mandag 4. november 2019

Hidden side - Shrimp Shack Attack (70422)

Det tredje og siste Hidden Side settet jeg har kjøpt er en liten resturant som selger den maten fiskeflåten klarer å få opp av sjøen. Det inneholder fem figurer, spøkelseshunden Spencer, et kjøretøy og selve resturanten, eller reke-sjappa som kanskje er et mer dekkende navn på stedet.

Forsiden av eskene er i mine øyne ganske dårlig designet, da jeg liker å se hva jeg kjøper. Forsiden på denne serien gir ikke noe godt inntrykk av dette, men baksiden er som regel ganske informativ.


Byggeanvisningen er ganske solid, og dette settet har også en del klistremerker.


Her ser vi alt som er med i stettet. Jeg har satt det opp slik at monster-tingene vises.


Her har vi kjøretøyet sett forfra. Dette er en slags buggy med et stort skytevåpen som passasjeren kan styre.


Selv om bilen i utgangspunktet er fire studs bred, er det plass til to personer i styrhuset, da det er utvidet. Biten som brukes til dette er visst en gammel del fra 90-tallet som har fått nytt liv i en ny farge. Til visse kjøretøyer har faktisk denne delen en god funksjon, og jeg kan se for meg flere kjøretøy der denne kan komme til nytte.


Det er ikke så mange detaljer bak, men vi har i alle fall fått bremselys...


Her har vi selve "resturanten" eller kneipa. Det er en del klistremerker her, noen mer "nyttige" enn andre, men alle er med på å gi et inntrykk av en bygning som har sett sine bedre dager.


Her ser vi uteplassen ved siden av bygningen, først i full monster-modus og så i "normal"-modus etterpå. Luken med tennene kan vippes opp og ned ved å vri på et tannhjul som er plassert på baksiden av bygget. Plattingen kan skyves sammen og trekkes ut manuelt, og mekanismen sklir veldig lett på glatte plater.
Når uteplassen er i normal-modus har vi en tønne som fungerer som et bord, og her har en av kundene satt fra seg brusboksen sin. Vi har også en maskin som ser ut som den selger slush.


Reken som er på stolpen utenfor er ganske creepy selv som normal reke, men i skrekkutgaven blir den enda værre med tenner og et utstikkende øye.


Under sDiner-skiltet er det også et monsterøye på baksiden av det ene skiltet som viser åpningstiden.


Og slik ser det ut når man gjemmer unna monster-tegnene. Som man kan se er Reke-logoen identisk med den som er på taket av reketrålerne. Hvis dette settet hadde blitt produsert for 10-15 år siden ville vi hatt ett langt klistremerke som dekket hele skiltet, men i de senere årene har Lego blitt veldig flinke til å prøve å unngå klistremerker som går over flere deler, så her der det 2 2x3 glatte plater som har hver sin del av teksten.


Det er ikke mye plass inne, men det trenger kan heller ikke, for hele konseptet er at folk bestiller ved disken og spiser utenfor, enten på taket, på uteplassen ved siden av eller i bilene eller båtene sine.


Som man kan se hvis man ser på bildet over og under så har også dette settet sine fargerike felt for bruk i spillet, men de blir fint kamuflert når man har settet i normal modus.


Under trappen har man en kasse med noen råvarer. Dette er kanskje ikke mattilsynet veldig glade for, en legger man på noen små klare klosser kan det jo se ut som det er ferske råvarer som ligger på is slik man har i det Ideas-settet som er en butikk for fiskeutstyr og båtutleie.


Lego har fått plass til noen fine detaljer, som denne ventilen for å få luftet ut damp og røyk fra komfyr og grillen på kjøkkenet.


Vi har også fått et lite tre som vokser på bryggekanten.


Her her vi de tre ungdommene i settet. Parker har fått en ny overkropp i dette settet, med flott trykk foran og bak. Antagelig har hun tatt på seg en ola-jakke utenpå det antrekket hun har hatt i de to andre settene. Jack har det samme utseende som i de to andre settene jeg har fra serien, med flott trykk på overkroppen både foran og bak, og tilsvarende flott trykk foran på buksene. Denne gangen har de med seg en tredje ungdom, og han har vært borte i rekeboden og kjøpt en grillpølse som han spiser på (han har et ganske så flott ansiktsuttrykk for å vise dette). Han har flott trykk foran på overkroppen og et diskret trykk på ryggen. Bena er uten trykk.


Alle har de alternative ansikter. Parker og Jack som begge er blide på det andre ansiktsuttrykket er her sure. mens den pølsespisende kameraten deres som spiser på det andre ansiktsuttrykket er her blid.


Spøkelseshunden Spencer er selvfølgelig med i dette settet også...


Så har vi de to som jobber og lager og serverer mat. De ser ut som et litt voksent ektepar der jeg kan tenke meg at han er litt eldre enn henne. Den store kniven er egentlig til spøkelsesutgaven, men jeg tenkte at han trenger jo å kappe opp reker og fisk når han jobber med å lage maten, så jeg har latt ham ha dene også i vanlig utgave. Begge har flott trykk foran på bena og både foran og bak på overkroppen.


Serveringsdamen har fått et alternativt ansiktsuttrykk, jeg er ikke helt sikker på hvilken stemning hun prøver å vise, men at hun ikke trives er det i alle fall ingen tvil om.


I dette settet kan begge de to voksne bli monstre. Kokken får en ekstra overkropp som skal sitte oppå den han allerede har, slik at han bli veldig høy og får fire armer. Her kan han da også ha den store kniven i tillegg til den selvlysende kjøttøksen. Hun fr et selvlysene ganske viltvoksende hår og et ansikt som ser skikkelig skumelt ut.


Dette spisestedet har allerede flyttet inn i Tullfors, og vil stå nede i havneområdet mellom kaiene og godsterminalen. Dette er et flott sett med flere fine detaljer, og mange lekemuligheter. Det er kanskje det Hidden side settet jeg har sett med de fineste figurene, og det er morsomt å se at Lego har valgt å gjenbruke reke-logoen både i dette settet og reketråler-settet for å gi oss en helhet. Forhåpentlig vis vil vi få se noen sett som passer inn sammen med disse også når de kommer med nye sett i 2020. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar