onsdag 1. april 2020

Godstog (60052)

Sett 60052 er et av de større togsettene. Det er fra 2014 og har gått ut av vanlig salg og blitt byttet ut med godstoget som kom i 2018. Settet har ligget i hyllene mine en stund og ventet på rett anledning til å bli bygget.
Det består av et lokomotiv med 2 vogner, en liten lastebil, en godsterminal, 4 personer og 1 ku.
Det er 6 manualer i settet, så hvis man vil kan man godt bygge flere sammen uten at man går i veien for hverandre.


Her har vi de fire figurene som følger med. Det er tre menn og en dame. Fra venstre har vi lokomotivføreren, hun som driver godsterminalen og kjører truck, lastebilsjåføren og en bonde.
Alle fire har ensfargede ben, men overkroppen har fint trykk. Lastebilsjåføren har bare trykk foran på overkroppen, men de tre andre har trykk både foran og bak.


Så har vi toget, og først ut der er lokomotivet. Dette ser ganske massivt ut, og ligner på de lokomotivene man ser i dokumentarserier om jernbanen i Alaska (og andre øde steder med lange godstog). Det har en litt annen løsning enn de andre lokomotivene jeg har bygget for plassering av lys, og det virker også mer massivt enn de andre.


Når man ser det fra siden får man virkelig en følelse av et tungt og massivt lokomotiv. Det irriterer meg litt at jeg ikke så at det skulle være en gul stripe langs hele lokomotivet da jeg satt på klistremerkene på dørene, for da skulle jeg fått dem til å passe så den gule stripen der kom helt rett i forhold til stripene foran og bak.


Slik ser det ut bakfra.


Og til slutt et bilde ovenfra. Det kan være litt vanskelig å se om batteriboksen er skrudd på eller ikke  da det grønne lystet ikke er like synlig på dette toget som på andre modeller, men hvis man vet hvor man skal se så er det fullt mulig.


Observante lesere av bloggen vil kanskje kjenne igjen denne vognen. Den er presentert her tidligere i Januar 2018, da jeg kjøpte 2 ekstra av denne vognen på Ebay. Dette er en vogn egnet for å frakte store dyr som kuer og hester, men kan også brukes til andre ting.


For å få dyrene inn og ut, kan man senke ned en lem midt på vognen. Dette er greit da det gjerne er litt avstand mellom vognen og plattformen men skal over til. Men hvis man vil stoppe midt i ødemarken kan det bli litt for bratt å laste på og av på denne måten.


Man kan også åpne hele siden av vognen hvis man ønsker det,dette kan jo være greit hvis man skal frakte noe større gods.


En av vognene jeg gjerne skulle hatt noen flere av er denne flatvognen som frakter kabeltromler. Dt er fullt mulig å lage tromler i mange farger slik at man kan late som at man frakter forskjellige typer kabler. Disse tromlene er jo merket med strøm-symbol, så dette er nok strømkabler. Tromlene kan heises av med den store kranen som følger med settet ,men man får ikke med pallen den står på når man gjør det.


Siste vognen er en flatvogn som kan brukes til å frakte gods på paller. I settet følger det med en pall med mensintank, en ledig pall der de som jobber har satt en trillebår og en ledig plass der gaffeltrucken står (men denne bør vel helelr stå på godsterminalen til daglig).


Her har vi et bilde av det første av de to kjøretøyene som følger med. Dette er gaffeltrucken sett forfra. Det var vanskelig å komme noe nærmere med kameraet, da skinnen som gaffelen går opp og ned på er ganske høy. Trucken er bygget på samme måte som flere andre som er utgitt i City-serien, men det er et kjøretøy der alt fungerer og den ligner også på tilsvarende kjøretøy i den "virkelige verden" så det er helt greit for meg.


Her har vi den fra siden. Jeg kunne godt tenkt meg at det var noe mer foran, men antagelig har man valgt bort det slik at gaffelen skal kunne nå helt ned til bakken for å komme under pallene. Det røde overbygget bak med de buede formene liker jeg godt. 


Lastebilen som følger med har perfekt størrelse til å kjøre ut pallene som fraktes med toget. Jeg er litt usikker på hva slags bil dette skal være, men det er en fin bil som passer godt inn i en by. 


Bilen har flere fine detaljer slik man ser på ekte lastebiler som f.eks tanken under planet og et stigtrinn for å komme opp i styrhuset.
På planet er det en liten kasse, en søplekasse og en varetralle.


Og så har vi det obligatoriske "sett bakfra" bildet da.


Hovedbygget ved siden av toget er en gods-sentral. Her er det lagt opp til at man kan laste om fra tog til bil, og andre vei om man ønsker det. Man kan enten bruke truck, eller hvis det er behov kan man bruke den store kranen som går på skinner langs sporet.


Her ser man et nærbilde av hjulsystemet som styrer kranen og hvordan skinnene er festet til platene på godssentralen.


Lego har sin vanlige anordning for å styre kroken opp og ned. HEr passer den faktisk ganse godt inn, da det ser ut som motor for vinsjen.


Hvis man ønsker det kan man mellomlagre en pall hvis det f.eks skal på en bil som ikke er klar enda, eller hvis bilen både skal hente og levere varer.


Det er ikke så stort kontor på terminalen, men det har det mest nødvendige.


I mine øyne er dette kanskje et av de beste togsettene Lego har laget noen gang. Det nye godstoget som overtok for dette er også flott, men jeg syntes dette er hakket flottere. 
Settet har masse muligheter for lek for folk i alle aldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar