søndag 7. juli 2019

Velkommen til Apocalypseburg! (70840) del 1 av 3

Dette er selve signatursettet fra The Lego Movie 2, det største settet som er gitt ut fra filmene. Akkurat som modulhusene har det fått anbefalt aldersgrense 16+ og dette settet er både litt komplisert å bygge og utrolig tungt å flytte på så det er nok lurt.


Settet har et stort ark med klistremerker, og byggeheftet er like tykt som en roman i pocket-format. Men det må jo bli tykt når det er så mange poser (merket 1 til 18, der noen av stegene har flere poser) som skal bygges sammen.


Settet er så stort og detaljert at jeg har delt opp presentasjonen i 3 poster. Del 1 tar for seg alle figurene, del 2 de nedre delene av settet, og del 3 resten samt en liten oppsummering til slutt.

Her har vi en av figurene i sitt rette element, Chainsaw Dave (tidligere kjent som Surfer Dave). Noen av figurene er veldig detaljerte, så det blir noen bilder for å presentere dem... Jeg har ikke sett filmen, så jeg vet ikke helt hva alle figurene driver med, men presentert blir de likevel.


For å få bilder som viser noen detaljer har jeg delt dem opp i grupper. Hvem som er sammen på bildene er ganske tilfeldig. Her har vi første gruppe som er vår etterhvert svært kjente hovedperson Emmet, en sveiser som heter Fuse (som jo er engelsk for å sveise eller lime sammen deler), Roxxi og Harley Quinn. Alle fire har ganske detaljerte figurer med trykk både på overkropp og ben. Emmet er lik som i de fleste andre settene, Fuse har fått solide arbeidsklær og en sveisemaske med flammelakert front, Roxxi har et antrekk som er en blanding av arbeidsantrekk og rustning, og Harley Quinn har på seg sin fineste t-skjorte og ser ut som hun kommer rett fra filmen Suicide Squad, bortsett fra at hun har fått solid fottøy.


Alle figurene untatt Fuse har fått alternative ansikter, men når vi ser ham uten maske kan han minne litt om en figur fra Ninjago. Emmet ser litt skremt ut, Roxxi er ikke veldig lett å se forkjell på, og Harley har et heller merkelig smil.


Den neste gruppen figurer har flere kjente og kanskje kjære figurer fra den første filmen. Fra venstre har vi "Where are my pants"-guy, Chainsaw Dave (tidligere kjent som Surfer Dave), Mo-Hawk (som muligens er et nytt bekjentskap) og Baristaen Larry. 
"Where are my pants"-guy har som flere andre av figurene fått et par skikkelige støvler, selv om buksene hans fremdeles er borte. Han har ogå fått et litt røffere utseende enn han hadde i den føste filmen. Chainsaw Dave ser fortsatt litt ut som en surfer, men han ser ut som han har sett litt mye på Mad Max filmene. Mo-Hawk ser ut som en figur som kommer rett fra Mad Max (kanskje har hun fått navnet sitt på grunn av sveisen, for hanekam på engelsk er jo mohawk), og Baristaen Larry har også fått et visst Mad Max-preg med pusteapparatet og den nye sveisen. 
Her har også alle fire flott trykk både på kropp og ben, og vi skal se litt nærmere på noen detaljer.


"Where are my pants"-guy har fått et alternativt ansiktsuuttrykk som ligner litt mer på han vi kjenner fra den første filmen, med et litt Hollywood-aktig smil. Chainsaw Dave har et ganske så hissig alternativt ansikt. Mo-Hawk og Baristaen Larry har ikke alternative ansikter, men her er Larry uten pusemaske.




Når man ser "Where are my pants"-guy slik, kan man nesten glemme at han ikke har bukser på seg.


Mo-Hawk har kanskje det rareste våpenet av alle figurene, det minner litt om en rot og litt om toppen av et kles-stativ. Men man kan nok være sikker på at det ikke er noe godt å bli truffet i hodet...


I tillegg til pustemaske og hanekam, har Larry fått seg en tatovering på høyre underarm. 


Chainsaw Dave har naturlig nok fått en motorsag, og når man ser ham sånn er det ikke mye som minner om en lystig surfer.


Han har også en tatovering på hver skulder. På den høyre har han en motorsag, og på den venstre et surfebrett som ser ut til å være kappet i to med motorsag...


Tredje og siste gruppe inneholder Green Lantern, Scribble Cop, Lucy og Batman.
Jeg har ingen av settene med Green Lantern fra før av, så jeg vet ikke helt hva som er endret på ham, men han har i alle fall fått knebeskyttere av metall. Scribble cop har fått en veldig fin hjelm i tofarget trykk (hvitt og svart) og ellers et litt mer apokalyptisk utseende enn i forrige film, helt i tråd med de andre figurene. Lucy har vi fått i flere andre sett fra Lego Movie 2, og hun er ikke veldig anderledes her. I noen sett har hun en hette på hodet men her er den trukket ned og henger som et skjerf rundt halsen hennes. Brillene sitter fortsatt i håret. Batman er helt anderledes enn han var både i den første filmen og i sin egen film. Han har fått en helt ny rustning, og litt mer metall festet til bena. Han har også fått solide støvler.
Som de andre figurene i settet har også disse flott trykk både på ovrkropp og ben.


Jeg vet ikke helt hva det er med Green Lantern, men det uttrykket han har i ansiktet her ser ganske så tvilsomt ut. Scribblecop viser frem et strengt ansikt som er årsaken til at han har fått navnet sitt. De som husker første film husker kanskje at han fikk ansiktet sitt visket ut og fikk tegnet på et nytt... Lucy har også et alternativt ansikt med et litt anderledes smil.


Her har vi kappen til Batman, og man kan se detaljene på ryggen til Batman og Lucy.


Lucy har noen fargerike detaljer på armene. ikke så mye på den venstre, men nesten hele armen på den høyre.


Batman har mange detaljer, han har en slags singlet-drakt, men det kan se ut som han har surret lærstrimler rundt hanskene på underarmene for å få litt av den samme slageffekten han vanlig vis har med hanskene sine i den vanlige drakten. Han har også en tatovering på den venstre skulderen som jeg tror er ny for dette settet.


Han har selvfølgelig alternative ansikter, ett med lukket og et med åpen munn. Som vanlig har han de vanlige øynene en Legofigur har i tillegg til de hvite som er synlige når han har på seg masken sin.


Og appopos masken, her har vi ham med masken på og klar til aksjon. Han ser kanskje litt mer "primitiv" ut og mer i Mad Max stil, men han ser absoutt ikke mindre skremmende ut...


Da har vi vært gjennom de 12 figurene som følger med dette settet. De er alle flotte og detaljerte, og det er tydelig at Lego har lagt ned mye arbeid når de har planlagt både filmen og settene som skulle komme ut. Figurene her er flotte alle sammen, med masse detaljer og et helhetlig inntrykk. 

Klikk deg gjerne videre til del 2 her (hvis du ikke vil gå via forsiden til bloggen). der vi skal begynne å se på selve byggverket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar