onsdag 25. desember 2013

Transportsett (60020)

Litt misvisende kaller Lego dette settet bare for "Lastebil", men det er jo så mye mer. Settet består av en lastebil, en gaffeltruck, 2 minifigurer og to paller med gods som skal fraktes.
Settet var oversiktlig, har noen smarte løsninger for bl.a gaffelen på trucken, og kan gi Lego-lekere masse glede rett ut av boksen.

Vi starter med et bilde av hele settet samlet.


Det obligatoriske "forfra-bildet". Som i de aller fleste nye Legosett har sjåføren kaffekoppen ved siden av seg. Er det muligens Statoil som har vært på banen med en kaffeavtale? Eller i Lego City er det vel heller Octan som har vært på ferde...


Lastebilen sett fra siden, det er lett å se at den tilhører et stort transportfirma.


For å få tilgang til lasterommet, kan hele siden av bilen heves opp slik at det er god plass til å få inn pallene med varer. Pallene lastes in ved hjelp av medfølgende gaffeltruck.


 Så har vi to bilder av lasten, som i dette tilfellet er en stor motor og fire gassflasker. Men her er det uante muligheter for hva man vil frakte, alt som kreves er at man får satt det på en plate som er 4x6 knotter, og at man fester to 1x4 plater under i hver ende, så har man en passelig transportpall. Man kan selvfølgelig kjøre ut alt som følger med til transportflyene som presenteres i senere bloginnlegg.


Så har vi kommet til gaffeltrucken. Denne har fått en genial mekanisme bygget med en strikk, som gjør at det er veldig enkelt å heve og senke gaffelen for å lesse og losse paller. Men det gjelder å holde godt på trykkplaten på baksiden, hvis ikke flyr pallene fort avgårde...
Her har vi trucken forfra, fra siden og bakfra.


Til sist tar vi med et nærbilde av damen som lesser pallene og kjører gaffeltrucken. Hyggelig å se at Lego stadig bruker flere og flere kvinnelige figurer i slike sett, så man får litt variasjon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar