mandag 29. april 2019

Emmets drømmehus (70831)

Emmets drømmehus er et av de nye settene fra The Lego Movie 2. Dette kan bygges på to forskjellige måter. Enten som et vanlig hus (slik det er gjort her) eller som et romskip-hus ved å bygge inn mange av delene som står rundt huset i den versjonen som min kone har bygget her.
Det følger med 3 figurer (4 hvis man regner med Unikitty) og det er to byggetegninger i settet (en til hvert bygg).


Her ser vi huset til Emmet fra forsiden. Emmet selv står utenfor og speider ut over nabolaget sitt. Huset er bygget i gult og blått, men vi har fått en oransje inngangsdør, som matcher klærne Emmet går i (han er jo i anleggsbransjen...).


Denne siden av huset har noen litt spesielle vinker i forbindelse med skorstenen og hengslene som gjør at huset kan åpnes og lukkes.


Snur man huset en kvart gang til ser man at huset har et stort stuevindu som er bygget i den stilen som vel kalles en karnapp.


Og så har vi motsatt side av den med skorstenen. Her ser jeg at jeg har vært litt uforsiktig da jeg flyttet på huset og at noe av taket har løsnet litt. Beklagelig vis så jeg ikke dette før jeg tok bildet. Det forklarer også hvorfor jeg ikke fikk de to halvdelene helt inntil hverandre...


Når vi åpner huset for å se inni, finner vi et rom i andre etasje. Her er det et bilde av Unikitty, og det er nok har hun bor. Unikitty kommer med deler slik at hun enten kan bygges sovende som her, eller i våken utgave. For å bytte mellom utgavene trenger man bena hun skal stå på og et alternativt ansikt. Dette følger med og hvis man bygger romskipet er det slik hun skal bygges. Men i huset er hun sovende på loftet.


Under soverommet til Unikitty har vi stuen til Emmet. Han har to bilder på veggene, et av seg selv og et av Lucy. Ellers er det ikke voldsomt my i den lill stuen, men det er en lampe som står på et lite bord og en fin sofa.


I den andre delen av første etasje har vi et lite kjøkken med en kjøkken benk med komfyr, en liten sittegruppe og det som antagelig vis er et tv-apparat med prøvebildet på skjermen (jeg har ikke sett filmen, så det er mulig det er noe helt annet).


Så har vi noe av "skrapet" som står utenfor huset. Her har vi to laser-skyttere der den ene ser litt ut som en bazooka, og et par tønner og en balje. Begge tønnene inneholder hver sin frosk.


Så har vi noe som ser ut som en del av et forsvarsverk med en skyter av noe slag, og et tårn som kanskje er laget for å samle opp regnvann eller kanskje det er en målestasjon av noe slag.


Det siste bygget ser ut som en god gammeldags barrikade, og her også har vi en skyter som kan skyte de røde laser-stavene.


Dette forsvarsverket har det som jeg så langt har trodd har vært en "ulovlig" kobling (altså en måte å sette sammen klosser på som ikke Lego har tenkt på, eller som de av diverse årsaker ikke har brukt i offisielle sett). Det er et ledd som her er festet til en technic-bit som holder bena til barrikaden.


Her er de tre "vanlige" figurene som følger med i settet. Fra venstre har vi Lucy, Emmet og Rex.  Lucy har her et brunt skjerf rundt halsen, og det er dette hun kan ta over hode som en hette slik hun har gjort i andre sett fra filmen.


Både Emmet og Lucy har alternative ansiktsuttrykk, der Emmets alternative ser litt skremt ut, ser Lucy ut til at hun slapper av og er litt mindre på vakt.


Rex har også et alternativt ansiktsuttrykk, men det er ikke det eneste han har. Han kommer både med hår og med hjelm. På ryggen har han rakettmotorer, som gjør at han kan fly rundt utenfor romskip-huset når de er i rommet på oppdrag.


Og sist men ikke minst har vi planten til Emmet. Den må også få være med på bildene...


Dette er et flott sett, med masse lekemuligheter. Men når man bygger huset som hus, så bygger man alt rom-skrapet først. Dette gjør at man setter sammen en hel masse deler uten noe særlig mål og mening og det kan være fort å miste motet her hvis man egentlig ønsker å bygge huset. Så hvis Lego trykker opp nye byggetegninger til dette settet i fremtiden håper jeg at de endrer på oppsettet på huset slik at man bygger selve huset først og alt det andre etterpå. Dette er mye mer brukervennlig for de som kjøper settet fordi de ønsker seg huset og kanskje figurene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar