåføren, og til høyre helikopterpiloten. Kroppene er ikke kjønns-spesifikke, men når vi ser på hatten til sjåføren ser vi at det er langt hår som stikker ut, så fra Lego er nok dette ment å være en kvinnelig vogntogsjåfør og en mannlig pilot. Det er fint med en kvinne i settet, vi trenger flere av dem i diverse yrker. Det er også fint at kroppene er kjønnsnøytrale, for da kan man bestemme med hoder og hår hvilket kjønn man vil lage.


Her har vi trekkvognen sett forfra. Fra denne vinkelen ser den jo ikke så veldig annerledes ut enn tidligere trekkvogner. Det er fint vi har fått en kufanger under lysene, men dette er jo ikke revolusjonerende nytt selv om jeg tror det er første gang jeg har sett det på en lastebil.


Når vi ser trekkvognen fra siden derimot, da ser vi at det er noe nytt.Vanlig vis er det jo ikke noe som er bygget bak førerhuset, men det er det her. VI har et slags plan før festet til hengeren, og dette gjør at trekkvognen ser "tyngre" ut enn de vi vanligvis får, og det gir karakter og særpreg. Jeg håper Lego vil gjøre dette med noen andre trekkvogner også i fremtiden for resultatet ser veldig bra ut.


Når vi ser på bildet bakfra, så ser vi også at vi ikke har den tradisjonelle runde 2x2 biten med hull til å stikke hengeren ned i. I stedet har vi et lite lasteplan, og et normalt hengerfeste av den typen man gjerne har på lastebiler.


På planet er det en kasse, og i denne ligger det kjettinger som kan brukes til å sikre lasten på hengeren så den ikke skal forskyve seg og skli av under transport.


Selve hengeren er ikke veldig spesiell. Den minner litt om en flatvogn til tog, med et lite opphøyet bygg foran og bak, og en grop i midten som man kan frakte noe i. Foran på hengeren har vi en beholder med drivstoff til helikopteret som fraktes i dette settet (selv om hengeren også kan brukes til å frakte andre ting man vil flytte på).


Helikoptre er noe Lego lager mye av, men her har de også fornyet seg litt, med et nytt cockpit-glass og et litt annet design på selve helikopteret. Slik ser det ut forfra.


Fra siden ser vi at profilen er litt annerledes enn vanlige små helikoptre. Det virker litt mer "solid", og årsaken til dette er nok at det skal kunne frakte ting hengende fra en krok under helikopteret. Når det ikke frakter noe er kroken festet under halefinnen.


Alt i alt er dette et flott sett, og selv om vi har sett innholdet før har Lego her klart å gi oss en fin ny innpakning som gjør at det er verd å kjøpe likevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar