lørdag 8. juli 2023

Politiets Fangetransport (60276)

 Dette settet inneholder 3 kjøretøy og 4 figurer. 3 av disse har navn, det er Duke Detain, politimannen som ligner veldig på Tubbs fra Miami Vice (bortsett fra klesvalget), Clara the Criminal og Snake Rattler. I tillegg er det med en politikvinne som ikke har noe navn.


Settet kommer med 2 byggehefter, ett for skurkenes kjøretøy og ett for politiets. Det er også et ark med klistremerker.


Her ser vi alt stilt opp til et felles bilde.


Vi starter med å gjennomgå figurene. I øverste reke har vi politiet, med Duke Detain til venstre, kledd i uniformen til motorsykkel-politiet. Han kommer både med hjelm og med det karakteristiske store, krusete håret. Ved hans side er politikvinnen som ikke har fått noe eget navn, hun har den klassiske politi-uniformen. Under til venstre har vi Snake Rattler, en figur som jeg ikke tror er i kjempemange sett, han har skinnjakke og cowboyhatt. Og vd siden av ham har vi Clara the Criminal med sin spesielle kjørehjelm med briller festet til hjelmen.
Allefire har flott trykk på overkroppen og ensfargede ben. Flottest rygg har kanskje Snake, som har en slange formet som en S trykket på ryggn av jakken.


De to politifolkene har fått alternative ansiktsuttrykk. Duke har de klassiske uttrykkene med solbriller på den ene siden og de veldig kraftige øyenbrynene på den andre. Politikvinnen har et litt lurt smil på den ene siden og et litt skremt uttrykk på den andre.


Først ut av kjøretøyene er Dukes motorsykkel. Dette er en helt klassisk motorsykkel i svart. Politimerkene på siden er klistremerker og de er ganskevanskelige å få til å sitte pent da de har så mye vinkler. 
Bak har motorsykkelen et stort blålys og et feste der man kan ha et par håndjern.


Neste kjøretøy ut er skurkenes bil. Dette ser ut som det er en hjemmebygd hotrod som siden er modifisert for å få montert på en kran bak.


Når vi ser den fra siden ser vi tydelig hvor hjemmesnekret denne bilen ser ut. I tillegg til ette gjør ok e to dynamittbuntene som er festet til sidene av bilen at Clara lir stoppet ofte av politiet. VI får håpe hun har dem liggende bak seg inne i bilen når hun kjører rundt til vanlig.


Så har vi politiets kjøretøy. Dette er en slags lasteebil, der planet er en fengselscelle.


Her har vi bilen fra siden, og fra denne vinkelen ser den ganske bra ut. Jeg liker at Lego har designt trinn som gjør at det er enklere å komme seg inn i styrhuset.


Bak er det store dører som brukes til å få fangen eller fangene inn i cellen for transport. I tillegg er det mulig å vippe opp taket, noe som gjør at det er ganske greit selv for folk med litt større fingre enn det barn har å sette en eller to figurer inn i "buret".


Her ser vi fronten på "buret" og her ser vi mekanismen som gjør at boksen sitter festet til bilen, men slik at man kan få den ti å falle av hvis man bruker kranen på skurkenes bil til å trekke den av.


Og her er tilvarende mekanisme bak på styrhuset på bilen. Man trykker ned den grå og gule technic-mekanismen og dermed kutter man koblingen på "hengerfestet" og gjør at buret blir løst. Presser man forsiktig løsner det bare , men med et normalt trykk får buret litt fart og faller av slik at det kan se ut som om man drar det av med kranen på skurkenes bil.


Oppsummert er dette et flott sett med mye leke-verdi, selv om jeg kanskje synts skurkenes bil er litt for karikert, men det er jo en slags tegneserie settet er basert på og som tegneserie-kjøretøy fungerer det jo fint. Fangetransporten kan nok fort finne veien inn til Tullfors, men jeg tror nok ikke skurkenes bil kommer til å være der så mye da vil jeg heller bruke en av de andre bilene de har med krok til å frigi Snake.
 
Jeg kunne ønske meg at Lego heller gav oss en annen navngitt politibetjent enn Duke Detain da han er med i omtrent samtlige sett der politiet er representert, men det er jo bare å bytte hode på ham så får man en helt annen figur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar