mandag 15. juli 2019

Satelittservice fartøy (60224)

Sett 60224 er det som Lego tidligere kalte for et startsett, altså det billigste settet i en serie.
Settet inneholder et lite romskip, en figur og en liten satelitt.


Her ser vi astronauten forfra og bakfra. Som vi kan se er det flott trykk både foran og bak på overkroppen og foran på bena. Figuren er identisk med den vi fikk med i sett 30365 som er presentert tidligere.


Hjelmen er den nyeste typen der hele romdrakten er støpt sammen til en del. Det er litt forskjellig hvilket visir Lego gir oss, men her er det gullfarget noe som man ofte vil se på astronauter som er utenfor romskipet.


Romskipet har plass til at astronauten sitter i cockpit med hele romdrakten han bruker til space-walk på seg slik at han bare kan åpne cockpiten og klatre ut.


Romskipet har ingen spaker eller ratt å styre med, men det er en computer som da sikkert kan programmeres til å  holde orden på styringen.


Slik ser skipet ut forfra når luken er lukket. De små finnene som er vippet oppover ytterst på vingene kan justeres opp og ned etter eget ønske.


Når man ser skipet fra siden kan man se hvor lite det egentlig er, minst halvparten av skipets lengde går med til cockpit-vinduet.


Her har vi et nærbilde av logoen som denne City Space serien benytter i alle settene. Man kan se klare likheter med den klassiske Lego Space logoen, men den har fått et litt mer moderne uttrykk.


De svarte sirklene på hver side av skipet bak er motorene. Selv om skipet er lite, har det litt lastekapasitet.


Her er den lille satelitten som følger med i settet. De to solcellepanelene er klistemerker, og panelene kan foldes inn mot kroppen på satelitten.


Bakfra ser den veldig enkel ut, og den er ikke så mye å se på fra denne vinkelen.


Her er den foldet sammen slik at solcellepanelene ikke blir skadet.


Og når satelitten først er pakket sammen kan den lastes inn bak i romskipet. Den holdes på plass med to klemmer.


Dette er et fint lite sett som kan lekes med eller være en del av en utstilling. Jeg har kjøpt flereav settene i serien og planlegger å lage en liten rombase i forbindelse med flyplassen i Tullfors. Da passer et jo fint å ha dette skipet der. 
Dette skipet er ikke så langt unna slik NASA ser for seg at fremtidens romfart vil bli. Jeg var på Lyndon B. Johnson Space Center (også kjent som Houston Space Center) i 2004 og da fikk jeg se noen modeller av hvordan NASA så for seg at fremtidens "romskip" ville se ut når romfergene ble pensjonert og da var det små romskip som var en av tankene de jobbet med. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar