mandag 17. april 2017

City politistasjon (60047)

Dette er så vidt jeg har klart å finne ut den nyeste politistasjonen Lego har kommet med. Den var på kjempesalg i en lekebutikk jeg var innom (kun 1 pr kunde) så da måtte jeg jo kjøpe den i stedet for å vente til senere og betale mye mer for den.De hadde også det største vulkanutforsker-settet til samme pris, men for meg var det ingen tvil om at det var politiatasjonen jeg ville ha.
Settet var veldig lett å bygge etter å ha satt sammen Ghostbusters HQ dagene i forveien. Det kom med 6 instruksjonshefter, 3 for de forskjellige delene av bygget, 1 for motorsykkelen og noen figurer, 1 for de to bilene i settet, og 1 for helikopteret. Det var en del klistremerker i settet, men bortsett fra vinduene som jeg godt kunne tenkt meg at Lego hadde trykket i og med at de er så mange, så var det ikke for mange.


Det er ganske mange figurer som følger med til settet, og her er de fire politifolkene og politihunden.
Lego har endret litt på useendet på uniformene, noe de gjør med jevne mellomrom. De har fått flotte detaljer, men litt andre blåfarger enn tidligere. Det er ingen alternative ansikter på figurene.


Så har vi skurkene i settet. To av dem har fått fotlenker på, og grunnen tildet vil man forstå litt senere, og den tredje kjører fluktbilen. Her har også Lego gjort seg flid og laget fangedraktene litt forskjellige. Det er ingen alternative ansikter her heller.


Politistasjonen i all sin prakt. Den er satt sammen av tre bygninger som bygge separat, og de er så satt sammen med technic pins og også med vanlig lego som er satt på etter at byggene er satt inntil hverandre. Når man ser den slik kan en virke som en veldig trygg politistasjon, men det ville ikke vært et stort City-sett uten noen overraskelser... Slik denne politistasjonen er utformet tenker jeg at den kan stå ut mot Legobyen, og så kan alle politiets kjøretøy stå i bakgården og kjøre ut via porten i midten. I alle fall de som ikke er for høye. De største kan bruke en anen utgang.


De to celene som er i bygget i midten er helt like bortsett fra skriblingen på veggen. Den spinkle brisken de har fått å ligge på skuler et hemmelig rom, og i dette kan man f.eks legge et brekkjern. Det følger to med i settet.


Her ser man skriblingen på veggen i den ene cellen, og som man kan se har Bricks sittet inne en stund.


I den andre cellen har fangen tegnet opp en rømningsplan på veggen, og selvfølgelig er det mulig å gjennomføre denne...


Her ser man en mekanisme som gjør at fangene kan rømme ned i underetasjen, eller bare fra den øverste cellen og ned i den under. Man trekker ut stangen og dermed utløser man en fall-lem som gjør at man kommer ned i etasjen under.


Fangen i den øverste cellen kan også rømme via en luke i taket, så det er kanskje ikke så veldig sikkert dette fengselet... 


I en annen del av politistasjonen har man kontoret der fangene blir fotografert før de fengsles. Høydemålet på bakveggen er et klistremerke, men dataskjermene er trykket. Her har man også den obligatoriske kaffekoppen...


Som planen viser i den ene celen så kan man rømme ved at gitteret rykkes ut, og her har skurken som ikke er satt inn gjort alt klart.


..og vips er flukten et faktum. Man kan røske ut de gitterne som er til høyre og venstre i begge etasjer, og kjettingen er mer enn lang nok til å nå opp til øverste etasje.


Her er fluktbilen sett forfra og fra siden. Som man kan se er det en ganske så solid bil.


Politibilen har samme dekk og bunnplate som skurkenes bil, men der stopper også likheten. Dette har blitt en sedan med litt oppbevaringsplass bak føreren.


Jeg er ikke sikker på om motorsykkelen har samme fasong som tidligere motorsykler jeg har satt sammen. Jeg syntes denne virket noe større, men det kan bare være at det virket sånn. Det er tydelig at dette er en tung motorsykkel bygget for fart. Bakpå har han fester til samband og håndjern. og de blå platene bak er designet slik at det ser ut som motorsykkelen har vesker bak der mindre ting kan oppbevares.



Til slutt har vi helikopteret. Det begynner å bli mange av dem etterhvert, derfor var det veldig hyggelig å se at Lego her har kommet opp med et nytt design på halepartiet denne gangen. Helikopteret har fått luker på siden for oppbevaring av utstyr, og et søkelys.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar