onsdag 22. april 2020

Romferge (60226)

Dette er et av de nyeste rom-settene fra Lego City, og kom ut i 2019. Settet inneholder en romferge, et kjøretøy, en drone, en steinformasjon og to figurer. Det er tre instruksjonshefter med i boksen.


Her ser vi alt som følger med forsøkt oppstilt.


Først ut har vi steinformasjonen. Den består av to av de spesielle steinene med "innhold" som Lego har gitt oss ekslusivt (i ale fall foreløpig) for den nye rom-serien. Innholdet i disse steinene er lys blått. Lego har også gitt oss en flis (tile) med et merkelig mønster som man kan studere. Jeg er sikker på at hvis man leter lenge nok vil man finne et mønster som gir mening


Dronen som følger med i settet er relativt enkel, men den fungerer til sitt bruk. Det mest spennende med den er den gjennomsiktige røde skjermen som har hvit tekst. Når man ser på den spesielle flisen i steinformasjonen gjennom denne skjermen får man et litt annet mønster, da det røde legger på et slags filter. Ellers er det egentlig ikke noe spesielt med denne dronen.


Vi får også en slags flyvende transport-boks i settet. Dette er antagelig for å kunne frakte de spesielle steinene i steinformasjonen tilbake til rombasen eller opp til romfergen slik at de kan studeres i et laboratorium. Dette er den brikken som gjerne brukes som stekeovn eller postkasse i vanlige City-sett og det er en fin del å bruke til dette formålet da den er hengslet slik at det er greit å åpne og lukke den. Lego har gitt oss fire dyser som sikkert er små rakettmotorer og en rund bit på toppen som sikkert inneholder styringsmodulen og elektronikk og teknologi for å sørge for at denne kan fjernstyres eller programmeres til å gå dit man vil.


Det første ordentlige bygget i setet er den lille "bilen" som kan kjøre rundt på en planet og ta prøver og analysere ting. Den har fått en solid klype som den kan bruke til å plukke opp ting eller bryte lløs f.eks. stein som kan puttes i transport-boksen fra bildene ovenfor og sendes til analyse. Den har også en laser på den ene siden og et solcellepanel på den andre. Solcellepanelet sørger for at den kan lades opp og drive på med arbeidet sitt mye lenger enn den kunne gjort hvis den bare hadde hatt de batteriene den var utstyrt med fra den ble produsert.


Kloen holdes sammen av en strikk. Denne vil nok med årene bli sprø og ryke, men vil da enkelt kunne erstattes med en ny. Resten av Legoen vil være like fin i svært mange år. Laseren kan enkelt "skrus av" ved at man fjerner den røde pinnen som skal være strålen, og er et fint elemrnt som er med på å skape variert lek.


Kloen er montert foran på kjøretøyet, men midt på og pekende bakover har man en brikke med logoen til romlegoen fra 2019. Man kan tydelig se at designerne er inspirert av den klassike Lego Space logoen, men at de har gjort den litt mer moderne og litt mer tetaljert siden den kom på 80-tallet.


Det er to figurer med i dette settet, en mann og en kvinne. Begge kroppene fungerer til begge kjønn. De har flott trykk foran og bak på overkroppen, og begge har også flott trykk foran på bena. Dette er de samme draktene som Lego har laget for hele serien, men det er bare fint at draktene er like i hele serien, da dette er med på å gi dem en "uniform". En for arbeid der det er normal atmosfære (blå drakt) en for bruk i rommet men innendørs (den oransje til venstre) og en når man er ute i selve verdensrommet og jobber (den hvite). Han som er inne i romskipet har fått en vanlig hjelm og den klassiske oksygentanken på ryggen, mens hun som er nede og jobber på planetens overflate har fått den nye hjelmen med innebygd life-support bak på ryggen.


Så har vi selve romfergen som er hovedbygget i settet. Den er ikke basert på eksisterende romferger, da USA ikke lenger har romferger i bruk. Men Lego har gjort en god jobb i å basere den på skisser og planer som er kjent for den neste generasjon romferger som er planlagt bygget.
På denne romfergen liker jeg spesielt fronten, som har fått et futuristisk design med et litt bredt cockpit glass og styringsraketter foran.


Fra siden ser det litt rart ut med de svarte vingene og så den hvite tuppen, men det ser bedre ut i virkeligheten enn på bildene. Her kan man også se at det er lasteluke bak cockpit.


bakfra ser man de forskjellige motorene. De tre "klassiske" som har vært på tidligere romferger, samt en motor ytterst på hver "vinge". 


Tok med et bilde fra undersiden også. Ser ganske bra ut fra denne vinkelen også, og om man ønsker det er det sikkert mulig å bygge et oppskytingstårn så romfergen kan komme opp i rommet. Men kanskje er denne utgaven slik at den kan ta av som et fly. Det er fordelen med at det er Lego, for da kan vi som bruker settet bestemme selv.


HEr er lastelukene åpne, og man kan se at det både er plass til astronauten som er ute og jobber på planeten eller tar en "space walk" og til transportkassen.


Slik ser veggen mellom lasterommet og cockpit ut, masse elektronikk.


Lego har også gjort det mulig å vippe opp panelene til de øverste motorene. Jeg vet ikke helt hva de gull-taggene er for noe, men kanskje er det deler av hovedmotoren som kommer til syne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar