tirsdag 22. februar 2022

Enkeltfigurer / Minifigurer del 66- CMF Serie 22 del 2

Dette er del 2 der jeg presenterer de siste 6 figurene i CMF (Collectible Mini Figures) serie 22. Hvis du ikke har fått med deg del 1 enda, finner du den her. Den er vel verd en titt med 6 flotte figurer.
Men 6 flotte figurer er det også i del 2, så la oss bare gå i gang...

Figur nummer syv og først ut her er en kvinnelig kriger jeg ikke helt har klart å plassere i noe univers. Jeg tenker på henne som en slags fantasy-kriger, kanskje av alvisk herrekomst.

Hun har fått et lilla gjennomsiktig sverd og skjold (men ikke helt samme nyanse på disse desverre) og skjoldet har en hvit halvmåne som symbol. Selve figuren er grå med trykte detaljer både foran, bak og på sidene på både overkropp og ben. Armene er trykket slik at nederste halvdel er lilla.

Det førte man legger merke til med denne figuren er fargen på ansiktet, som ikke er hudfarget eller gul slik Lego pleier å være, men heller en slags veldig lys, dempet blå-grønn. Hun har også fått et iøyenfallende blålig, langt hår. Hun har to annsiktsuttrykk der det ene smiler mens det andre ser litt strengere eller konsentrert ut.


Her ser vi henne bakfra, og jeg har også tatt med et bilde uten hår for å vise de fine detaljene som er trykket bak på overkroppen.


Tok også med et bilde som viser detataljene som er trykket på siden av armer og ben. 


Neste figur har jeg valgt å kalle Nøtteliten, men det er ikke det offisielle navnet. Jeg vet ikke helt hva dette er for en kar heller, men jeg tenker meg at det kanskje er en slags mannlig fe (eller gnom) som er kommet ut fra skogen for å se seg om i den store verden. Ved sin side har han en sopp som enten bare kan være en helt vanlig sopp, eller det kan være en egen figur da den faktisk har fått ansikt og munn akkurat som vanlige lego minifigurer.
Det første man nok legger merke til med denne figuren er hodeplagget som er formet som en eikenøtt.
Figuren har flott trykk på overkroppen som er lys grønn med mørke grønne ermer. Bena er ensfargede mørke grønne, og for at han skal bli litt liten har Lego giss oss de korte bena som ikke kan bøyes. Figuren har to ansikstuttrykk der det ene er et smil og det andre er et smil med åpen munn. Begge ansiktsuttrykk har fått røde roser i kinnene. Figuren har også fått en vandrestav som sikkert er laget av en gren som har falt av et tre.


Når man ser figuren bakfra ser man at han har en kappe som er laget av et eikeløv, og løfter man på kappen ser man at Lego har lagt ekstra arbeid i detaljene her, da han også har eikeløv på skinnvesken han har på ryggen. Dette er fine detaljer som løfer figuren til et nytt nivå, og som gjør at kroppen sikkert kan brukes f.eks. sammen med Skogsfolket eller andre som har en forbindelse til skogen.


Figur nummer ni er en fugletitter som har kommet tett innpå en flott Tukan. Fugletitteren har flott trykk både foran og bak på overkroppen, og Lego har laget tofarget trykk på armene hennes slik at det ser ut som hun har på seg en kortermet skjorte. Denne er litt insvingt i livet, men ikke mer enn at det sikkert er mulig å bruke denne overkroppen for begge kjønn. Bena har ogå fått tofarget trykk, og her har vi fått flotte detaljer på forsiden slik at det ser ut som hun har på seg knehøye støvler som er snørt igjen.
Hun har to ansiktsuttrykk, ett litt undrende og ett veldig glad.
På hodet har hun en turkis caps som håret henger fast i (hadde de ikke gjort det sånn kunne hun ikke hatt to forskjellige ansiktsuttrykk), og hun har fått en grønn kikkert og en rosa skulderbag som tilbehør.
Så vidt jeg vet er det første gangen vi får en Tukan i Lego, og dette kan fort gjøre at denne minifiguren vil koste betydelig mer enn prisen av en pose med ukjent innhold hvis man vil sikre seg flere av denne.
Tukanen er primært svart og hvit, men den er støpt med oransje nebb med røde og svarte detaljer. En veldig fin fugl. Den har også fått en liten plante å sitte på...


Her ser vi tydelig hvordan armene er støpt slik at vi får inntrykk av at skjorten er kortermet. 


En annen figur som har gått igjen i minifigur-seriene (frukt/Grønnsak-figur er også en slik, og Chilli-jenta er beskrevet i del 1) er dyrefiguren. Det har stort sett vært minst en figur som er kledd ut som et dyr i de siste seriene, og denne gangen er turen kommet til en vaskebjørn. Vaskebjørner er jo kjent for å rote rundt i søppel etter mat når de kommer inn til byene, så her har Lego gitt oss både en søplepose og en søplekasse. Men ikke nok med det... De har også gitt oss ekstra hår, så figuren kan gå rundt uten vaskebjørnholdet på. Passende nok har de laget håret i tilnærmet samme gråfarge som kostymet, så her har bestemor kledd seg ut. Kanskje skal hun på på festen til det barnet i en tidligere serie som har kledd seg ut som et fly, eller han som har kledd seg ut som cowboy på hest.
Bestemor har fått to fine ansiktsuttrykk. Hun smiler på begge men nå det ene er munnen åpen så hun viser tennene og på den andre er munnen lukket. 




Som seg hør og bør har vi også fått en hale på vaskebjørnen. 


Nest siste figur i denne serien er en figur mange har snakket pent om, og som jeg vet mange gjerne vil ha og modifisere. Dette er en ganske søt alien, og det folk er veldig opptatt av her er den lilla overdelen med klassisk space logo på. Bytter man ut armer og ben får man en lilla klassisk rom-figur. 
Hodet på figuren er bare en munn, og det er to alternativ ansiktsuttrykk, et med stor og et med liten munn. 
Så har vi fått et "hodeplaggg" som da er øvre del av hodet og som har to utstående øyne.


På ryggen har alienen en tank, og så er det opp til den som har figuren hva dette er for noe. Kanskje er det næring den trenger for å overleve utenfor sitt vanlige miljø, elller kansje er det noe annet... 
Både siden av armene og fronten og siden av bena har flott trykk med litt mønster på.


Den tolvte og siste figuren i serie 22 er en utøver fra Paralympics. Han sitter i en konkurranse-rullestol med hjul som sitter lenger inn mot stolen oppe enn nede. 
Figuren har flott trykk på overkroppen, både på forsiden og baksiden, og akkurat som fuglekikkeren har denne figuren fått en overdel som er kortermet. Han har fått hansker og hjelm i samme turkise/lyseblå farge som drakten. Bena er ensfargede svarte. Han har vunnet gull, og i posen figuren kom i var det faktisk med to gullmedaljer. Han har ikke fått noe alternativt ansiktsuttrykk grunnet formen på hjelmen.


På ryggen har han logoen til Legos eget sportsmerke som bare heter Sport. Akkurat som Octan er et merke de bruker på alt som har med drivstoff å gjøre så bruker de logoen med fjellene og Sport på alt som har med idrett å gjøre. Mange ser en del likhetstrekk til Adidas, og det skal man jo ikke se bort fra...


Og dermed var vi gjennom de tolv figurene som utgjør CMF serie 22. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar