mandag 17. april 2017

Ghostbusters HQ (75827) Del 1 - Bygningen

Dette var så stort og detaljert sett at jeg har delt det opp i 2 poster. Del 1 er bygget og del 2 er figurene.

Vi starter med to bilder av den massive eksen. Den inneholdt en haug av poser nummerert fra 1 til 14, samt et par poser med litt større biter (bjelker og plater) som var til forskjellige steg. Dette er det andre settet jeg har kjøpt (det første var UCS Imperial Star Destroyer settet) der posene er pakket i egne pappesker inne i esken til settet. I tillegg til to slike pappesker var det mange poser som lå stablet løst oppå.


Byggetegningene kom i ett hefte, noe jeg liker. Skjer det noe og man trenger instruksjonene for å bygge noe opp igjen, så er det deilig å bare ha ett hefte å lete etter i stedet for at byggingen er delt opp i mange steg. Selvfølgelig med et så stort bygg, så blir det vel mer en bok enn et hefte...


Her var halvannen etasje på plass, men jeg syntes lyset som kom på kjøkkenet og soverommet i dette bildet var så fint at jeg måtte ta med bildet.


Her er huset ferdig bygget, sett fra siden. Grunnen til at det er en liten sprekk ved siden av brannstigen er ikke at det er dårlig satt sammen, men at huset kan åpnes for å komme til det som er inni. Dette er ikke et modulært hus der man kan løfte av etasje etter etasje, dette er bygget som ett massivt bygg.


Så har vi fronten av bygget. Når man ser det sånn så er det ingen tvil om at det er Ghostbusters hovedkvarteret slik man ser det i filmene. Det er utrolig mange flotte detaljer i bygget, og det aller meste er bygget. Det er selvfølgelig noen klistremerker også, men ikke mange til å være et så stort sett. Utenfor bygget er det et trafikklys og en søppelkasse. Trafikklyset er veldig flott designet, og det kan godt være jeg kommer til å kopiere dette designet når jeg skal ha trafikklys i Lego byen min.


Her ser vi bygget fra den andre siden. Legg merke til der mursteinen syntes på de grå veggene. Jeg vet ikke om dette er det første settet Lego lagde med slike murstein eller om de lagde nye støpeformer før de produserte dette settet, men jeg syntes mursteinene er mye mer markerte og flottere i dette settet enn de er der tilsvarende deler er brukt i Lego City sett. På bakken et godt stykke til høyre kan man se at det lekker litt plasma fra bygget. Kanskje er det derfor zombiesjåføren står akkurat her...


Så har vi baksiden. Dette er den delen av bygget jeg liker minst. Men samtidig er det jo veldig få som vil se denne siden av bygget når det står plassert enten til utstilling eller i en Lego by, så når Lego måtte lage en mindre pen side på bygget er jeg jo veldig glad for at de valgte baksiden...


Her er huset åpnet slik at man kommer til og kan leke eller bare studere de innvendige detaljene. Dette er så langt det lar seg åpne, så man trenger litt plass på siden av bygget for å åpne det.


Vi starter omvisningen i tredje etasje. Her er laboratoriet der Egon og de andre forsker på paranormale fenomener. Som man kan se på veggen hender det også at de sporer av litt og tar en runde dart. Selve dartskiven er en trykket bit, men poengtavlen og dataskjermene er klistremerker.


Ved siden av laboratoriet har vi biljardrommet. Her står Peter og ser ut av vinduet. Biljardkøene henger på veggen inne i hjørnet, og det er også et kart over New York og et kunstverk som henger på veggen (begge disse er klistremerker). Legg også merke til taklampen. Denne er det to av i hver etasje, og er festet til technics-bjelken som går på tvers i taket for å sørge for at et bygg av denne størrelsen holder seg stabilt.


Så går vi en etasje ned, under laboratoriet, og her har vi et kombinert kjøkken og oppholdsrom. En flott kjøkkenkrok med mange detaljer, en liten peis og et arkadespill (for de som husker disse fra 80-tallet) har fått plass her. Jeg satt inn spøkelses-bibliotekaren her, og foran henne ligger det en bok hun kan holde og lese i.


Under biljardrommet har vi soverommet. Det har bare tre senger, selv om det er fire Ghostbusters. Antagelig er det fordi at de bare var tre da de startet. Men det kan også være fordi en mann alltid må være våken og på vakt. Det var litt vanskelig å få et godt bilde av dette rommet, da det er helt inne i hjørnet der bygget åpner seg.


Så har vi den bredeste delen som åpnes. I tredje etasje her har vi et laboratorium til (ved siden av biljardrommet når bygget er lukket), og her eksperimenteres det litt.  På veggen er det noen bilder av gutta, og de ser ut til å være ørlite svidd i kantene.


Bortenfor laboratoriet, og omtrent midt i bygget når det er satt sammen har vi et brannslukningsapparat. Det er lurt å ha rett utenfor rommet hvor det eksperimenteres med bl.a. ild. I tillegg har vi en fiffig liten detalj som gjorde at Ray ville ha bygget, nemlig stangen som brannmennene sklir ned når de skal ned til bilen i underetasjen (bilen følger ikke med i settet). Dette er samme stang som er brukt på en av brannstasjonene i Lego City. Man fester figuren til en slags mutter som er tredd utenpå stangen, og så spinner de nedover helt til de treffer bakken. På bildet av det åpnede huset litt lenger opp kan man se Zuul leke seg med denne stangen.


I andre etasje under laboratoriet har vi toalettet. Jeg er ikke helt sikker på hva som har hendt her, om doen er tett, om noen har hatt en ulykke eller om det er ment å være belysning, men jeg tror det er en av de to første forklaringene som er korrekt. Badet har også en flott dusj og en vask. Og innerst kan man skimte rørene som går i veggen...


I undertasjen er kontoret til assistenten, og garasjen der bilen kan stå parkert. Så vidt jeg har forstått får bilen som kom som Lego Ideas sett (har denne) plass inne i bygget hvis jeg fjerner pappeskene som er omtrent midt i rommet. Dette bildet ble tatt før bygget var ferdig som man kan se av "taket". Dette er de technics-bjelkene jeg nevnte tidligere, som så har fått hullene dekket slik at det skal se penere ut.


Ved siden av garasjen, i den lille delen som kan åpnes, har vi safen der spøkelsene deponeres og oppbevares. Selve tanken er vel i kjelleren, men den er ikke med i bygget av naturlige årsaker. Dette er en eneste detaljen som er i denne delen av bygget. Trappen leder opp til etasjene over.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar