søndag 7. juli 2019

Velkommen til Apocalypseburg! (70840) del 2 av 3

I del 1 gikk vi gjennom figurene, og nå har turen kommet til selve byggverket med alle sine detaljer. Her går i gjennom de nederste delene, og i del 3 skal vi gå gjennom de øvre delene.

Her har vi byggverket i all sin prakt. Det er vanskelig å få sett detaljer på dette bildet, for det er et stort bygg, men forhåpentlig vis vil det meste vises i nærbildene.


Vi starter med politistasjonen, hovedkvarteret til Super Secret police som vi ble kjent med i den første filmen. Selvfølgelig i beste Lego-stil er dette godt merket på ytterveggen...


Rundt hjørnet har vi inngangen. Dette er en gitterdør med et Mad-Max inspirert politisymbol på. Dene måten å lage symboler på går igjen i hele byggverket. I søplebøtten utenfor finner man hodet til en super secret police robot. Legg også merke til den flotte basketballkurven, med piggtråd som ring.


Det er et ganske spartansk innredet hovedkvarter. Alt som finnes er en barkrakk med ryggstøtte og en bunke med ettersøkt-plakater. Øverst i bunken ligger Harley Quinn.
Her er det også en lekefunksjon, der stolen kan veltes med å vippe på et rør som stikker opp av bakken utenfor.


Neste "bygning" er kaffeutsalget til Baristaen Larry. Her ser man litt hvordan Lego har utviklet seg gjennom årene for skiltet på utsiden går over 2 2x4 glatte plater, og i gamle dager ville dette vært ett klistremerke som gikk over begge, men nå er det to klistremerker som begge dekker hver sin 2x4 plate. Her ser vi Emmet på vei ut med dagens første kaffekopp.


Inne er det litt mer plass enn i hovedkvarteret til politiet, men det er fortatt ganske trangt. Det er en benk og sitte på og et bord å sette fra seg koppen på, ellers er det stort sett bare plass til å stå foran disken og vente på det man har bestilt.


Bak disken står Larry, og bakerst til venstre ser vi nok et symbol, denne gang for kaffeutsalg. I disken foran er det en rotte i en glassmonter, så sannsynlig vis selger han rotter som en delikatesse.
Bak Larry er det to automater for drikke. Disse er designet som bensinpumper. Jeg er litt usikker på hva som selges i den til venstre, men den til høyre er tydelig vis kaffe, og det er ganske mye dyrere enn det som er i pumpen til venstre.


På den andre siden av politistasjonen har vi et lukket bygg vi ikke kan komme inn i. Men på taket bor tydelig vis Batman, for her er det to pappekser merket med Bat merch (Bat merchandise), og deler av noe om antagelig vis er bilen hans. Det ser i alle fall ut til at det er et registreringsnummer der.


Under dette har vi da noe som ser ut som et sted der noen bor. I en kasse utenfor har vi en stor loff og en trident.


Rundt hjørnet har vi neste bygg, dette er et av de mer merkelige byggene. På taket her er en liten restaurant. Denne kommer vi tilbake til i del 3.


Under restauranten er det et slags treningsstudio. Når man ser boksesekken med sine pigger kan det kanskje minne mer om et slags torturkammer, men det er nok ment å være et treningsstudio.


Slik ser det ut fra inngangen. Denne inngangen har ingen dør, bare en døråpning.


Rundt neste hjørne får vi et eksempel på både oppfinnsomhet og detalj-rikdom fra designteamet sin side. Her på bakkenivå se vi et som antagelig er rester av en politi-robot.


Dette kan se ut som restene av et kjøretøy med grillen i front, et frontys og en skjerm.


Og ganske riktig... Går man på Bricklink og skriver tallene i registreringnummeret inn som settnummer, så finner man ut at sett 5571 er et Model Team sett (derfor MT som bokstaver i skiltet).
Dette bildet har ikke jeg tatt, da dette settet ikke er i min eie enda, men det er et av flere trailersett som jeg ønsker meg. Bildet er hentet fra Bricklink.


Når vi ser ette byggverket ovenfra ser vi klare likhetstrekk med settet over. Frontlyktene er like, grillen er ganke lik, vi har den ene tank-saken midt på mottorrommet, og et eksosrør som er bøyd til for å passe til bruken i Apocalypseburg. Vi har også rattet til traileren fortsatt på plass.


Her ser vi tydelig at fronten har den samme formen som trekkvognen. På toppen her sitter en gul frosk. Jeg vet ikke helt hvordn kommer fra, men der det er vann er det vel også frosker. Eneste som hadde vært morsommere her ville vært en badeand, som både kunne henspeilet til at man kunne bruke den når man badet, og ti Rubber Duck som var hovedpersonen i filmen Convoy der de jo kjørte en slik truck.



Sett ovenfra kan man se at motor-rommet er omgjort til et badekar, sannsynlig vis med oppvarmet vann, og der styrhuset var er det nå en dusj. Det er litt såpeskum i sluket, og på kanten av dusjen ligger en stor rosa såpe. Eksosrøret er bøyd til slik at det fungerer som en dusj.


Videre finner vi et lite byggverk jeg ikke helt vet betydningen av. Det kan nesten se ut som to pizzaovner.


Foran disse har vi en luke som kan åpnes. Det tok meg litt tid å tenke ut hva dette egentlig er, men så slo det meg plutselig...


Det er en rottefelle! Selve felle-mekanismen er laget av armen til en robot, og som lokkemat har man brukt et speilegg. Det er en av rettene som lages i restauranten vi så et bilde av tidligere og som vi kommer tilbake til i neste del. Der lages det også hamburgere...


Vi vrir videre, og finner dette flotte skiltet. Det er laget av tre brune ski som har fått klistremerker på baksiden.


Her ser vi at ved siden av pizzaovnene henger det en fisk og noe som ser ut som et våpen fra Ninjago. Men i fobindelse med neste del av bygget har vi det som ser ut som en termos og en stor matboks eller kanskje et verktøyskrin.


Denne delen er hjemmet til Chainsaw Dave, og består av en campingbil som ikke lenger har hjul. Det er likevel enkelt å se fra formen at det har vært en campingbil. På bildet over får man et godt inntrykk av frontruten og grillen på bilen. Jeg hadde tenkt å ta med et bilde til som viste baksiden av bilen der Dave har to surfbrett stående i et stativ, men det bildet ble så uklart at det ikke var noe å vise frem.


Vi går derfor en etasje opp...
Her finner vi hjemmet til Lucy, som også ser ut som det kan være bygget av bildeler, da kanten over vinduene ser ut som en støtfanger.


Lucy har ingen dør, men hun har et forheng som dekker døråpningen, og et skilt som ber folk holde seg unna.


Leiligheten er ikke stor, men det er flere fine detaljer her inne. Til høyre har vi en moderne kikkert/avstandsmåler, og bak i rommet har vi en seng med et tv-spill på puten.


Leiligheten til Lucy er nok også et slags postkontor, for hun har to postkasser i veggen. Ved siden av disse henger det tegninger av Emmet og Unikitty.


Når man løfter av madrassen på sengen finner man en tegning av Batman, som jo var kjæresten til Lucy i den første filmen, og det som antagelig vis er et brev han har skrevet til henne. Det er også en ny bit som skal være en kullstift som hun tegner med.


Under bildet av Batman ligger det en plakat av en popgruppe som ligner veldig på The Beatles.


Lucy har også inredet seg på taket av "continern" hun bor i, og her har hun en god stol og noe som enten er en sags lampe eller en liten vanntank.


For å holde folk borte har hun også et slags fugleskremsel, som er hodet og armene til en robot.


Det er også plass til en motorblokk på taket.


Her er et nærbilde av en av mange detaljer som er med på å gi liv til settet. Denne detaljen går igjen flere steder.


Det aller merkeligste rommet i hele bygget er det vi kommer til nå. Døren er laget av to hakker som er festet sammen. Dette kan både være laget for å hindre folk å komme inn, men også som en liten detalj.


Her holder Mo-Hawk til, og hun er for meg en litt mystisk skikkelse. Jeg må nok få sett filmen snart for å finne ut hvem hun egentlig er og hva hun driver med.


Det første rommet vi kommer til er et slags våpenrom. Her er det flere forskjellige typer våpen og hjelmer som er plassert. I tillegg har vi en hel robot som står stilt opp mot den ene veggen.


I rommet bak finner vi det som trolig er en slags frisørsalong, men det er tydelig vis også noe mer.
På veggen henger det en stor kjøttøks og en motorg, og det kan se ut som at det står et sveiseapparat ved siden av barberstolen. Dette må man nok se filmen for å finne ut av...


Slik ser det ut utenfra når man åpner containerdørene og kikker inn.


Med dørene lukket ser man hvorfor jeg mener Mo-Hawk blant annet er frisør, for på dørene har man skilt med en saks til venstre og en stolpe som ofte sto utenfor barbersalonger i USA tidligere på skiltet til høyre.


Og dermed var vi tilbake ved politistasjonen... 



Og da var vi ferdig med del 2 av 3. Hvis du vil se del 3 kan du klikke her, så kommer du rett dit, eller du kan klikke her og komme tilbake til del 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar