søndag 14. juli 2013

Redningshelikopter (60013)

Kystvakten har selvfølgelig også et redningshelikopter. Dette settet baserer seg nok en del på Brannhelikopteret som er presentert her tidligere, da det er veldig mange likhetstrekk mellom de to. Samtidig har Lego gjort det på en slik måte at man ikke føler at man bygger et sett en gang til, men man bygger faktisk noe helt nytt. Her er Lego generelt gode til å få byggeren til å oppleve at hvert sett er noe nytt, selv om man kanskje kjenner igjen enkelte byggesteg. 
Samtidig er det med gjenkjennelses-effekten veldig bra for de yngre byggerne som får mestringsfølelse av slikt.

Helikopteret har automatisk vinsj, slik at man drar den ut, og trykker på en knapp for at den skal gå opp igjen av seg selv (akkurat som tidligere beskrevne brannhelikopteret har).

Settet inneholder redningshelikopteret, en liten katamaran seilbåt, og en hvithai. Seilbåten har en mann, og helikopteret har 3 (pilot, redningsmann og medhjelper), så totalt fire menn. Vi går over til bildene:

Oversiktsbilde over settet. Glemte desverre å ta pilot og hjelpemann ut av helikopteret, men de er med...


Som man ser så er formen ganske lik brannhelikopteret, men Lego har laget sin egen vri ved å lage cockpiten anderledes i front


Måtte jo ta med andre siden også. Her er redningsmannen klar til å fires ned til den som trenger redning.


 Her er det obligatoriske frontbildet, det må vi jo ha med.


Helikopteret sett ovenfra. Legg merke til at det har hele 6 rotorblader, så det er tydelig at dette er en arbeidshest som skal kunne operere i all slags vær.


Så har vi seilbåten sett fra siden og forfra. Eneste jeg slet litt med her var å få seilet til å henge akkurat slik tegningen viste. Men det var ikke noe stort problem, kun en liten hindring. Sluttresultatet ble bra.



Til slutt et bilde av den fryktede hvithaien. Noen som får litt Haisommer-følelse?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar