søndag 29. desember 2013

Lasteterminal (60022)

Lasteterminalen er det settet som binder de andre settene sammen. Det er et stort sett, og det er mye å bygge. Samtidig har LEGO som vanlig delt det opp i poser, slik at man kan bygge litt av gangen hvis man ikke orker å sitte hele kvelden med å bygge. Men har man f.eks først begynt på transportflyet så tar det sin tid før man er ferdig... Dette er et kjempeflott sett, men det anbefales ikke å bygge dette mens man har en liten tass som spent og utålmodig venter på å få leke. Men det kan fint bygges på en litt lang kveld.

Settet består av et kontrolltårn, et STORT transportfly, 3 kjøretøy, flere kasser som kan fraktes med flyet, og 5 minifigurer.

Først har vi et bilde av kontrolltårnet. Det er bygget slik at det er enkelt å komme til bak for lek, slik at man kan ta figuren ut og inn av setet i kontrolltårnet. Figuren som sitter her er en kvinne.


Så har jeg forsøkt å få et bilde av hele settet samlet. Da transportflyet er stort, så var ikke dette bare bare... Men her ser man altså kontrolltårnet i bakgrunnen, selve transportflyet, en gaffeltruck, en bil med transportbånd, som holder på å lesse inn kasser med lego (derfor en tom pall på bildet), en liten drivstoffbil, og 4 paller med gods som skal fraktes ut.


Transportflyet kan åpne halepartiet, hvis man trenger å frakte gods som ikke lar seg sette inn via lastelukene.


Her er et nærbilde av låsemekanismen for halepartiet. Denne mekanismen fungerer faktisk meget godt, og gjør at halepartiet sitter godt på også under lek. Men hvis man vet man ikke skal åpne det, kan man også sette på en flat plate på toppen for å holde det helt på plass.


Her er et par bilder av bilen med transportbåndet. Båndet kan heves og senkes, så det kan ogspå brukes til andre fly om man skulle ha det. Bakerst på transportbåndet er det en skrue som kan vris på slik at båndet går den ene eller den andre veien for lessing og lossing.


Så har vi gaffeltrucken. Den  har samme geniale strikkmekanisme som trucken vist i et tidligere sett, og her ser vi den også med en pall på gaffelen. Disse pallene er identiske med de som fulgte med den andre trucken, så de kan fint brukes om hverandre.


Så har vi den lille tankbilen. Den har ikke kjempestor tank, så kanskje er det greit å ha et bensindepot i nærheten av flyplassen. Også på flyplassen er det Octan som leverer drivstoffet.


Så har vi de forskjellige pallene som følger med i settet. Fra toppen har vi en pall med dekk til ATVen som står demontert på en pall på bilde nummer 2.
Bilde 3 og 4 viser en pall med kasser som passer perfekt på transportbåndet. Her ser man bl.a. to kasser med LEGO.
Bilde 5 og 6 viser den siste pallen, som har en stor kasse med gullbarrer. Barrene er stablet på en måte for å gi inntrykk av at det er mange av dem. Det er egentlig to åpne kasser med ett felles lokk.


Så har vi bildet av transportflyet forfra.  Det er verd å nevne at transportflyet er så bredt at det ikke fikk plass i de vanlige kassene jeg har legoen min i, så her må jeg prøve å finne en bredere kasse slik at jeg får oppbevart det på en god måte.


Til slutt et detaljbilde fra cockpit.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar