mandag 15. juli 2019

Service på romteleskopet (30365)

Nytt nå i 2019 er en serie med nye Space sett, gitt ut under Lego City paraplyen. Dette er sett som er inspirert av NASA, både av det de faktisk gjør i dag og av deres fremtidsplaner og visjoner.
Det minste settet i den nye serien, er som alltid en liten pose, men dette er faktisk en liten skatt.
Settet heter 30365, og forestiller en astronaut ute på en "spacewalk" for å reparere litt på et teleskop.


Dette er det eneste settet i serien som har trykte solcellepanel. I de andre settene er dette klistremerker. Settet inneholder en astronaut i romdrakt, og et lite rom-teleskop. Astronauten har fått med seg en skiftenøkkel for å gjøre det som trengs.


Her ser vi astronauten forfra og bakfra. Dette er den drakten Lego har valgt å bruke for astronauter som er utenfor romskip i denne serien. Som i virkeligheten er drakten hvit, og hjelmen som forsåvidt har vært med oss en liten stund nå gjør at Astronauten ligner veldig på en virkelig astronaut ute i verdensrommet når den er på. Selve trykket på figuren er nytt for denne serien, og det er flott trykk både foran og bak på kroppen og foran på bena.
Son ekstrautstyr har astronatuen fått et eksternt lys som er festet med en technic-pin til drakten via det hullet som er mellom hjelmen og "ryggsekken". Jeg skulle ønske Lego gjorde mer av dette,for det ser veldig bra ut.


Selve teleskopet har som jeg nevnte innledningsvis fått solcellepanel der panelet er trykket. I de andre settene i serien er dette klistremerker som settes på en mørk blå brikke. Det er et relativt lite teleskop, men likevel har Lego gitt oss en del detaljer som gjør at man fint ser hva det skal være. Det ligner i grunnen på tilsvarende teleskop fra virkeligheten.


Her ser vi det hele bakfra, og det er ikke fult så mange detaljer på baksiden.


Her er et bilde ovenfra, og her kan man se en 1x1 glatt bit med trykk, og dette ser ut til å være et nytt trykk av kodelås-panelet som vi har sett i andre sett tidligere. Dette trykket ser ut til å være litt mer detaljert.


Dette settet er verd prisen bare for å få de fire 1x4 solcellepanelene som trykte brikker. I tillegg er dette et sett som passer flott inn i serien der det er små satellitter i samme stil og flere romskip som kan frakte en tekniker ut i universet. Dette er vel verd prisen, og er slik jeg ser det bedre enn mange andre sett i denne størrelsen fra Lego City.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar