onsdag 22. april 2020

Forskningskjøretøy (60225)

Dette settet inneholder et stort forskningskjøretøy, to figurer og litt utstyr. Det er to byggehefter i settet, en for hver pose. Settet er en del av den nye City Space serien som kom nå i 2019.


I Legos politiske korrekthet har vi fått en mann og en kvinne i settet. Mannen er astronaut og kvinnen er ingeniør eller geolog. Figuren til ingeniøren/geologen har vi sett i flere andre sett tidligere, men det er en flott figur med trykk foran og bak på overkroppen og foran på bena. Blå kjeledress med adgangskort festet til lommen, og lyse brune detaljer nederst på jakken og på buksen. Hun har fått hvit hjem med hår festet til hjelmen, og dette er en flott detalj. Fint at Lego lager disse hodeplaggene med lang hår, da det er mye lettere å vise at figurene er kvinnelige (ja, jeg vet det finnes gutter med langt hår også).
Astronauten har her fått en oransje drakt med et slags hvitt belte. Dette er den nye astronautdrakten som de bruker når de ikke er ute i verdensrommet, men jobber inne i romskip eller romstasjoner. I dette tilfellet øver han seg på jorden for fremtidige oppdrag. Drakten har flott trykk foran og bak på overkroppen og foran på bena. På ryggen har han de klassiske hvite luft-tankene som har vært med oss uendret siden 80-tallet, men hjelmen er ganske ny. Det er en flott hvit hjelm med nedeste del bak i svart og skal se ut som en mer fleksibel pakning eller foresgling mot drakten.


Her ser vi kjøretøyet forfra. Støtfgeren som er foran kunne godt vært noe større, men den er jo en standard del så det er nok forklaringen.


På den ene siden er kranen festet. Dette er samme kran som er i de andre settene i denne serien som har en strikk som gjør at den lukker seg rundt det man løfter. Kranen er gnske lang slik at den rekker rundt hele kjøretøyet. Hjulene er store slik at den kan komme seg frem over alt. Jeg kunne ønsket meg at de hadde fått dekk og felg til å sitte tett sammen uten glippe, men dette er uansett ganske fint medd de gullfargede felgene.


Her har vi bilde inne fra cockpiten. Det er ikke så mye plass til å være et så stort kjøretøy, men det er plass nok.


Slik ser det ut bakfra, som man kan se så er det et flat plan man kan frakte ting på over litt korte distanser i alle fall.


En av de tingene som kan fraktes på planet er denne lille solcelle-tingen som kan være med på å gi strøm til utstyr som brukes på ekspedisjonen.


En av tingene man kan gi strøm til er ette apparatet som sannsynlig vis er ment  være et kamera. JEg husker i alle fall at det var en av tingene vi brukte det til da jeg vokste opp.


Det følger også med to steiner, og disse er lyse med lilla "innhold"


En av de flotteste detaljene i settet er kanskje skjermen på laptopen der man kan se kranen og antgelig styre denne. Man kan selvfølgelig også styre den med kontrolleren som ligger til venstre i bildet.


Dette er en veldig fin serie med sett fra Lego, og dette settet skuffer heller ikke. Det ser bra ut hvis man har det stående utstilt på en hylle sammen med de andre settene i serien, men er også veldig fint å leke med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar