lørdag 13. juli 2013

Kystvaktskip (60014)

Det første jeg tenkte da jeg pakket opp dette settet var "Wow! Kystvaktskipet er SVÆRT!"
Jeg har ikke målt det enda, men jeg er ganske sikker på at det er større enn lastebåten i sett 4645.
Her snakker vi Lego sitt svar på KV Andenes eller noe slikt...

Settet består av tre grå haier, en miniubåt, et lite helikopter, en stor ribb med folk som trenger hjelp, en fyrlykt på et skjær og selve kystvaktskipet.

Haiene er identiske med de som er i de andre settene i serien, og raske å sette sammen, Alt som trengs er å hekte hodet på kroppen.

Setter er delt i 4 poser og 3 tegninger. Tegning og pose 1 er miniubåten og helikopteret. Det første man setter sammen er miniubåten. Denne er en liten skatt, og kan festes bak på skipet og heises opp og ned. Helikopteret er lite, men pent. Det har landingsplass foran på skipet, slik at det kan stå trygt på skipet i uvær og når det ikke er i bruk.

Pose og tegning nr 2 er en stor Rib, med to personer og en hund. Det er også et skjær med en fyrlykt. Lego har brukt gode biter for å lage et flott skjær. De samme halvsirklene som er brukt for å lage kjemikalietanken i settet med brannhelikopteret, er her brukt til å lage størsteparten av fyrlykten.

Pose 3 og 4 og tegning nr 3 er selve kystvaktskipet. Pose 3 brukes til grunnarbeidet, og pose 4 er styrhuset.
Skipet er stort, men når man får på miniubåten og helikopteret så kunne det faktisk ikke vært så mye mindre.

Settet er et praktsett når det kommer til bygging og til detaljer. Det er som vanlig en del arbeidstegninger som kunne vært spart inn, men slik er det jo med dagens Legotegninger... Ser man bort fra det (og det har jeg i grunnen begynt å gjøre), så er det en fryd å bygge. Tegningene er presise, og settet inneholder mye og passer derfor like flott til noen som vil leke som til noen som vil sette opp et Lego diorama. Så over til bildene...

Her er skipet sett forfra uten helikopteret. Landingsplassen er meket med en stor gul H, og også opplyst med landingslys.



Slik ser skipet ut med helikopteret på plass, både forfra og fra siden...


Hele skipet sett fra siden, bakerst kan man se miniubåten som kan heises opp og ned og sendes ut på oppdrag på egenhånd.


Nærbilde av operasjonen med å heve eller senke miniubåten.


Her har vi et bedre bilde av helikopteret. Akkurat som brannhelikopteret og redningsheikopteret har også dette en vinsj. På dette helikopteret er den riktig nok manuell.


Bilde inne fra styrhuset. Han med den hvite hatten styrer skipet, mens operatøren med den blå hatten og headsttet styrer miniubåten og kommuniserer med mannskapet på dekk. Når de ikke driver med miniubåten er han med den blå hatten ute og jobber på dekk.


Slik ser skipet ut bakfra.


På skjæret der fyrlykten står har Lego laget en kloss som ser ut som fjell, og kombinert med andre grå klosser får man et fint skjær.


På skjæret bor det en krabbe. Kanskje er det Krabbe-Krølle fra Tare Mare By?


Her er båten som får problemer og går på skjæret, eller kanskje de bare ville gå i land for å strekke litt på bena. Oppe i båten sitter det et par og deres hund. Han kjører båten mens hun spiser is...


Hai sett fra siden og forfra, skummel type. Settet inneholder 3 stykker.


Til slutt oversiktsbilde over det som ikke er kystvakten i settet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar