søndag 7. juli 2019

Velkommen til Apocalypseburg! (70840) del 3 av 3

Velkommen til tredje og siste del av gennomgangen av Apocalypseburg. I del 1 så vi på figurene, og del 2 på de laveste områdene i bygget. Her skal vi se på det som er lenger opp. Vi starter likevel med et oversiktsbilde av hele bygget.


Vi starter med hodet til Frihetsgudinnen. Dette er en ganske flott gjengivelse av dette ikoniske hodet. En morsom detalj her er at de har brukt grønne pølser som øyenbryn. Det følger med en ekstra pølse, og man får vel bare håpe ingen blir servert den i en Legoby...


Slik ser hodet ut ovenfra, og toppen av hodet kan enkelt tas av.


Inne i hodet bor "Where are my pants"-guy. Han har ikke så stor plass, men han har plass nok til å ligge og til å oppbevare en kopp med vann og en kikkert.


Han har gjort det litt hjemmekoselig, med en reklameplakat for filmen eller serien han spilte i (lurer på om det faktisk var en tv-serie som Emmet likte å se på). På den andre veggen setter han merker for å vise hvor lenge han har vært der.


Her har vi baksiden av hodet, og også her har designerne brukt tid på detaljer.  Resultatet ser veldig  bra ut.


Lenger ned finner vi den restauranten vi så vidt var innom i del 2. Bak på veggen henger en slags meny, og et spyd med en stor hamburger. I pølsebrødet har det blitt servert en borrspiss. Jeg er litt usikker på om det er noe bedre enn en grønn pølse, men hvis man vil kan man jo bytte den ut...


Speilegget har ved et lite uhell havnet på høykant i stekepannen. Ved siden av har vi pommes frittes, og det kan se ut som om de ligger i en gryte med frityrolje. For å varme opp oljen har man en stor bilmotor.


På en plattform litt lenger opp står Green Lantern og speider utover ved hjelp av et teleskop. Akkurat på dette stedet ser man kanskje litt mye av technic rammeverket, men det hadde krevd mye deler for å skjule det.


Man kan klatre hele veien opp til en platform ved fakkelen, og her er et lite stykke på veien. Det står en liten propell her, men jeg er ikke sikker på om den fungerer som en vindmåler eller om den genererer strøm. 


Her er et annet bilde om viser veien fra plattformen med vindmåleren og opp til plattformen å toppen ved fakkelen.


Ved foten av stigene er det et sveiseverksted, og det er her Fuse står og jobber.


Her er en liten detalj, som sier noe om hvor intrikat og detaljert designerne har planlagt. Vertøykassen er bygget opp ned, og med to studs på toppen (eller i bunnen nå da) som låser en fast i hullene på gitteret når den settes på plass.


Stigen går helt opp til toppen av fakkelen, og utkikksplatformen der. For anledningen har Batman stilt seg opp der for å få oversikt over det som skjer i området.


Her er et oversiktsbilde over plattformen.


Jeg tok med to nærbilder av fakkelen også, da denne er ganske flott. Den er bygget med utrolig klar gul-oransj farge som jeg ikke kan huske å ha sett i noe Lego sett tidligere.


Lenger nede i etasjen over Chainsaw Dave har vi denne platformen som er på vei opp til sveiseren og stigen opp mot toppen.


Her ser vi den samme platformen fra en annen vinkel, og her ser vi Chainsaw Dave stå foran bilen sin, og Harley Quinn står på plattformen med balltreet sitt. 


Fra platformen går det en passasje bortover mot der Mo-Hawk holder til.


Her er et bilde av baksiden av armen med fakkelen.


Og her har vi forsiden. Til høyre ser vi toppen av boligen til Lucy.


Flere steder på byggverket har vi rør som er med på å gi hele byggverket en steampunk-følelse. De har forskjellig størrelse og forskjellige vinkler, men felles for dem alle er at de er satt sammen av de samme "makaroni"-delene.


I del 2 nevnte jeg boksen med et brød og en trient, og her er et nærbilde av denne.


For å bryte opp bildene av bygget, lot jeg dette bildet av Harley Quinn og balltreet hennes bli igjen her i del tre da jeg fordelte bildene. En utrolig flott figur. 


Her ser vi nesten hele bygget fra en litt annen vinkel. Tanken var egentlig å få med hele, men jeg ser fakkelen ikke ble med.


Her står Fuse og skal jobbe med noe i sveiseverkstedet.


Nærbilde av det som antagelig er inngangen til Batmans hjem. Her ser man skiltet tydeligere, BTTUDE, er antagelig forkortelse for Battitude som er en Batman-versjon av ordet attitude.
Pappeskene med Bat merch er designet på akkurat samme måte som eskene som er i Ghostbusters HQ, så det er litt morsomt å se at Lego gjenbruker design mellom settene når de har funnet noe som virkelig fungerer.


Og med det er vi tilbake til basketballkurven der vi startet i del 2.


Da alt var ferdig bygget, var det en solid haug med ekstra deler til overs. Det som undret meg mest i haugen var den sandfargede 2x3 klossen, for de pleier aldri å være ekstra. Men jeg fant ingen steder der jeg kunne se at jeg hadde glemt å plassere den, så da var den vel til overs den også da...



Da er det på tide med en oppsummering av hele settet.
Dette var et veldig flott sett å bygge med masse morsomme detaljer, flere enn det er mulig å vise på bildene selv med tre poster å gjøre det på. Desverre var det noe som trakk ned, og det var bildene i byggeanvisningen. Disse viste noen ganger ting som ikke skulle være satt på enda da bildet ble tatt, noe som skapte litt forvirring. Bildene var også noen ganger fra dårlige vinker, slik at det var vanskelig å se hvordan særlig plater skulle plasseres. Det ble derfor en god del gammeldags telling av knotter (studs) slik vi gjorde da jeg vokte opp med Lego og tegningene hadde mange flere detljer som skulle bygges for hvert steg i forhold til i dag. 
En ting som var bra med heftet var at de hadde intervjuer med designere og dette gav et unikt innblikk i areidet med film og sett.
Alt i alt anbefaler jeg dette settet varmt for alle som liker å bygge noe litt utenom det vanlige. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar